Bandymas slapta filmuoti persirengimo kabinoje merginą – ne nusikaltimas

Konsultacijos

Klaipėdos apygardos teismas skelbia apeliacine tvarka išnagrinėtoje byloje pripažinęs, jog pirmosios instancijos teismas pagrįstai išteisino jaunuolį, kuris buvo kaltinamas neteisėtai rinkęs informaciją apie privatų asmens gyvenimą, t .y. pramogų komplekso patalpose slapta filmavęs persirengimo kabinoje merginą.

Prokuratūra nesutiko su išteisinamuoju nuosprendžiu ir teigė, kad siekis užfiksuoti nepažįstamos apsinuoginusios merginos apatinės kūno dalies vaizdą yra itin įžūlus, kad tokiu elgesiu buvo ignoruojamos elementarios visuomenei priimtinos elgesio normos, demonstruojama nepagarba aplinkiniams.

Tačiau prokuratūra prašė jaunuolį ne išteisinti, o baudžiamąją bylą nutraukti ir skirti vaikinui baudžiamojo poveikio priemonę – konfiskuoti telefoną, kaip nusikaltimo priemonę.

Bylą išnagrinėjusi trijų teisėjų kolegija nurodė, jog sutinka su pirmosios instancijos teismo išvadomis, kad nors išteisintojo elgesys buvo netinkamas, sukėlė nukentėjusiajai nemalonių išgyvenimų, tačiau, įvertinus veiksmų trukmę, tokių veiksmų atlikimo motyvus bei tai, kad įrašui daryti nebuvo naudojamos kokios nors specialios priemonės, o pats vaizdo įrašas iškart buvo ištrintas, nustatė, jog jaunuolio veiksmai neatitiko baudžiamajai atsakomybei už privataus gyvenimo neliečiamumo pažeidimą keliamo pavojingumo reikalavimo. Kartu teismas pažymėjo, jog šie veiksmai galbūt atitinka administracinio nusižengimo (nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo) požymius.

Teismas, atsižvelgęs į susiformavusią teismų praktiką tokiose bylose, pažymėjo, jog negalima pernelyg sureikšminti vien tik paties informacijos rinkimo fakto ir neatkreipti dėmesio į kitas byloje nustatytas aplinkybes.

„Bylos duomenimis, nepaneigta išteisinto vaikino versija, jog mintis filmuoti į persirengimo kabiną įėjusią merginą kilo spontaniškai, neapgalvotai, neturint jokių ketinimų platinti tokią informaciją. Taigi išteisintasis neturėjo jokių išankstinių piktavališkų motyvų”, – apibendrinama teismo pranešime spaudai.

2 Comments

  1. bruleo

    Disgusting decision. This should be classified as a sex-crime and the offender, at the very least, placed on a register of sex-offenders.

    Reply
  2. Anonimas

    O koks teisėjas priėmė tokį sprendimą? Pradėjo formuoti praktikelę – tuoj kitas pasakys, kad nenorėjau sužaloti, ne duok Dieve, nužudyti, tai kilo spontaniškai… bauskime už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą… Kuo toliau, tuo labiau stebina teismų sprendimai. Matyt, karantinas kaltas ar…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Verslas

Pasirašyta sutartis dėl „Independence“ techninio operatoriaus

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad pasirašė sutartį su UAB „Hoegh LNG Klaipėda“, pagal kurią ši bendrovė tampa suskystintųjų ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Miestas

Lietuvos NATO 20-mečiui paminėti - ir tradicinis bėgimas

Minint Lietuvos 20-ąsias įstojimo į NATO metines, Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigada „Žemaitija“ įgyvendina intensyvų ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Nematerialaus kultūros paveldo sąraše - ir Šiupinio šventė

Lietuvos nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvade nuo šiol puikuosis ir Šiupinio šventė Mažojoje Lietuvoje. Tradicijos bylą rengė Klaipėdos etnokultūros centras, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This