Nuo viršyto triukšmo iki viršyto greičio

Transportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pernai, bendradarbiaudama su Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, Klaipėdos apskrities policija skelbia įsigijusi mobilų transporto priemonių skleidžiamo triukšmo lygio matuoklį. Juo nustatyti, ar triukšmas viršija leistinas normas, pareigūnams tapo daug paprasčiau ir greičiau.

Pranešama, jog praėjusią savaitę Klaipėdos Kelių policijos pareigūnai nustatė 10 tokių pažeidimų – penkių automobilių ir tiek pat motociklų (motorolerių) savininkams teks pašalinti trūkumus ir iš naujo atlikti techninę apžiūrą.

Praėjusią savaitę greičio viršytojams tramdyti jau pradėtas naudoti ir rankinis matuoklis. Juo užfiksuoti 27 pažeidimai. Vienas – ypač įžūlus – 22 metų vaikinas šeštadienio vakare uostamiestyje Sausio 15-osios gatve skriejo 103 km/val. greičiu, kai leistinas greitis yra 50 km/val. Už šį pažeidimą kelių ereliui gresia nuo 450 iki 550 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėn.

Mobiliuoju greičio matuokliu užfiksuotas 1471 greičio viršijimo atvejis.

Iš viso per praėjusią savaitę Kelių policijos pareigūnai nustatė 335 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. 149 vairuotojai per sankryžą važiavo degant draudžiamam šviesoforo signalui, vienas neturėjo teisės vairuoti. Atsakomybės neišvengs ir nuo pareigūnų sprukti mėginęs mopedo vairuotojas.

Nepaklusęs pareigūnų reikalavimui sustoti, 24 metų vaikinas nurūko Taikos pr., suko į Paryžiaus Komunos g., galop metė mopedą ir bandė sprukti pėsčiomis. Paaiškėjo, kad jis neturi teisės vairuoti, mopedas nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, jam neatlikta techninė apžiūra. Vaikinui gresia nuo 1150 iki 1450 eurų bauda, gali būti konfiskuota ir transporto priemonė. Vaizdo įraše policija užfiksavo, kaip vaikinas bandė pasprukti nuo pareigūnų.

Kelių policijos pareigūnams įkliuvo ir du neblaivūs vairuotojai. Gegužės 18 dieną kelyje Vilnius – Kaunas – Klaipėda 39 metų automobilio „Audi“ vairuotojui buvo nustatytas 1,83 prom. neblaivumas, jis be to dar neturėjo ir teisės vairuoti. O gegužės 21 d. 65 metų traktorių T-16 Klaipėdos rajone vairavusiam vyrui nustatytas 1,25 prom. girtumas.

Bendromis policijos pareigūnų ir miesto vaizdo kamerų stebėtojų pastangomis iš viso buvo užfiksuotas 41 Kelių eismo taisyklių pažeidimas.

32 vairuotojai mobiliojo ryšio telefonais naudojosi be laisvų rankų įrangos, 8 sustojo ar stovėjo ten, kur tai daryti draudžiama, vienas – kitą transporto priemonę lenkė važiuodamas per pėsčiųjų perėją. Policija skelbia, jog taisykles pažeidę vairuotojai protokolus su jiems skirtomis baudomis gaus paštu artimiausiu metu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=V1X7tqwmNHs&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Transportas

Jauniems vairuotojams - ne tik piniginės baudos, bet ir teisės vairuoti netekimas

Sausio 18 ir 19 d. Klaipėdos kelių policijos skyriaus pareigūnai vykdė tikslinę priemonę, skirtą pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei. Per ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos apskrities Kelių policijai vadovaus Aurelijus Jankauskas

Klaipėdos policija praneša, jog skelbtą atranką į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininko pareigas laimėjo šio skyriaus ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This