Klaipėdoje duris atvers visuminio ugdymosi šeimai studija

Verslas

Birželio 1 d. Klaipėdoje atsidarys visuminio ugdymosi šeimai studija „Family Lab Academy”.

Teigiama, kad joje vyks „kūrybiškos ir inovatyvios veiklos visai šeimai, kuriose vadovaujantis visuminiu požiūriu į šeimą, siekiama integralaus ugdymo, fizinės, emocinės, socialinės ir pažinimo sričių plėtojimo, pasitelkiant aktyvius ir kūrybiškus ugdymo metodus bei technikas”.

„Vaikų auklėjimas ir ugdymas, tam tikra prasme, yra savęs paties ugdymas – savo įpročių keitimas, vidinio aš treniravimas. Vidinė dvikova mamų ir tėčių pasaulyje vyksta nuolat, todėl rasti vietą, kur galima atvirai kalbėtis ir tobulėti, gauti koncentruotą ir praktinę informaciją yra didelis palengvinimas keliaujant tėvystės keliu. Todėl mūsų tikslas – burti ir sujungti tėvų bendruomenę, kuri nori augti drauge, tobulėti ir rasti visus atsakymus į kylančius klausimus tėvystės kelyje su profesionalių praktikų pagalba.

Šiuolaikinė visuminio ugdymosi metodika remiasi patyriminio mokymosi principais, organizuojama per žaidimą, patyrimą, tyrinėjimą ir eksperimentavimą, bandymus, spontanišką kūrybą ir improvizavimą apjungiant muziką, šokį, vaidybą ir vizualinę raišką siekiant sužadinti pojūčius. Vaikai žaisdami patys tyrinėja, ieško ir atranda, išbando ir kuria naujas patirtis. Ši metodika leidžia atsižvelgti į skirtingus vaikų amžiaus tarpsnius ir įdomiai bei kūrybiškai juos organizuoti, parenkant pagal tai veiklas, turinį, veiklų struktūrą ir priemones. Todėl veiklos yra adaptuotos būtent konkretaus amžiaus vaikus turinčioms šeimoms. Pavyzdžiui, kūdikių grupė nuo 6 mėnesių amžiaus kartu su tėveliais atlieka užduotis su valgomais dažais, kurie gaminami, kad mažyliai piešdami galėtų pasitelkti ir skonio pojūtį. Visos veiklos yra tarsi vienas žaidimas, kurį moderuoja ir veda mokytojas, tačiau kuriame svarbią rolę užima ir dalyvaujantis šeimos narys – mama ar tėtis, kurių buvimas greta leidžia vaikučiui atsipalaiduoti, tyrinėti, mėgautis veiklų gausa ir jaustis saugiu. Lavinamuosiuose užsiėmimuose dažnai siūloma tokių veiklų, kurios skatina panaudoti jau turimus įgūdžius ir įgyti naujų“, – pranešime spaudai cituojama „Family Lab Academy” Kaune įkūrėja Jovita Starkutė.

Pasak jos, akademijos veiklose itin svarbus yra bent vieno iš tėvų dalyvavimas ir kūryba veiklose drauge.

„Tokiu būdu, tėvai ne tik įsitraukia į veiklas su vaikais, bet ir turi galimybę pasisemti informacijos bei žinių iš tuo metu dirbančių profesionalių pedagogų, užsiėmimų metu naudojamas metodikas ir veiklas perkelti į namus” – pastebi J. Starkutė.

„Family Lab Academy” Klaipėdoje birželio 1 – 6 dienomis rengs atvirų durų dienas, kurių metu bus galimybė susipažinti su studija, jos veikla bei erdvėmis, išbandyti siūlomus užsiėmimus mažose grupėse.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Senelių ir anūkų ryšys: kaip stiprinti tarpusavio santykius?

„Family Lab Academy” pedagogė Indrė Neimantė ir psichologė Aušra Jančauskaitė, organizuojančios senelių ir anūkų rytmečius Klaipėdoje, sako, kad senelių ir anūkų ...
2020-10-13
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Mokymasis gamtoje ir iš gamtos. Kodėl tai svarbu?

,,Pastaruoju metu šiuolaikiniai vaikai daugiau laiko praleidžia prie ekranų negu žaisdami lauke. Tačiau mokslininkai ir vaikų ugdymo specialistai teigia, kad ...
2020-06-27
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kodėl su vaikais naudinga išbandyti eksperimentus?

Vaikai nuo pat gimimo ypatingai smalsūs – jie noriai tyrinėja, kasdien atranda ir išbando naujus dalykus, stebi, eksperimentuoja su aplinkoje esančiais ...
2020-05-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This