Savivaldybė parengė COVID-19 krizės suvaldymo planą

Politika

Karantinui einant į pabaigą, Klaipėdos savivaldybės skelbia parengusi Klaipėdos miesto ekonomikos skatinimo ir COVID-19 krizės suvaldymo planą.

„Šį COVID-19 atoslūgio laikotarpį skubame išnaudoti tolimesnių žingsnių planavimui. Švelnėjant karantino sąlygoms norime padėti atsitiesti nukentėjusiems gyventojams bei verslui. Kartu planuojame tolimesnius veiksmus, kad miesto ekonomika išliktų gyvybinga, tačiau nepamirštame ir to, kad COVID-19 grėsmė niekur nedingo, tad numatome resursus ir tolimesnei prevencijai“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Artimiausiame Savivaldybės tarybos posėdyje bus svarstomi nauji siūlymai, kuriais numatoma verslui mažinti mokesčius už komercinės paskirties nekilnojamąjį turtą, žemę, žemės nuomą, savivaldybės nekilnojamojo turto nuomą. Taip pat numatoma priimti sprendimus dėl atleidimo nuo vietinių rinkliavų už viešose vietose teikiamas prekybos ir paslaugų veiklas.

„Atvira Klaipėda” rašė, jog šiems siūlymams jau pritarė atitinkami komitetai.

„Verslo palaikymas šiuo laikotarpiu yra gyvybiškai svarbus visam miestui. Kurdami pagalbos paketą siekėme numatyti verslui svarbias, tačiau tuo pat metu ir miesto biudžetui pakeliamas priemones. Dėl reikalingų žingsnių diskutavome su verslo atstovais – Smulkaus ir vidutinio verslo taryba, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmais, Klaipėdos pramonininkų asociacija. Tikimės, kad į planą įtrauktos priemonės padės verslui lengviau išgyventi krizinį laikotarpį bei išsaugoti darbo vietas klaipėdiečiams“, – sako ir Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Skelbiama, jog dar vienas svarbus uždavinys savivaldai – užtikrinti, kad dėl karantino mažėjant biudžeto įplaukoms, nesustotų pradėti investiciniai projektai.

Pagalba žadama ir karantino metu darbą praradusiems gyventojams. Pajamų netekusiems klaipėdiečiams savivaldybė jau patvirtino papildomą materialinės paramos rūšį – nustatytas sąlygas atitinkantys gyventojai gali kreiptis dėl 257 Eur vienkartinės išmokos. Pablogėjus finansinei situacijai, klaipėdiečiai taip pat raginami pasidomėti ir kitomis socialinės paramos rūšimis, kurios yra teikiamos nuolat.

Akcentuojama, jog COVID-19 grėsmei liekant, svarbu toliau tęsti prevencines priemones, užtikrinti, kad mieste veiktų mobilus punktas, karščiavimo klinika, būtų sudarytos galimybės gyventojų saviizoliacijai.

Pranešama, jog viruso plitimo mieste sustabdymui iš miesto biudžeto jau skirta 1 029 000 eurų. Skaičiuojama, kad tolimesniems krizės suvaldymo planams įgyvendinti savivaldos sistemoje veikiančioms organizacijoms šiemet prireiks dar 4 100 000 eurų.

Su visu ekonomikos skatinimo ir COVID-19 krizės suvaldymo planu galima susipažinti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This