Klaipėdoje – pirmoji pigiausio tinklo degalinė

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje turėtų atsirasti degalinė, jau pelniusi pigiausios Lietuvoje vardą. Taikos prospekto pabaigoje projektuojama degalinių tinklo „Jozita“ degalinė.

Parengtuose ir paviešintuose degalinės statybos projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad objektas turėtų atsirasti sklype, esančiame Taikos pr. 157.

Taikos pr. 157 esančiame sklype projektuojama automatinė „Jozita” degalinė. Projektuotojų vizualizacija

29,89 arų ploto sklypas priklauso bendrovei „Jozita“, kuri ir valdo tokio pat pavadinimo degalinių tinklą. Jo degalinė šiuo metu veikia Palangos plente, o Klaipėdoje ji bus pirmoji.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog Taikos pr. 157 esančiame sklype projektuojama automatinė degalinė: stoginė, valdymo blokas, požeminis skysto kuro rezervuaras, atraminė sienutė.

Stoginė numatoma stačiakampio formos, jos užstatymo plotas sieks apie 54 kv. m, aukštis – apie 5 metrus, plotis – 7 m, ilgis – 8 m. Stoginė numatyta sklypo centrinėje dalyje. Stoginės fasadams numatoma skardos lakštai, ji bus įrengiama pagal degalinių tinklo „Jozita“ dizainą.

Po stogine projektuojama salelė su lengvųjų automobilių skysto kuro užpylimo kolonėlėmis bei atsiskaitymo terminalai.

Sklype taip pat projektuojamas kitos paskirties pastatas – stačiakampio formos valdymo blokas, kuris užims apie 12 kv. m plotą.

Požeminis skysto kuro rezervuaras projektuojamas centrinėje sklypo dalyje, virš jo numatoma įrengti kuro užpylimo kolonėlę.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog įvažiavimas į sklypą ir išvažiavimas iš jo projektuojamas iš gatvės, statmenos Taikos prospektui.

„Sklypas perimetru, išskyrus įvažiavimo ir išvažiavimo vietas, apželdinamas veja. Sklypo centrinėje dalyje, visu jo ilgiu, numatomas pravažiavimas, projektuojamas pagal detalųjį planą. Sklypo šiaurinėje dalyje, remiantis detaliuoju planu, numatoma 10 parkavimo vietų“, – nurodoma projektiniuose pasiūlymuose.

Degalinė turėtų įsikurti šioje kol kas apleistoje laukymėje. Palmiros Mart nuotr.

Bendrovės „Jozita“ savininkas ir vadovas Jonas Jokubauskis išsakė norą ir viltį, jog degalinė Klaipėdoje galėtų būti įrengta dar šiemet, tačiau svarstė, jog greičiausiai to nepavyks pasiekti.

„Juk dar tik projektavimo darbai. Gal noro nebeturėsiu, o dar tas koronavirusas, kuris trukdo – niekas nedirba, niekur neprasimuši, neprisiskambinsi. Dabar visos valstybinės įstaigos veikia lyg karo režimu. Nežinia, kada tai baigsis, todėl nežinau, kada mums pavyks pastatyti degalinę. Noras ir poreikis, aišku, yra, kitaip sklypo nebūtume pirkę. Norėtųsi šiemet pastatyti degalinę, bet manau, kad nespėsime. Tikrai norėtųsi šiemet bent pradėti statybas“, – kalbėjo J. Jokubauskis.

Paklaustas, kokios investicijos planuojamos, verslininkas šypsojosi, jog „ne piniguose laimė“.

Ši degalinė, kuri atsiras „Klaipėdoje“, bus 17-oji „Jozitos“ tinklo degalinė.

„Mes esame maži žaidėjai, bet stengiamės ir stengsimės išlaikyti tai, jog esame pigiausi“, – tvirtino J. Jokubauskis.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki gegužės 22 dienos Taikos pr. 124, Klaipėdoje, darbo dienomis darbo valandomis iš anksto susitarus telefonu 867761472 arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt.

Pasiūlymus pateikti galima iki gegužės 22 d. raštu adresu UAB „Rusnė“, Miško g. 30-78, Kaunas; el. p.: ruta.v@rusne.lt

Viešas susirinkimas įvyks gegužės 22 d. 16 val. adresu Liepų g. 11, Klaipėdoje. Karantino metu viešas susirinkimas vyks nuotoliniu būdu, prisijungus prie nuorodos: https://zoom.us/j/5854552046

7 Comments

  1. Servizai ploja rankomis

    Nauji klientai po purkštukų parėjimo…..

    Reply
    • Anupras

      Nebenusišnekėk. Pyliau, pilu ir pilsiu. Nieko tiems purkštukams nėra. Jei tavo šūdkibiryje ant snarglio tesilaiko jie, nieko nuostabaus. Gali tiesiai iš naftos bazės pilti ir baigsis tavo purkštukams gyvenimas

  2. Rasa

    Degalinė priešais degalinę bus ?‍♀️ ir kainos panašios ?‍♀️

    Reply
  3. Pranasas

    Kuras DK tikrai blogas.

    Reply
  4. Šilališkis

    Pilantis kurą Juzitoje, nuvažiuoji, apie, 10% mažesnį atstumą negu kad užsipylus Viadoje ar Pelenė, kuro kokybė bloga. Aferistai.

    Reply
    • Jonas

      Sutinku

  5. Yes

    Pagaliau, degaliniu konglameratui pz

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Dujų balionų akcizas įžiebė konfliktą tarp „Jozitos“ ir S. Gentvilo

Nuo naujųjų metų įsigaliojus didesniam akcizui už dujų balionus, degalinių tinklas „Jozita“ čekiuose pradėjo žymėti, kad tai yra „Tėvynės Sąjungos-Konservatorių ...
2024-01-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Taikos prospekto atkarpą atvers sunkiasvoriam transportui?

Taikos prospekto 157-ajame sklype šiemet pradėjusios veikti naujos „Jozita” degalinės savininkas pageidauja, kad iki jos galėtų atvažiuoti ir sunkiasvoriai vilkikai. ...
2023-10-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This