Savaitgalį atidaromas maršrutas „Forelle” laivu

Uostas ir jūra

Nuo gegužės 30 d. vėl atidaromas laivo „Forelle“ maršrutas Klaipėda – Juodkrantė ir atgal.

Tai unikalios konstrukcijos laivas, pasaulyje buvo pastatyti tik du tokie laivai. Nors jam daugiau kaip aštuoniasdešimt metų, jis atnaujintas, saugus, o juo keliaudami iškylautojai patiria neišdildomų įspūdžių. Laive telpa 80 žmonių.

Į kelionę laivu „Forrelle” kviečia jo kapitonas Marius Petrošius.

Laive telpa 80 keleivių. forelle.lt nuotr.

Jo teigimu, šiais metais sezonas kiek kitoks, mat įprastai jis pradedamas kovo pabaigoje – balandžio pradžioje, bet, pasak kapitono, „nuotaikos mūsų geros, neprarandame optimizmo”. M. Petrošius samprotauja, jog šie metai, ko gero, bus pilni iššūkių.

„Galime numatyti du scenarijus – arba atostogaujančių bus tiek, jog nespės paslaugų teikėjai visų aptarnauti, arba turėsime atvirkštinį variantą – poilsiautojų pajūryje galime ir nesulaukti tiek, kiek tikimės, bet abiems variantams turime būti pasiruošę”, – sako kapitonas.

Laivu klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus raginami plaukti iki Negyvųjų kopų.

Laivas iš Klaipėdos išplauks 10.30 val., į Juodkrantę atvyks 12.30 val. Į Klaipėdą grįžtama 18 val. Daugiau apie laivo maršrutą, jo nuomą ir kt. rasite čia.

„Kas nebijo marių vėjų gali įsikurti atvirame laivo denyje, mėgstantys patogumus –  dengtame salone su dideliais langais”, – ragina M. Petrošius, tikinantis, jog keleivių saugumu, kaip ir anksčiau, bus tinkamai pasirūpinta.

Pirmame laivo denyje veikia 40 vietų turintis baras, antrame „Forelle” denyje yra šokių aikštelė, atvira terasa ir salonas su sėdimomis vietomis.

Apie laivą

Laivas „Forelle” pastatytas 1934 metais Vokietijoje, Flensburgo laivų statyklos bendrovėje. Tai buvo vienas pirmųjų Flensburgo įlankos motorlaivių, pradėjęs naują laivybos etapą.

Jau tada 23 metrų ilgio laivas, kuriame nėra nei vienos tuščios patalpos, garsėjo patogiomis sąlygomis keleiviams – skoningai įrengta kajutė, šildymas, iš čiaupo bėgantis šiltas vanduo – anuomet buvo negirdėtas komfortas.

Karo audras pergyvenusi „Forelle” išgarsėjo praėjusio amžiaus viduryje, pradėjusi legendinę „sviesto laivybą“ – sviesto ir kitų maisto produktų gabenimą iš Danijos į Vokietiją. „Forellei” teko paplaukioti ir Elbės upėje, kol pagaliau įspūdingą istoriją turintis laivas pateko į mūsų Kuršių marių vandenis.

 

1 Comment

  1. Linkejimai

    Saunuoliai! Jaunimas juda teisinga linkme, linkejimai visailaivo komandai!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kelionės laivais: nuo žvejybos iki vėjaračių varžybų

Artėjant šiltajam metų laikui, pamaryje siūlomos kelionės laivais, kurių metu galima išbandyti ne vieną pramogą. Daugiau nei 70 įvairaus dydžio ...
2023-04-06
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Veikiam.Lt“ nariai tapo pirmosios „Forelle“ iškylos dalimi

Paskutinį gegužės mėnesio savaitgalį pramoginis, aštuoniasdešimt keleivių talpinantis laivas „Forelle“ pradėjo plaukiojimo sezoną. Šiemet laivybos sezonas atidarytas gegužės pabaigoje, jis vėlavo dėl ...
2020-06-03
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

Возобновляются рейсы речных теплоходов по маршрутам Клайпеда – Юодкранте и Каунас – Нида

В столице литовского взморья вновь открывается возможность путешествовать по Куршскому заливу. Представители прогулочного судна „Forelle“ сообщили о возобновлении рейсов по ...
2020-05-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This