Klaipėdos regione – 13 naujų elektromobilių pakrovimo stotelių

Transportas

Iki kitų metų vasaros Lietuvos keliuose turėtų atsirasti 100 naujų elektromobilių įkrovimo stotelių. Jų tinklo plėtrą įgyvendina Transporto kompetencijų agentūra drauge su 39 šalies savivaldybėmis, kurių pasirinktose vietose ir bus įrengtos 22 kW galios stotelės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Norėdami skatinti elektromobilių naudojimą, turime rūpintis jiems reikalinga infrastruktūra. Iki šiol įkrovimo stotelės daugiausiai buvo įrenginėjamos prie pagrindinių šalies kelių, o dabar jos atsiras ir arčiau gyventojų – miestų centrinėse dalyse, gyvenamuosiuose rajonuose, šalia lankytinų objektų“, – pranešime cituojama agentūros vadovė Goda Bražytė-Balčiūnė.

Anot jos, susidomėjimas elektromobilių įkrovimo stotelėmis buvo didžiulis. Agentūra organizavo savivaldybių poreikių išsiaiškinimo apklausą, kurios rezultatai smarkiai pranoko turimų stotelių skaičių. Tuomet nuspręsta stoteles savaivaldybėms paskirstyti atsižvelgiant ne tik į pareikštus norus, bet ir į gyventojų skaičių.

Klaipėdoje numatyta įrengti aštuonias stoteles, Kretingos rajone – dvi, Klaipėdos, Šilutės rajonuose ir Palangoje po vieną.

Priimdamos stoteles savivaldybės įsipareigos per vienerių metų laikotarpį jas įrengti pačių pasirinktose vietose, kurios būtų viešos – t.y. laisvai prieinamos 24 valandas per parą 7 dienas per savaitę. Taip pat savivaldybės savarankiškai spręs dėl jų eksplotavimo.

Šimtas elektromobilių įkrovimo stotelių Lietuvoje bus įrengiamos laikantis taikos sutarties tarp Energetikos ministerijos ir Vokietijos įmonės „Danpower“ sąlygų. Šio projekto įgyvendinimas pavestas Transporto kompetencijų agentūrai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Sugrąžino dar dvi žaliąsias rodykles

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad Transporto kompetencijų agentūra leido įrengti lenteles su žaliomis rodyklėmis dar dviejose sankryžose. Jos vėl atsiras Reikjaviko ...
2024-01-30
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Avaringiausioms uostamiesčio vietoms nustatyti - dar 50 tūkst. eurų

Savivaldybė praėjusių metų pabaigoje sudarė 50 457 eurų vertės sutartį dėl avaringiausių Klaipėdos miesto vietų vadinamųjų juodųjų dėmių nustatymo ir ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

Transportas

Laukiama sprendimo dėl 19-os žalių rodyklių grąžinimo

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad transporto specialistams atlikus analizę atrinkta 19 sankryžų, kuriose esą būtų tikslinga grąžinti rodykles, leidžiančias sukti į ...
2023-12-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This