AB „Klaipėdos vanduo“ sprendimų priėmimo ypatumai

Mums rašo

Povilas Baltausis
2020-05-19

Komentarų: 7

Visa istorija prasidėjo, kai 2019-10-24 AB „Klaipėdos vanduo“ valdyba, protokolu Nr. 2019/V-ADM.11-12 patvirtino konkurso į AB „Klaipėdos vanduo“ generalinio direktoriaus pareigas sąlygas.

Atrankos konsultacinė įmonė „Alpha Consultants” 2020-01-02 paskelbė apie konkursą bendrovės tinklapyje ir portale cvonline.lt. Tarp paskelbtųjų sąlygų buvo skelbiamas ir generalinio direktoriaus darbo užmokesčio dydis – 5080 eurų pagrindinis atlyginimas.

Pravedus atranką 2020-02-14 valdybos posėdžio protokolu Nr. 2020/V-ADM.11-4 Benitas Jonikas paskiriamas AB „Klaipėdos vanduo“ generaliniu direktoriumi ir jam paskiriamas 5900 eurų pagrindinis atlyginimas ir skiriamas 25 procentų kintamas priedas, kuris po 3 darbo mėnesių didinamas iki 35 procentų.

Kyla klausimas, kokiu būdu ir kodėl atlyginimas padidėjo?

Galima suprasti, kad jaunasis vadovas taip patiko valdybai, kad pastaroji, nežiūrint į konkurso sąlygas, paėmė ir pakėlė atlygį savavališkai, norėdama išlaikyti patikusį kandidatą. O gal čia visai kitaip?

Juk nepriklausomo valdybos nario atlyginimas proporcionaliai priklauso nuo generalinio direktoriaus atlyginimo, ir dabar valdybos pirmininkė gauna apie 1500 eurų į rankas bei paprasti nepriklausomi nariai apie 1000 per mėnesį. Ir visa tai už siaubingai didelius darbus – po posėdį per mėnesį, kuris dažniausiai vyksta nuotoliniu būdu.

Kas tie herojai, taip mikliai pasididinę sau naudą? Tai valdybos pirmininkė Regina Dirkentytė-Kaupienė ir Alenas Gumuliauskas, o jiems savo pritarimu talkino Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai, nesugebėję saugoti savivaldybės valdomos įmonės interesų – Andrius Kačalinas ir Alina Mikalauskė.

Taip pat kyla klausimas, o ką darė AB „Klaipėdos vanduo“ stebėtojai? Kodėl jie viso to nematė, nors stebėjo.

Galima paaiškinti irgi paprastai – jiems stebėtojų nario atlyginimas irgi didėja ir priklauso nuo bendrovės generalinio direktoriaus atlygio.

Čia irgi pasižymėjo visas pulkas godžių naudos mylėtojų ir pasyvių stebėtojų. O stebėjo stebėtojų pirmininkas Valdemaras Anužis ir nariai Edvardas Simokaitis, Irena Gailiuvienė, Giedrė Švedienė, Rapolas Striūkas, Ričardas Zulcas ir jau palikęs stebėtojo postą Vaidotas Balynas.

Pastarieji tai darė iš nežinojimo ar kuom nors suinteresuoti, turėtų aiškintis Valstybinė tarnybinės etikos komisija arba prokuratūra.

Taip pat kyla labai teisėtas klausimas, ką darė pats savininkas – Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, tai jis atsakingas už visas savivaldybės valdomas įmones ir jo pareiga tuo rūpintis. O jis ką daro?

O juk visi šie žaidimai su AB „Klaipėdos vanduo“ pinigais yra visų klaipėdiečių skurdinimas, nes galiausiai bet koks neracionaliai išleistas euras atsiliepia kainos už vandenį didėjimu.

Autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija

7 Comments

  1. Kaip is vis tokius prileidzia prie valdzios ?

    Panasu, kad gobsumui nera ribu, vyt lauk tokias pirmininkes, kuri greiciausiai nieko nenutuokia apie imones valdyma, nes niekados nevalde jokios imones ir nera baigus vadybos. Cia tas pats kas advokatai sodintu morkas, o ukininkas save bandytu apginti teisme. Imones valdybos pirmininkas turetu buti nepriekaistinga reputacija turintis ilgametis dideliu kompaniju vadovas, o ne malvinos ir buratinai 🙂 Atleisti tokia valdyba uz pinigu grobstyma ir nustatyti ribinį dydį, juk nuo issiputusiu kitu algu jiems darbo nepadaugeja, o jei vadukai gauna tokias algas tai ir darbo turi uz tiek padaryti, dabar panasu i riebu posta, kuriame pinigus moka ne uz darba, o uz tai kad esi. geriau jau uz tuos pinigus, kokia sklende pakeistu, ar drenaza irengtu , siurbline galingesne pastatytu, kad rudeniop Klaipėda neskestu, dabar malvinos ir buratinai istratins tuos pinigus kelionems i puketo sala ir miestas toliaus skendes potvyniuose… ukiskumo nerasta ir taip visur, kada prokuratura prades ginti viesa interesa?????

    Reply
  2. Volka

    Ir taip aišku, juk nedirbti, o grobstyti iš Vilniaus sulėkė, o vietinis koloborantas dar jiems padeda. Vyti tokius iš Klaipėdos, o koloborantus teisti.

    Reply
  3. Tiesa

    Didesnės betvarkės nei Klaipėdos savivaldybėje tikriausiai nėra. Savivaldybėje- savivalė totali. Kas ką nori , tas tą daro ir niekada už nieką nėra atsakingų . Ko paklausi , to negausi , geriausiu atveju prisapalios vėjų .Mėgstamiausias savivaldybės atsakymas – tas žmogus savivaldybėje NEBEDIRBA ir panašiai…. Klaipėdai reikia naujos , geros , teisingos „šluotos” …….

    Reply
  4. Klaipėdietė

    Kad visose savivaldybės įmonėse tas pats yra,ką užsipuolėte tuos vandenys.Kas valdo ir kas darosi KRACE, gatvių apšvietime,autobusų parke,turguje naujajame.Viena gauja,viena ranka viską valdo.Miesto reketininkas vienas,vaikus mušdamas,mėgėjas išgerti net darbo metu,visi Neniškio draugeliai.Ką padarysite,ogi nieko,eilinį kartą tik atsidūsime ir visus juos ant penkių randžių pasiūsime.

    Reply
  5. Alio

    Visi tokie skaidrūs, net tamsu darosi… Jokių stabdžių…

    Reply
  6. Suprantantis

    G. Neniškis ir yra viso šio baleto režisierius ir vyr. lėlininkas – Karabasas. Jonikas – primarijus Buratinas, Regina – prima balerina Malvina… Nereiktų labai nustebti, nes atlyginimų klausimas – tik preliudija. Veiksmas prasidės nuo etatų valymo ir senoji KV gvardija bus išpūsta Buratino gaujos iš Vilniaus sukelto vėjo… Regina suteiks procesui legetimumą/teisinį pagrindą. Kaip nustebs Buratinas ir Malvina kai Karabasas juos taip pat išlydės lauk ir “apgins” likusias gyvas sielas po Vilniaus gaujos sukelto viesulo… Gelbėtojas Karabasas užims KV sostą ir ilgai ir laimingai valdys… Pabaiga.

    Reply
    • Vokap

      Nemanau kad tas Karabasas ant tiek smegenų turi, jam iš jėgos autobusus strateguoti. Juk matom kaip tvarkosi dabar. O Vilniaus brigados pavaro – klasikinis reiderinis įmonės užgrobimas – grąžu pažiūrėti mokytis iš tokių reikia.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This