Šiųmetė Jūros šventė kelia daug klausimų

Miestas, Svarbu

Vyriausybei vis švelninant karantino sąlygas, pamažu aiškėja ir daugiau detalių apie šią vasarą vyksiančią Jūros šventę. Tiesa, kai kurie politikai jau linkę šią šventę pamiršti, o kiti skatina ieškoti naujų jos formų.

Taip Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai reagavo į Vyriausybės ketinimus liepos pabaigoje leisti atvirose erdvėse organizuoti tik tuos renginius, kuriuose būtų ne daugiau nei 900 žmonių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Jei liepos mėnesio pabaigoje bus leidžiami renginiai iki 900 žmonių, tai Jūros šventė, matyt, plaukia pro šoną ir niekur nedingsime. Sprendimas yra Vyriausybės ir jo negalime nei pažeisti, nei interpretuoti. Jūros šventei uždėtas kryžius, tik galėsime vainikus jūroje nuleisti, gėlių prie L. Stulpino kapo padėti ir gal dar kažkokie minimalūs renginiai. Ir viskas“, – trečiadienį vykusiame komiteto posėdyje, kai buvo svarstomi klausimai susiję su Jūros švente, konstatavo Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

Tačiau optimizmo neprarado komiteto narė Nina Puteikienė. „Jūros šventę tikrai galima organizuoti ir dozuojant renginius po 900 žmonių“, – įsitikinusi politikė.

Pats viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“, organizuojančios Jūros šventę, vadovas Romandas Žiubrys tikino, jog neatsisakoma ketinimų surengti didžiausią vasaros fiestą. „Intensyviai dirbame ir neprarandame optimizmo. Bet puikiai suvokiame, kad turėsime prisitaikyti prie tuo metu galiosiančių sąlygų ir normų. Ne nuo mūsų priklauso, kokia Jūros šventė turės būti, nes mes turime įvertinti ir miesto atsakomybes, miesto vadovų atsakomybes, kad jie leidžia apie tai svajoti. Jūros šventė yra miesto renginys ir be miesto pozicijos ir nusiteikimo ji negali egzistuoti“, – kalbėjo R. Žiubrys.

Tačiau daugiau detalių apie šiųmetę Jūros šventę jis nepateikė. „Žinau, kad šis posėdis yra viešas, o mes dar neturime bendro sutarimo dėl Jūros šventės. Kai tik rasime galutinį sutarimą, tikrai su visai pasidalinsime, kokia Jūros šventė bus“, – tikino R. Žiubrys.

Jis anksčiau „Atvirai Klaipėdai“ yra sakęs, jog vis dar svarstoma, kada Jūros šventė šiemet galėtų įvykti – tradiciškai paskutinį liepos savaitgalį ar Žolinių savaitgalį (rugpjūčio 14-16 d.).

R. Žiubrys neslėpė, jog karantino režimo keliami reikalavimai labai apribos galimybes organizuoti tokią Jūros šventę, kokią daugelis įsivaizduoja. Jau dabar realiai aišku, kad nebus organizuojama Jūros šventės eisena, nes joje tiesiog neįmanoma užtikrinti reikalavimų dėl saugių atstumų, daug klausimų kyla ir dėl Jūros šventės mugės.

13 Comments

  1. O kas taip puola Nina?

    Teisingai Nina rašo. Visada galima išgerti bokalo vyna. O Gru liauskas paverčia šventė aludė -kiaulydė. Jam svarbu kad laktu daugiau alau.
    Pritariu Ninai . Ačiū jai už teisa išsakyta.

    Reply
  2. Ninai

    Yra nemažai nuotraukų kur esate su taure vyno ir ką? Tai apsispręskite pagaliau?
    Kas pasikeitė? Vyras eis į rinkimus ar dar kažką kažką pasiūlė ?

    Reply
  3. Į sveikatą!

    Ponia Puteikiene, vynas dar stipresnis alkoholis. 3 kartus daugiau alkoholio laipsnių. Tad siūlau pereiti prie silpnesnių gėrimų. Nes Baroti galerijoje dažnai vyno būdavo padauginama ir liežuvis pindavosi. Jei jau prieš alkoholį, būkit nuosekli. Nes kepenys kenčia ir nuo alaus ir nuo vyno dar labiau. Priklausomybė vienoda. Linkėjimai ir stiprybės vyrui.

