Kretingos Rotušės aikštę papuošė taktilinis žemėlapis

Regionas

Kretingos miestas pasipuošė nauja iš akmens ir bronzos sukurta skulptūra. Mažosios architektūros statinys, vaizduojantis Kretingos miesto schemą, dvaro sodybą, pranciškonų vienuolyno ir Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčios statinių kompleksą bei Rotušės aikštę, padės susiorientuoti regos negalią turintiems žmonėms lytėjimo būdu.

„Taktilinis žemėlapis pratęs formuojamą menišką Kretingos miesto centrinės dalies vaizdą, taip pat padės regos negalią turintiems žmonėms pajusti miesto istorinių statinių ansamblį, lankytinų objektų architektūrą“, – Kretingos rajono savivaldybės pranešime spaudai cituojama administracijos direktorė Jolanta Girdvainė.

„Šalia žemėlapyje vaizduojamų objektų, pateikiami ir pastatų paaiškinimai Brailio raštu, kurio iškilumai plokštėje yra sukniedyti, o lietuviškas tekstas išgraviruotas“, – pasakojo žemėlapio skulptorius Mantas Petreikis.

Žemėlapis bus lengvai pritaikomas Kretingos miesto turizmo informacijos infrastruktūrai, edukaciniams, pažintiniams tikslams, tinkantis ir vaikams išsamiau susipažinti su svarbiausių miesto kultūros paveldo objektų architektūra ir istorija.

2018 metais Kretingoje pastatytas antrasis Lietuvoje taktilinis žemėlapis J. Pabrėžos paminklo skverelyje, vaizduojantis Kretingos bernardinų vienuolyno ir Viešpaties apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčios statinių kompleksą kartu su Vilniaus gatvės, Akmenos upės ir J. Pabrėžos gatvės šlaite esančio Lurdo teritorija.

Dar vieną panašų taktilinį žemėlapį planuojama sukurti ir pastatyti prie kito miestui svarbaus ir turistų mėgstamo objekto – grafų Tiškevičių rūmų pastatų komplekso, kuriame veikia Kretingos muziejus su žiemos sodu.

Meniškas taktilinis žemėlapis kainavo 23 tūkst. eurų.

Jis sukurtas iš Europos Sąjungos lėšų, Kretingos rajono savivaldybei išvien su Palangos miesto savivaldybe vykdant bendrą turizmo plėtros projektą, pritaikytą neįgaliųjų poreikiams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Veidai

„Gintarinė plunksna" - visuomenininkui ir žurnalistui Denisui Nikitenkai

Baigiantis metams, Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) tradiciškai apdovanoja, jos nuomone, labiausiai nusipelniusius žurnalistus, rašančius verslo temomis. Šiemet „Gintarinės plunksnos“ apdovanojimas ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Klaipėda ID” grimzta: už milijoną esam nežinomi Niujorke

Miesto investicijų ir verslo plėtros agentūros „Klaipėda ID” valdyba, sudaryta iš nepriklausomų narių, buvo pašalinta už nepaklusnumą, o buvusi laikinoji ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This