Dėl Kultūros magistro vardo suteikimo ceremonijos – diskusijų audra

Kultūra

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog pasiūlymui rengti tradicinę klaipėdietišką iškilių miesto menininkų pagerbimo ceremoniją Kultūros ir meno taryba pritarė bendru sutarimu.

„Viešai išplatinta informacija, kad Klaipėdos miesto savivaldybė, tęsdama ilgametę tradiciją vasaros pabaigoje ketina pagerbti nusipelniusius menininkus, sukėlė emocingas internautų diskusijas. Vieniems kategoriškai pasisakant, kad išgyvenant sunkų laikotarpį dėl koronaviruso apskritai derėtų pamiršti šventes ir taupyti pinigus prevencinėms priemonėms, kitą nuomonę palaikantys internautai ragina tęsti gerą tradiciją ir deramai pagerbti to nusipelniusius miesto piliečius”, –  rašoma savivaldybės pranešime.

Kultūros magistrui įteikiamas žiedas, pagamintas pagal renesansinio žiedo, saugomo Pilies muziejuje, pavyzdį.

Jame teigiama, jog siekiant įsiklausyti į visuomenės nuomonę, į neeilinį posėdį buvo sukviesta Kultūros ir meno taryba, kurią sudaro įvairių uostamiesčio kultūros įstaigų atstovai, menininkai.

Miesto merui Vytautui Grubliauskui pakvietus išsakyti nuomones dėl Kultūros magistro vardo suteikimo perspektyvos šiais metais – rengti ar nerengti šios tradicinės magistro vardo suteikimo ceremonijos, minėtos tarybos nariai esą neslėpė nuostabos.

„Palaikau idėją, kad renginį reikia daryti. Nematau pagrindo jo atšaukti“, – sakė Kultūros ir meno tarybos pirmininkas dr. Jonas Genys, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius. Jis siūlė šiemet surengti tiesioginę iškilmingos Kultūros magistro vardo suteikimo ceremonijos transliaciją.

„Karantinas neturi būti pagrindas nutraukti puikią tradiciją, kuri turi savo istoriją, vertybes, kurios daug kas laukia. Negalima visko suvesti į pinigus. Sunkmečiai ateina ir praeina, o gyvenimas turi tęstis“, – pritarė vicemeras Arvydas Cesiulis, kuruojantis švietimo, kultūros bei sporto klausimus.

Anot jo, tie žmonės, kurie kritikuoja žiedų teikimą, teigdami, kad tai brangiai kainuos, bus nepatenkinti net ir tada, jei renginio nebus.

Kolegų nuomonę palaikė ir Šeiko šokio teatro įkūrėja Agnija Šeiko, pasiūliusi kūrybiškiau pasižiūrėti nebent į patį ceremonijos organizavimą ir pinigų išleidimą.

Kam iš devynių pretendentų atiteks garbingas Kultūros magistro titulas ir išskirtinis žiedas, spręs Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisija, kurią sudaro Kultūros ir meno tarybos nariai, Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus atstovai, o jai pirmininkauja miesto meras.

INFORMACIJA

Kultūros ir meno taryba yra sudaryta siekiant užtikrinti visuomenės narių dalyvavimą kultūros politikos formavimo procese ir yra visuomeninė patariančioji institucija, vykdanti konsultanto ir eksperto funkcijas, padedanti formuoti savivaldybės kultūros politiką.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atvėrė kelią atkurti senamiesčio gatvės atkarpą

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas buvo nepritaręs mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos valdžia kanalizavo paplūdimių kokybės ženklą*

„Man buvo įdomu stebėti, kaip du buvę merai, kurių laikais ta Mėlynoji vėliava buvo iškelta, balsuojant susilaikė: įdomi pozicija”, – ...
2024-02-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This