Uostamiestyje planuojama nauja gamykla

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje, Senosios Smiltelės gatvėje, planuojama pastatyti gamyklą, kurioje numatoma per metus pagaminti apie 4000 tonų metalo gaminių.

Visuomenės svarstymui šiuo metu yra pateikti naujo gamybos, pramonės paskirties pastato su administracinėmis patalpomis projektiniai pasiūlymai. Jis projektuojamas Senosios Smiltelės g. 7 esančiame sklype, kurio plotas – 1,1615 ha. Sklypas priklauso valstybei, jį nuomojasi bendrovė „Asas Nuosavybės“, kuri ir yra naujo objekto užsakovė bei statytoja.

Senosios Smiltelės gatvėje projektuojamas gamybos, pramonės paskirties pastatas su administracinėmis patalpomis. Projektuotojų vizualizacija.

Projetiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog projektuojamas pastatas yra vieno aukšto su technologinės įrangos aikštelėmis. Administracinė dalis numatoma dviejų aukštų. Pirmame administracinio bloko aukšte projektuojamos techninės patalpos (elektros skydinė, ryšių ir vandens įvadas), persirengimo patalpos, dušai, san. mazgai ir laiptinė. Antrame aukšte biuras ir pasitarimų kambariai, sanitariniai mazgai.

„Cechas dalinamas į keturias sąlygines dalis – navas. Kiekvienoje jų vyksta skirtingi technologiniai procesai. Kiekvienoje navoje važinėja po 2 kranus. Gamybos pastate bus vykdoma metalo apdirbimo veikla, gaminami metalo gaminiai. Orientacinis produkcijos kiekis apie 4000 tonų per metus. Didžiausia pastato dalis – cechas, kurio aukštis nuo grindų altitudės iki parapeto yra apie 14,5 m“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Juose nurodoma, jog UAB „Pajūrio planai“ šiuo metu atlieka atranką dėl planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo.

Naujas pastatas projektuojamas sklypo centre, lygiagrečiai Senosios Smiltelės gatvei, išlaikant norminius atstumus nuo gretimų sklypų ribų ir atsižvelgus į statybos ribą pagal koreguojamą detalų planą. Pastato plotas – 5225 kv. m, o aukštis – iki 14,5 m.

Iki pastato numatoma atvesti inžinerinius tinklus – elektrą, vandentiekį, nuotekas, dujas, ryšius. Sklype planuojama įrengti lengvųjų automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje tilptų 20 automobilių, taip pat pravažiavimus bei apvažiavimus aplink pastatą.

Automobilių aikštelėms, pravažiavimams, įvažiavimo ir išvažiavimo į sklypą zonoje numatoma asfalto danga, o pėsčiųjų takams – betoninės trinkelės.

Sklypas turėtų būti aptvertas segmentinė tvora su vartais, jo pakraščiai apželdinami veja panaudojant tai vertikaliniam planiravimui.

„Faktinis želdynų, įskaitant vejas, plotas ne mažiau 12 proc. viso žemės sklypo ploto. Planuojamoje teritorijoje yra medžiai ir krūmai, dalį kurių planuojama kirsti (atlikus medžių taksaciją). Projekte numatomi naujai sodinami medžiai ir krūmai“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Juose nurodoma, jog pagal galiojantį detalųjį planą numatomas vienas įvažiavimas į sklypą pietinėje dalyje. Detaliojo plano korektūra siekiama įrengti ir antrą įvažiavimą iš Senosios Smiltelės gatvės, skirtą pastato administracijos darbuotojams. Pagrindinės transporto priemonės kurios turėtų atvykti į teritoriją,būtų lengvieji administracijos darbuotojų automobiliai bei sunkusis transportas, atvežantis gamybai reikalingas medžiagas.

„Visų pastato dalių stogas plokščias, su parapetu, dengtas prilydoma hidroizoliacija, lietaus nuvedimo sistema – vidinė ir išorinė. Stogo apskardinimui numatomi plastifikuotos skardos lankstiniai. Ceche projektuojami stoglangiai, natūraliai šviesai patekti į vidų ir dūmams pašalinti. Administracinėje dalyje projektuojamos skaidraus stiklo, aliuminio profilio vitrinos. Apatinės vitrinos dalies stiklas – grūdintas“, – nurodoma projektiniuose pasiūlymuose.

„Atvira Klaipėda“ pasidomėjo, kada planuojama pradėti šio naujo pastato statybas, kokios planuojamos investicijos. Tačiau bendrovės „Asas nuosavybės“ vadovas Aivaras Kamas nebuvo kalbus.

