Studentė perspjovė miesto valdžią

Miestas, Svarbu

Vienos Klaipėdos aukštosios mokyklos studentė užtruko vos porą mėnesių ir neišleido nė cento tam, ko savivalda nesugeba padaryti iki šiol: merginos sukurtas jaunimo užimtumo žemėlapis yra kur kas geresnis nei miesto valdžios projektas.

Agnė Kulbytė ir jos kurto žemėlapio pradinis puslapis.

Jaunimo užimtumas – visada aktuali tema Klaipėdoje.

Dar praėjusį dešimtmetį kaip vieną iš jaunimo problemų sprendimų Klaipėdos savivaldybė pateikė užimtumo žemėlapio idėją, ji buvo įgyvendinta 2011 metų pradžioje. Nuotraukos formato žemėlapyje pateikta informacija apie jaunimo laisvalaikio praleidimo vietas. Norint jas pamatyti, dokumentą būtina parsisiųsti ir sąraše ieškoti dominančių vietų.

Šis žemėlapis pasiekiamas iki šiol, informacija neatnaujinta nuo 2011 metų.

Projektas savivaldybei anuomet kainavo 9000 litų (2,6 tūkst. eur.). 

Jį galite pamatyti ČIA.

Šiemet atsirado dar vienas Klaipėdos jaunimo užimtumo žemėlapis – jį savanoriškai sukūrė savo studijų baigiamajame darbe miesto jaunosios kartos rūpesčius nagrinėjanti Socialinių mokslų kolegijos studentė Agnė Kulbytė.

Jis – kur kas funkcionalesnis ir paprasčiau naudojamas nei kurtas už jaunimo užimtumą atsakingų savivaldybės įstaigų. 

Interneto svetainėje klaipedosjaunimas.lt jaunimui patrauklios vietos suskirstytos į kategorijas pagal veiklą bei pomėgius, pažymėtos žemėlapyje, prie jų pateikti kontaktai bei nuorodos, palikta galimybė vietų sąrašą plėsti, nesudėtingai atnaujinti informaciją.

Jį galite pamatyti ČIA.

Kitaip tariant, išvaizda ir funkcionalumu jis yra žymiai patrauklesnis nei tas, kuriam keletą metų brendo savivaldybė.

A. Kulbytei prireikė vos poros mėnesių šiai idėjai įgyvendinti, ji neslepia, kad kurdama užimtumo žemėlapį analizavo pavyzdžius iš viso pasaulio. 

„Mano noras buvo sukurti platesnę platformą jaunimui, o užimtumo žemėlapis turėjo būti jos dalis. Tačiau supratau, kad tai pernelyg sudėtingas projektas šiuo metu. Bet žemėlapį nutariau sukurti. Manau, kad jis reikalingas, nes renkant informaciją baigiamajam darbui supratau, jog dažnai jauni žmonės nežino apie pramogas, kurių apstu mieste, tereikia aiškių nuorodų“, – sakė kūrybos ir pramogų industrijos studijas baigianti mergina.

Jos planuose – analogiški žemėlapiai užsienio kalbomis.

„Klaipėdoje gyvena nemažai jaunų užsieniečių, jiems tokios informacijos gauti dar sunkiau“, – kalbėjo studentė.

11 Comments

  1. Tam ME ME

    Jo kaip ožka meeeee. Tas sako kad savivaldybė per projektus plauna pinigus. Kokie geri projektai kai ji ruošia ne vagys ir pinigu plovejai kaip savivaldybė

    Reply
    • Me

      Me reiskia Aš. Nesusipratėli. Nieko norėt kai lygis kaip darželinuko:) Medžiai valdo net ne tam skirtoje rubrikoje. Baikit lot kaip šunys su tais medžiais. pasisodinkit savo vienkiemyje ir džiaukitės. Miestas tai infrastruktūrinis objektas kur planuojama visa visuma.

