Džiaugiasi, pasirinkę studijas Lietuvos policijos mokykloje

Švietimas

Klaipėdoje praktiką atliekantys Lietuvos policijos mokyklos kursantai Ernestas Andrijauskas ir Eimantas Krokevičius jau apie pora savaičių patruliuoja uostamiesčio gatvėse, vyksta į realius iškvietimus. Praktika truks daugiau nei mėnesį, bet, pasak vaikinų, įgyjama patirtis norą tapti policininkai tik sustiprino.

Kursantai Ernestas Andrijauskas ir Eimantas Krokevičius jaunuolius kviečia rinktis studijas Lietuvos policijos mokykloje. Policijos nuotr.

„Apie darbą policijoje svajojau nuo vaikystės, laidos per televiziją apie policininkų darbą buvo labai mėgstamos, tačiau po pirmųjų realių patruliavimo pamainų vis tiek patyriau lyg ir mažą šoką – naktinį miesto gyvenimą pamačiau policininko akimis, suvokiau, kiek problemų sau ir aplinkiniams sukelia alkoholio padauginę žmonės. Tačiau kartu supratau, kad šis darbas man įdomus, noro padėti žmonėms tikrai turiu ir vilkėdamas uniformą jaučiuosi savo vėžėse“, – pasakoja Lietuvos policijos mokyklos kursantas E. Andijauskas.

Tuo metu jo bendramokslis E. Krokevičius mano, kad tikrosios policininkų darbo realybės greičiausia dar nepamatė.

„Gal todėl, kad tebegalioja karantinas – naktiniai klubai, barai dar nedirba, nevyksta masiniai susibūrimai, todėl ir „įsisiautėjusių“ piliečių nėra daug. Kol kas daugiausia teko dalyvauti sprendžiant dėl neblaivių asmenų kylančias problemas ar drausminant nedėvinčiuosius kaukių. Bet abejonių dėl sprendimo tapti policininku tikrai nekilo. Prieš stodamas į Lietuvos policijos mokyklą kurį laiką gyvenau užsienyje. Tuo metu labai sustiprėjo patriotizmas ir noras prisidėti kuriant gerovę savo valstybėje“, – pasakoja E. Krokevičius.

Lietuvos policijos mokykloje per metus trunkančius intensyvius, į praktiką orientuotus mokymus išlavinami profesiniai ginklo ir specialiųjų priemonių naudojimo įgūdžiai, išmokstama vairuoti  automobilį ekstremaliomis sąlygomis, dirbti su moderniomis technologijomis bei įranga, naudotis teisės  aktais, įvairiomis duomenų bazėmis, taip pat išmokstama padėti nukentėjusiam ar pagalbos ieškančiam žmogui. Studijos vyksta Kauno rajone, Mastaičiuose esančioje mokymo bazėje. Kursantams siūlomas nemokamas apgyvendinimas, stipendija, o sėkmingai baigus studijas Lietuvos policijos mokykloje – garantuojama darbo vieta.

Jaunuoliai, nebijantys iššūkių, norintys dirbti nemonotonišką, įdomų darbą bei prisidėti prie visuomenės gerovės kviečiami tapti policijos pareigūnais.

Lietuvos policijos mokykla jau priima norinčių joje mokytis dokumentus. Juos iki 2020 m. birželio 26 d. galima pateikti internetu: www.stokipolicija.lt, arba el. paštu: priemimas@policija.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Klaipėdos apskrities pareigūnų gretas papildė penki kursantai

Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate tarnybą pradeda penki Lietuvos policijos mokykloje ką tik 6 savaičių mokymus baigę kursantai – dvi ...
2021-07-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This