Šokis atkeliauja į Mažvydo alėją

Kultūra

Visai neseniai kultūra savo kiemuose pradėjo mėgautis Kauno daugiabučių rajonų gyventojai, o nuo gegužės 19 d. kultūra pro namų langus pasieks ir klaipėdiečius bei vilniečius – į jų kiemus atkeliauja šokis.

Penkis šokio pasirodymus miestiečiams organizuoja Šiuolaikinio šokio asociacija (ŠŠA), įkvėpta iniciatyvos „Kultūra į kiemus“ ir bendradarbiaudama su jos autoriais „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022”.

Antradienį, gegužės 19 d., 19 val. Klaipėdos Mažvydo alėjoje Šeiko šokio teatras rodys spektaklio „Pareiškiu – Brandir“ ištrauką. Dmitrij Matvejev nuotr.

„Yra langas. Yra kaimynai. Kiemas. Ir yra ŠOKIS“ – su tokiu šūkiu ŠŠA atneša šokį arčiau namų.

Šokių ciklą pradės klaipėdiečiai – Šeiko šokio teatras, kuris antradienį, gegužės 19 d., 19 val. Klaipėdos Mažvydo alėjoje rodys spektaklio „Pareiškiu – Brandir“ ištrauką (choreografai – Alban Richard ir Agnija Šeiko, šokėjai – Gintarė Marija Ščavinskaitė, Oksana Griaznova, Marija Ivaškevičiūtė, Inga Kuznecova, Dovilė Binkauskaitė, Mantas Černeckas, Niels Claes, Evgenij Kalachov).

Tuo metu birželio 4 d., 19 val., toje pačioje vietoje šokis bus skirtas patiems  mažiausiems žiūrovams – čia bus rodoma spektaklio kūdikiams „Lumi“ ištrauka (choreografė Dalija Acin Thelander, šokėjai – Oksana Griaznova, Marija Ivaškevičiūtė, Inga Kuznecova).

Šokis, persikėlęs į kiemus – neįprastas reiškinys žiūrovams, tačiau ne visiems atlikėjams.

„Šokis netikėtose miesto erdvėse – vienas iš išskirtinių Šeiko šokio teatro bruožų ir kūrybos krypčių. Šokio spektakliai – istorinės ekskursijos „Keliaujančios bažnyčios. Klaipėda tranzit Memel“ bei „Užpustyti“ vyksta Klaipėdos gatvėse ir Nidos kopose. Kasmet su uostamiesčio bendruomene rengiame performansus, kuriuose dalyvauja ne tik šokėjai, bet ir senjorai, žmonės su negalia, vaikai… Šis projektas mums dar viena galimybė susitikti su išssiilgatis žiūrovais ir išjudinti iš karantino snūdo Mažvydo alėjos praeivius bei gyventojus“, – pranešime cituojama Šeiko šokio teatro meno vadovė Agnija Šeiko.

„Šokis kiemuose mus, kaip urbanistinio šokio atstovus gražina į aplinką, kurioje šis šokis gimė ir ilgą laikė vystėsi, – sako vienas iš kieme pasirodysiančio šokio teatro „Low Air“ įkūrėjų Laurynas Žakevičius. – Tai  grįžimas į bendruomenę, kurioje šokis vystėsi dalinantis socialiniais išgyvenimais per judesį. Visa tai, kas veikė žmones ir bendruomenę socialiniame, ekonominiame, psichologiniame kontekstuose išsireiškė per šokį – per gatvės šokį. Tokioje aplinkoje gimė hiphopas.“

Šokį kiemuose virtualiai galės išvysti visi – pasirodymai bus tiesiogiai transliuojami Šiuolaikinio šokio asociacijos „Facebook“ paskyroje.

ŠŠA veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - šokio premjera suaugusiems

Kovo 21, 22, 23 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šokio ir šešėlių monospektaklio suaugusiesiems premjera „Kontūrai“. Tai – Klaipėdos lėlių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatras 2024-iesiems suplanavo dvi premjeras

Klaipėdos lėlių teatras skelbia, kad pirmoji jo šių metų premjerą vyks kovą. Tai bus lėlių (šešėlių) ir šokio monospektaklis suaugusiesiems ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūrinė krizė: ministras žada kalbėtis su savivalda

Nuo praėjusio pavasario Klaipėdą valdantiems politikams nusprendus kardinaliai pakeisti kultūrinių projektų finansavimo tvarką ir taip sukėlus dalies kultūros bendruomenės nepasitenkinimą, ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This