  2. Reikia lyginti palyginamus dalykus

    Studentė šaunuolė, bet lyginti 2011 m. ir dabar kurto žemėlapio funkcionalumą, keistoka mintis. Ar autoriui nežinoma, kad per 9 metus technologijos, programos ir net suvokimas apie tokius žemėlapius pasikeitė šviesmečiais. Dar kokį 1990 darbelį ištraukit, gal išvis tik popieriniuje pavyks rasti. Čia tas pats kaip lyginti dabartinį plokščiaekranį Smart TV su sovietiniu Šileliu ir stebėtis, kaip gi anie tada taip nesugalvojo.

    Reply
    • Valdas

      Būtent – reikia lyginti palyginamus dalykus.
      Taigi, lyginame.
      1. Savivaldybė žinojo apie technologijų kaitą? Žinojo. Ir studentė žinojo.
      2. Savivaldybė turėjo 9 metus? Turėjo. Ir studentė turėjo.
      3. Savivaldybė jautė poreikį? Jautė (nors, kažin). Studentė irgi jautė.
      4. Savivaldybė reagavo? Ne. Studentė – reagavo.
      Savivaldybė – studentė 0:1.

  3. Geras pvz.

    klausimas, ką apsikrtai vietos valdžia veikia ir klausimas ar skaidriai naudoja gyventojų pinigus neaišku kokiems projektas, vat geras jaunimo pavyzdys, ir net nekainavo 9000 Eur ir idėja žymiai geresnė

    Reply
    • artojas

      Kainavo 9000 litų, o ne Eurų dar 2011-ais. tik patikslinu

  4. Straipsnis vakaru eksprese geras

    Meras raginamas stabdyti medžių kirtimą Rumpiškės kvartale
    Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje uostamiesčio politikė Nina Puteikienė pareiškė susirūpinimą dėl mieste kertamų medžių.

    Reply
    • Me

      O prie ko cia medziu klirtimas ir sis straipsnis :DDD gal netinkamas komentaras dėl komentaro. Atsipusk.

    • Tiknamas komentaras

      Grubliauskas švaisto tai plauna 5.5mln eurų. ES ir mūsų pinigu.
      Kertami tam medžiai projektas šudas vienas asfaltas. Bet koks projektas net studėntės geresnis . Nes neplauna ir nevogia mediena iš klaipėdėčiu

  5. Klaipėdietė

    Šaunuolė!!! šiuo metu jaunimo užimtumo problema Klaipėdoje tikrai didelė. Teko susidurti, kad iš Vilniaus po mokslų grįžęs jaunimas Klaipėdoje ilgai neužsibūna. Priežastis paprasta- nėra ką veikti, niekas nevyksta. O iš tikrųjų tai vyksta, tik trūksta aiškios informacijos. Todėl jaunimas, pasisukinėjęs Klaipėdoje metelius kelia sparnus ir palieka Klaipėda, įvardindami, kad tai miręs miestas ir jame nėra ką veikti.

    Reply
  6. Klaipeda

    Uzleisti vieta jaunimui reikia, o to pencininkai sedi iki mirties ir su kede neisnesi is savivaldybes, prisiklijave nors tu ka.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Tyrimas: Darbdaviai nepritaria 4 dienų darbo savaitei

Produktyvumo ir darbuotojų pasitenkinimo siekis kelia vis daugiau diskusijų dėl trumpesnės darbo savaitės pritaikymo įmonėse ar organizacijose. Prieš beveik šimtą ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Švietimas

Skyrė stipendijas LAJM studentams

Lietuvos laivybos kompanija UAB ,,Baltnautic Shipping Ltd“ skyrė skatinamąsias stipendijas trims Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentams. Stipendijas Kiril Bachlin, Nikita ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

„Sodra": ką verta žinoti nesimokantiems ir nedirbantiems jaunuoliams

Rugsėjis svarbus mėnuo ne tik jaunimui, kuris tęsia mokslus mokykloje ar pradėjo studijuoti. Nuo rugsėjo nebesimokantiems, nestudijuojantiems ir dirbti nepradėjusiems ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This