Uostamiesčio paplūdimiai jau laukia poilsiautojų

Svarbu, Vasara

Nors itin vėsi antroji gegužės pusė pajūryje nė iš tolo neprimena artėjančios vasaros, biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai” direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki teigia, jog visi uostamiesčio paplūdimiai šiltajam metų sezonui jau beveik paruošti.

„Jau ir persirengimo kabinos pastatytos, ir suoliukai, ir šiukšliadėžės, liko kelias nesudėtingas smulkmenas patvarkyti neįgaliųjų paplūdimyje, sutvarkyti privažiavimus prie persirengimų kabinų”, – baigiamuosius pasiruošimo vasaros sezonui darbus vardino A. Siakki.

https://www.facebook.com/klaipedospapludimiai/videos/2565425377055676/?t=1

 

Jo teigimu, praėjusią savaitę jau baigta gelbėtojų atranka.

Jų, kaip ir kasmet, visuose uostamiesčio paplūdimiuose budės 70, tik šiemet gal šiek tiek skirsis gelbėtojų sudėtis savo amžiumi, mat gelbėti žmones panoro daugiau, nei buvo įprasta anksčiau, kiek vyresnio amžiaus pretendentų. Tačiau net 60 proc. gelbėtojų sudarys senbuviai, tie patys, kurie pajūry darbavosi ir praėjusiais ar dar ankstesniais metais.

„Buvo daug norinčių, atranka sekėsi neblogai, dabar komplektuojame pirmąją grupę apmokymams, po to apmokysime ir antrąją grupę”, – sakė direktoriaus pavaduotojas, pripažinęs, jog karantinas šiek tiek pakoregavo gelbėtojų atranką, mat teko laukti, kol atsidarys baseinai.

Tačiau jis džiaugėsi, jog baseinai spėjo atsidaryti prieš pat vasarą, tad šią ir kitą savaitę jau bus galima apmokyti atranką sėkmingai įveikusius kandidatus.

Vyriausybei atšaukus ankstesnį reikalavimą paplūdimiuose dėvėti kaukes, liko tik nurodymas juose laikytis saugaus 2 metrų tarp žmonių atstumo. Šis reikalavimas, A. Siakki nuomone, sunkumų neturėtų sukelti.

„Dar savaitė kita, kol vasara įsibėgės, vanduo dar šaltas, tad žmonių pradžioje daug neturėtų būti. Vėliau elgsimės pagal rekomendacijas, bandysime žmones perspėti prevenciškai, kad laikytųsi atstumų, pakabinsime rekomendacijas ant persirengimo kabinų, manau, kad nesusipratimų nebus, žmonėms stengsimės neįkyrėti”, – sakė ne pirmus metus pajūry dirbantis A. Siakki.

Jis vylėsi, jog vasarai įsibėgėjus įvairių draudimų dėl koronaviruso mažės.

„Viskas greitai keičiasi, tikėkimės, kad vasarą jau žmonės galės ramiai ilsėtis prie jūros”, – sakė gelbėtojų vadas, linkėdamas visiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams malonių saulėtų akimirkų Klaipėdos pajūry.

Oficialią vasaros sezono pradžią paplūdimiuose skelbia Klaipėdos savivaldybės administracija – nuo tada gelbėtojai pradeda savo darbą. Dažniausiai sezono pradžia sutampa su kalendorinės vasaros pradžia, bet ji dėl prasto oro gali būti ir pavėlinta arba, esant geriems orams, paankstinta.

Šiemet vasaros sezono pradžia dėl vėsių orų oficialiai dar nepaskelbta.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ką Vidmantas Dambrauskas daro moterų pliažuose?*

Spyglys turi prisipažinti, kad po trečiadieninio mūsų miestelio Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio jo mylimiausias miesto deputatas Vidmantas Dambrauskas, ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vandens autobusai - projektas su keturiomis jį „valdančiomis rankomis”

„Jeigu būtų taip paprasta, tokie laivai plaukiotų ir Vilniuje, ir Panevėžyje ir kituose miestuose, – kalbėjo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Vadovo Klaipėdos miesto poliklinikai dar neieškoma

Spalio pabaigoje Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus atšaukė savivaldybės pavaldume esančių trijų įstaigų vadovų konkursus. Tarp jų – ir konkursą dėl ...
2023-11-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This