    Reply
  4. ChaCha

    Puteikienė ruošias rinkimams į seimą :)))
    Tad gieda popolistines giesmes. Puikiai atsimenu jūsų skeptišką požiūrį į Jūros šventę. Pati su bokalu alaus nuotraukose iš mero puotos spaudose buvot. Neveidmainiaukit, ponia teisuole. Miestelis mažas, visi viską žino ir mato. Ta nuomonių kaita labai jau tendencinga.

    Reply
    • N. Puteikienė

      Klystat. Su bokalų alaus niekada nebuvau. Su vyno taurė – taip! Aš už šventę. Bet švęsti irgi reikia mokėti.

  5. N.Puteikienė

    Tai ir tada, ir dabar sakau tą patį: Švęskime Jūros šventę (ne alaus :))!

    Reply
    • Me

      vynas ar alus..tas pats alkoholis…

  6. arvydas

    Džiaugiuosi, kad atsirado proga padiskutuoti šiuo visiems aktualiu klausimų, jei gerbiama Virginija mano, kad vienas iš politikų, kuris linkęs primiršti Jūros šventę, esu aš, o kiti/os trykšta optimizmu, tai tikrai taip nėra… Aš tikrai visada labai laukiu Jūros šventės, kaip ir dauguma klaipėdiečių ar miesto svečių, tačiau reikia atskirti du dalykus – norime/reikia ar galime ir kokiu mąstu?? Reikia ne tik laikytis Vyriausybės nurodymų, jei save laikome teisinės valstybės piliečiais, tačiau taip pat privalu prisiimti atsakomybę… viešoje erdvėje, tai vienur , tai kitur galima pasiskaityti, kaip puikiai galime apsisaugoti Šventėje ir suvaldyti dalyvių srautus. Galbūt galima nupiešti schemas, judėjimo kryptis ir pan.. Tačiau, pasakykite, kodėl negalima suvaldyti bent dešimties pirkėjų prie lauko prekybos kiosko, kurie lipa vienas kitam per galvą ?! Neapsirinku, ne meras, bet savivaldybės administracija suteikia leidimą masiniams renginiams , o jau po to paskirstomos atsakomybės tarp organizatorių ir jų padėjėjų.Po renginio atsinaujinus pandemijai mūsų mieste, kas neš už tai atsakomybę? Rengėjai, ar valdžia leidusi renginiui įvykti? Tačiau, tikrai norėčiau, kad galėtume gražiai atšvęsti Jūros šventę kameriniu būdu. Mano siūlymas būtų daryti Jūros šventę visą vasarą. Kiekvieną savaitgalį darant nedidelius renginius, įvairiose miesto vietose. Sutelkiant visus miesto meno kolektyvus, vaikų, jaunimo, tautinių mažumų. Visi išsiilgę parodyt miestiečiams savo talentus. Visą vasarą Klaipėdos miestas būtų sklidinas kultūros, taip džiugindamas, miestiečius, miesto svečius ir smulkiuosius verslininkus. Kviečiu visus tapti neužšalančio kultūros uosto kapitonais ir teikti savo vizijas bei siūlymus. Beje, šį savaitgalį Kaunas švęs savo Gimtadienį… kauniečiai atsisakė Mega renginių, o šventės akcentus nukreipė į bendruomenes, kiemus, gatves, seniūnijas ar seniūnaitijas… kiekvienas miestietis gali parodyti, koks jis yra miesto pilietis ir bendruomenės narys… siūliau , kad kažkas iš mūsų vyktų pasisemti kauniečių patirties…resume, mes visi esame už, tik klausimas, kaip ir už kieno pinigus….

    Reply
    • Galvoju

      O gal pats nuvaziuokite. Pasiimkite organizatorius ir apžiūrėsite kaip Kaune daro.

  7. Nustebęs

    Tiesiog stebuklų stebuklai, dzyvų dzyvai. Visada Puteikienė kritikavo Jūros šventę, vadino alaus gerbėjų švente. O dabar štai tapo didžiulė fanė.
    Ar kažką našaus pažadėjo? Ar šiaip karantino šalutinis poveikis? Žinau tik, kad atsitiktinumų nebūna. Greit ir Memel Tattoo konvencijos ambasadore siūlysis būti. :)))

    Ateitis parodys.

    Reply
  8. Cirkas

    Puteikienė pirmoji kuri rėkė, kad nemokama jūros šventė yra kyšis rinkėjams ? Tai kaip čia dabar? Jau tinka?

    Reply
    • N.Puteikienė

      Jūs kažką susapnavote. Aš ir pati rengiu Jūros šventės renginius, dirbdama muziejuje.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This