Policija vasaros sezono metu pajūryje sulauks pagalbos

Regionas

Policija tvirtina, kad artėjantis vasaros sezonas jai bus iššūkis, kuriam intensyviai ruošiamasi.

Įvairios apklausos rodo, kad net 43 proc. tautiečių šiemet planuoja atostogauti Lietuvoje pajūryje, kituose kurortiniuose šalies miestuose, todėl tam turi būti pasirengusios ir visos tarnybos. Apie tai ketvirtadienį diskutuota policijos organizuotame nuotoliniame pasitarime su kurortinių miestų merais, ministerijų atstovais, socialiniais partneriais.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak policijos generalinio komisaro Renato Požėlos, šio vasaros sezono policijos prioritetas – viešosios tvarkos užtikrinimas paplūdimiuose, policijos patruliavimas karštuose taškuose,  karantino reikalavimų užtikrinimas, eismo saugumas, nusikaltimų prevencija ir tyrimas.

Policijos vadovas išreiškė viltį, kad policijos pareigūnams aktyviai talkins ir savivaldybės, Visuomenės sveikatos centro specialistai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos ir kitų institucijų pareigūnai. Šių metų naujovė – policijai padės Šaulių sąjungos nariai.

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys atkreipė dėmesį, kad didelis policijos dėmesys vasarą bus skirtas eismo saugumui. Papildomos pajėgos dirbs pajūryje ir kituose kurortiniuose miestuose, intensyviausiai – savaitgaliais ir šventinių dienų metu. Kelių policijos vadovas atkreipė dėmesį į tai, kad dviračius, elektrinius paspirtukus nuomojantys verslininkai privalo pasirūpinti šalmais ir liemenėmis.

Kaip ir kasmet, nemažą rūpestį kelia parkavimo pažeidimai, šiemet ypatingai su tuo gali susidurti Neringoje atostogaujantys žmonės, nes, tikėtina, kad į Neringą atvyks mažiau užsienio turistus atvežančių užsieniečių, o juos pakeis lengvaisiais automobiliais keliaujantys lietuvaičiai. Kelių policijos vadovas paprašė merų sudaryti galimybes turistams sustoti lankytinuose objektuose, kur dažnai įrengti stovėti draudžiantys ženklai, dėl ko masiškai pažeidinėjamos kelių eismo taisyklės.

Pasak Klaipėdos policijos vadovų, negalima pamiršti ir tokių pažeidimų, kaip triukšmas, alkoholio vartojimas paplūdimiuose ir kitose viešose vietose, pažeidimai naktiniuose baruose, nuomos paslaugas teikiančių asmenų pažeidimai. Tam vietos policija skirs nemažą dėmesį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Nuo trečiadienio reikia mokėti už automobilių stovėjimą pajūryje

Nuo gegužės 1-osios tradiciškai vasaros sezonui automobilių statymas pajūryje tampa mokamas, o miesto centre į vėlesnį vakarą nusitęsia apmokestinamo parkavimo ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This