„Mes nenorime afišuotis. Kiek yra paviešinta, tiek ir užtenka tos informacijos“, – teigė A. Kamas.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki gegužės 26 g. adresu Minijos g. 159-122, Klaipėdoje, darbo dienomis 9-11 val., iš anksto susitarus tel. 869881829, arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt.

Pasiūlymus teikti galima iki gegužės 26 d. raštu adresu UAB „2L Architektai“, M. K. Čiurlionio g. 70, Vilnius, el. p. edvinas@2Larchitektai.lt.

Viešas susirinkimas numatomas gegužės 26 d. 16 val. adresu Liepų g. 11, 137 kab., Klaipėdoje. Dėl šalyje paskelbto karantino viešas susirinkimas vyks elektroninėje erdvėje tiesioginės internetinės vaizdo transliacijos būdu . Vaizdo transliacijos nuoroda – https://youtu.be/8c4jUVS0Ryc. Apie pageidavimą dalyvauti viešame susirinkime reikia informuoti informuoti el. paštu edvinas@2Larchitektai.lt.

12 Comments

  1. Miesste teršančia gamykla

    Ny tik klaipedos savivaldos idiotams pardavusiams Klaipeda už otkatus gali centre statyti gamikla . Nukirsti visus sveikus medžius mieste. Tai yra nusikalstoma veika prieš klaipedėčius

    Reply
    • Klp

      Nuo kada S. Smiltelės g. atsidūrė Klaipėdos centre? Klaipėdoj bent esi buves?

  2. Man linksma būna

    Ypač kai bandau prisiminti, ar kas tarybiniais laikais klausdavo žmonių, nori jie ar nenori gamyklos, ar kokio kito objekto mieste ar šalia jo, nors tai pats taršiausias ar triukšmingiausias būtų buvęs. Ėmė statė, pastatė, specialistų iš „plačios tėvynės” privežė, jei savų nebeužteko ir baigtas kriukis, niekas nė pypt.

    Reply
    • Equalizer

      tai ir buvo tarybiniais laikais, o dabar statant reikia suderinti su suinteresuotomis salimis.

  3. Edis

    Apvažiavau visą Skandinaviją.tie cechai,gamyklos,įmonės,stovi ir mieste,ir šalia.žmonės pėsti eina į darbą,su dviračiais važiuoja.ir niekas taip nedurniuoja kaip pas mūsų.aišku,kokia chemijos įmonė gal ir netiktų.bet jei ten virins,gręž,šlifuos.tai čia nieko baisaus.niekas nenorėtų važiuoti kokia 10km.i darbą.

    Reply
  4. Palaikantis

    Smagu, kad tarp melagingų žinių srauto ir bendro negatyvo, prasimuša ir optimistinės žinios. Sveikinu verslą ir linkiu sėkmės!

    Reply
    • Daiva

      Nieko čia gero,gamyklas turėtų statyti kuo toliau už miesto,čia gi mieste ,žmonės gyvena,baisus užterštumas bus,metalas gi..

  5. ????

    Prie gamyklos 20 vietų automobiliams?

    Reply
  6. Tipo

    Lez’o jau negana , būtina lyst į miestą , gal centre pastatykit kokią liejyklą , cinkavimo įmonę ? Visai jau nupušo ponai .

    Reply
  7. Gyventoja

    Oiii….. uz miesto ribu statykite, bet juk nerupi merui gyventojai.

    Reply
    • Gavo

      € sočiai matyt ir nebe rūpi . Kiek gali miestą teršt , ar jau už babkes nieko svarbiau nebėra suskiam ?

    • ezys

      jus ziurejote kokioje vietoje cia statoma? salia kusakoski, gelezinkelis ir dar atvira krova vykdoma.
      Kalbanciam apie „babkes”, kokiu dar babkiu reikia gauti leidima statyti gamykla teritorija, kurioje ir taip numatyta gamykline veikla? 😀

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Vaidilos“ pastato atgimimas - 2023 metų vasarą

Buvusio „Vaidilos“ kino teatro pastatą Paryžiaus Komunos gatvėje įsigijusio ir jį unikaliu muziejumi ketinančio paversti mecenato planai vis labiau tampa ...
2021-10-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Prie įvažiavimo į Klaipėdą – paslaugų miestelis

Daugiau nei 8 hektarų ploto sklypą prie Jakų žiedo valdantys verslininkai jį planuoja paversti paslaugų miesteliu, tačiau sparčiau įgyvendinti tokius ...
2021-10-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This