Elektromobilių įkrovos stotelėmis ir toliau bus galima naudotis nemokamai

Transportas

Elektromobilių įkrovos stotelėmis Klaipėdoje ir toliau bus galima naudotis nemokamai – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė miesto Taryba.

Nutarta, kad neatlygintinos elektromobilių įkrovimo paslaugos terminas vartotojams būtų pratęsiamas dar 3 metams. Neatlygintinai automobilius bus galima krauti savivaldybei priklausančiose elektromobilių įkrovos stotelėse.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Pratęsdama neatlygintino naudojimosi įkrovos stotelėmis terminą, Klaipėdos miesto savivaldybė taip pat planuoja ir tolimesnę įkrovos stotelių tinklo plėtrą“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Šiuo metu Klaipėdos miesto savivaldybei priklauso šios elektromobilių įkrovimo stotelės:

Liepojos g. 43A (šalia Klaipėdos universitetinės ligoninės);

Liepų g. 11 (šalia Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pastato);

Pilies g. 2A (automobilių stovėjimo aikštelėje šalia Piliavietės);

Smiltynės g. (šalia Naujosios perkėlos Smiltynės pusėje);

Tilžės g. 56B (automobilių stovėjimo aikštelėje šalia parduotuvės „Lidl“);

Taikos pr. 80 (automobilių stovėjimo aikštelėje šalia Naujojo turgaus);

S. Nėries g. 16B (automobilių stovėjimo aikštelėje šalia autobusų stoties);

Jūrininkų pr. 16 (automobilių stovėjimo aikštelėje Vingio gatvės gale).

Vasaros sezonui planuojama pradėti eksploatuoti ir dvi naujas elektromobilių įkrovos stoteles, kurios įrengtos automobilių stovėjimo aikštelėje Girulių pl., ties įvažiavimu į Antrąją Melnragę. Klaipėdos miesto savivaldybė 2021-2023 metais planuoja
įrengti dar 9 greitojo įkrovimo stoteles. Be to, Transporto kompetencijų agentūra Klaipėdos miesto savivaldybei perduos 8 lėtaeiges elektromobilių įkrovos stoteles.

Parinkus stotelėms tinkamas vietas, atlikus visas reikalingas procedūras ir derinimus su kitomis institucijomis, dalį stotelių mieste planuojama įrengti dar šiemet, likusias – kitąmet.

„Regitros“ duomenimis, 2020 m. balandžio 1 d. Klaipėdos apskrityje buvo registruota 180 grynųjų elektromobilių (M1 ir N1 klasės), iš jų – 76 uostamiestyje.

3 Comments

  1. Daiva

    Prie savivaldybės krovimo stotelė užstatyta automobiliais kurie net nesikrauna, tai kam ir reklamuoti tokią pakrovimo stotelę?

    Reply
  2. Algis

    Anonimui: sumos elektrai yra simbolines lyginant su gatvių remonto kaina. Elektromobiliai, deja, yra gerokai brangesni už taršomobilius, ir didžiausias jų nepatogumas yra trumpi atstumai tarp įkrovų, ypač žiemą, todėl galimybė įkrauti paprastai, kuo prieinamiau, yra esminė, kad būtų noro už juos sumokėti dvigubai ir naudotis tiems, kas juos gali įpirkti, ir prisiima papildomus naudojimo nepatogumus dėl trumpų atstumų vardant ekologijos. Dzin tie keli eurai už elektrą, čia miesto taršos klausimas yra sprendžiamas, prisidedant simboliškai prie didelių e-vairuotojo sąnaudų, mažinant papildomus nepatogumus. Mano nuomone, AC (iki 22kW) elektros įkrovimas komerciniuose objektuose turėtų būti nemokamas, kaip ir WiFi – kaip užsienyje, palikta pakankamai vietų, kad visada užtektų, ir kad būtų kuo paprasčiau – kad tereiktų prijungti prie laido. Papildomai skatinama nemokamai parkuojant, leidžiant važiuoti A juostomis. Jie neteršia, bet asmeniškai naudotojui nieko nesuteikia – yra dvigubai brangesni ir pastovus rūpestis sekant kad nesibaigtų įkrova. Manau Klaipėdos vadovai čia elgiasi toliaregiškai ir protingai – turintiems mažai pajamų, geriau rinktis visuomeninį transportą, o perkantys savo auto, skatinami bent taip permokėti dvigubai vardant miesto neteršimo. Kiek ten už tą nemokamą parkavimą gausis per metus, lyginant su keliasdešimt tūkst. papildoma kaina už automobilį. Kosminės kainos bateriją reiks keisti į naują periodiškai, ir t.t.

    Reply
  3. Anonimas

    Nekvailinkit, nemokamai nieko nebūna, tai reiškia, kad apmokės visi klaipėdiečiai savo sąskaita, nes turtuoliam skirti pinigai elektromobiliams įkrauti, o gatvės ir liks duobėtos…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This