Jau galima teikti paraiškas kompensacijoms už sunaikintą taršų automobilį

Transportas

Nuo gegužės 15-osios gyventojai, atidavusieji sunaikinti savo taršų automobilį ir nuo šių metų kovo 13 d. ar vėliau įsigiję Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos viešojo transporto metinį bilietą arba mažataršę judumo priemonę – elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą, įprastą ar elektrinį dviratį arba elektrinį paspirtuką, gali teikti paraiškas Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA) kompensacinei išmokai gauti.

Šioms kompensacijoms Aplinkos ministerija skyrė 5 mln. eurų iš Klimato kaitos programos lėšų.

Paraiškas galima teikti tik elektroniniu būdu per APVA informacinę sistemą APVIS.

Sunaikintas taršus automobilis turi atitikti šiuos kriterijus: tai M1 klasės transporto priemonė, kurios techninė apžiūra galiojo iki 2019 m. spalio 17 d. arba iki 2020 m. kovo 13 d., o pareiškėjas jos valdytoju iki prašymo pateikimo datos buvo ne trumpiau kaip 12 mėnesių. Automobilį reikia sunaikinti ir, gavus Eksploatuoti netinkamos transporto priemonės sunaikinimo pažymėjimą, jį išregistruoti iš Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registro. Informacijos, kur galima priduoti eksploatuoti netinkamą transporto priemonę, galima rasti čia.

Nustatytus kriterijus atitikusio sunaikinto taršaus automobilio savininkas galės gauti iki 310 eurų kompensaciją už metinį viešojo transporto bilietą, iki 400 eurų – už paprastą dviratį arba elektrinį paspirtuką, iki 700 eurų – už elektrinį dviratį, iki 1 tūkst. eurų – už elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą.

Galima įsigyti ir kelis metinius viešojo transporto bilietus ar kelias minėtąsias mažataršes judumo priemones. Kompensacinės išmokos dydis bus ne didesnis kaip 1000 eurų ir apskaičiuojamas pagal faktiškai patirtas išlaidas, neviršijant nustatytų maksimalių sumų.

APVA teikia ir 1000 Eur išmokas įsigijus mažiau taršų automobilį bei analogiškomis sąlygomis sunaikinus taršų.

1 Comment

  1. tomas

    kokius dokumrntus reikia pristatyti nonint gauti kompensacija uz sunaikinima tarsu automobili

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės, Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ lapkritis: Tadas Grabys prieš Spyglį

Lapkritį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, sulaukėme Žurnalistų etikos inspektorės Gražinos Ramanauskaitės sprendimo dėl dar vieno Klaipėdos koncertų ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ spalis: paskutinis kartas

Šį spalį „Atvira Klaipėda“ kaip ir kitos žiniasklaidos priemonės paskutinį kartą sulaukė Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo (SPRF) paramos, ...
2023-11-22
Skaityti daugiau

Transportas

Daugėja minančių dviračius

Susisiekimo ministerija ir šalies savivaldybės skatina dviračių transportą kaip alternatyvą kasdienėms kelionėms automobiliais. Pasak ministerijos pranešimo, vieningas požiūris į dviračių ...
2023-11-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This