Gimnazistės savižudybė: galutinių atsakymų dar teks palaukti

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Šių metų vasario 16-ąją iš gyvenimo pasitraukusios klaipėdietės gimnazistės, vaikų namų globotinės artimieji teigia vis dar gyvenantys nežinioje, nes ikiteisminis tyrimas dėl mirties vis dar nėra baigtas.

Jį kuruojanti Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Viktorija Žemaitaitienė teigia, jog karantinui pristabdžius daugelį procesų vis dar laukiama dar vienos ekspertizės išvados.

Palmiros Mart nuotr.

Su „Atvirai Klaipėda” susisiekusi nusižudžiusios merginos giminaitė teigė, jog iki šiol nei ji, nei kiti artimieji negavo iš teisėsaugos jokių detalių. Moteris dėstė, kad esą yra žinių, jog 18-metė mergina per šimtadienį buvo išprievartauta, o vėliau prasidėjo patyčios, kurios ir galėjo nulemti sprendimą pasitraukti iš gyvenimo vienos iš globos namų šeimynos būste.

„Mes apie tai sužinojome jau kai ji buvo pašarvota”, – sakė moteris.

Prokurorė V. Žemaitaitienė teigė, jog ikiteisminis tyrimas tebevyksta.

„Tokie tyrimai nėra atliekami pagal jokį Baudžiamojo kodekso straipsnį. Yra specialus kodas 555000. Tyrimas atliekamas mirties priežasčiai nustatyti. Jei atliekant tokį tyrimą paaiškėja, kad mirusio žmogaus atžvilgiu buvo padaryta kokia nors nusikalstama veika, tada jau tyrimas atliekamas pagal konkretų Baudžiamojo kodekso straipsnį – ar dėl žmogžudystės, ar dėl privedimo prie savižudybės, ar dėl kažko kito. Mano nuomone, šis tyrimas truks tiek, kiek paskutinė ekspertizė. Dabar laukiame jos. Kadangi čia buvo karantinas, darbai buvo labai sustabdyti. Gavome atsakymą iš ekspertizės centro, kad dar mėnuo-du. Čia jau ne nuo mūsų priklauso, mes nuo savo pusės viską padarėme”, – sakė prokurorė.

Paklausta apie teiginius dėl galimo merginos išprievartavimo pašnekovė stebėjosi, kodėl artieji apie tai dėsto žurnalistams, o nei teisėsaugos pareigūnams apklausų metu.

„Jūs esate klaidinami ir automatiškai klaidinama visuomenė. Visi apklausti, apie išprievartavimą jokios kalbos, atlikta ekspertizė. Šita informacija tikrai nepasitvirtino, aš tuos gandus jau girdėjau ir net įtariu, kurie čia artimieji taip sako. Ten yra daugiau kitokio pobūdžio klausimai, labiau piniginiai”, – sakė V. Žemaitaitienė.

Pasirodžius šiai publikacijai su žurnalistu vėl susisiekusi velionės mergaitės giminaitė teigė esanti sukrėsta prokurorės žodžių – esą ji tikrai davė parodymus apie galimą išprievartavimą ir pasirašė po tokiu savo parodymų tekstu, o apie jokius merginai priklausiusius pinigus esą net kalbos nėra.

Klaipėdoje įsikūrusi „Vilties linija“ visą parą teikia emocinę pagalbą suaugusiesiems nemokamu telefonu 116123. Jaunimo linija taip pat veikia visą parą – tel. 8 800 28888.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Kurą dideliais kiekiais pylėsi ir du buvę Kretingos rajono tarybos nariai

Žiniasklaidoje praėjusiais metais pasirodžius informacijai, kad nemažai šalies savivaldybių tarybos narių galėjo jiems skirtas išmokas naudoti neteisėtai, Klaipėdos apygardos prokuratūra ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

„Atvira Klaipėda“: pabūsime neetiški

2024-uosius pradėjome pagaliau sulaukdami galutinio teismo sprendimo dėl ginčo su Visuomenės informavimo etikos komisija, dar 2022 m. gegužę priėmusią sprendimą ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This