Darželio renovacija tėvams užkrauna nepakeliamą naštą?

Svarbu, Švietimas

Dviejų nuo rugsėjo dėl renovacijos uždaromo uostamiesčio darželio „Svirpliukas” grupių tėvai piktinasi sprendimu jų vaikus perkelti į patalpas, esančias šalia Gilijos pradinės mokyklos. Klaipėdiečiai dėsto nemažai argumentų, kodėl toks sprendimas esą yra blogas.

Tuo metu Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė akcentuoja, kad numatytos patalpos yra tinkamos – jose šiuo metu ugdomi darželio „Klevelis” vaikai, o kitų patalpų mieste esą tiesiog nėra. Vietos dar dviem laikiniesiems moduliniams darželiams, kokiuose laikinai įsikurs kitų „Svirpliuki” grupių vaikai, irgi esą nėra.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sukėlė pasipiktinimą

„Atvira Klaipėda” rašė, kad dėl „Svirpliuko” rekonstrukcijos uostamiesčio savivaldybė įsigijo dviejų laikinų vaikų darželių įrengimo paslaugą.

Laikini moduliniai pastatai atsiras darželių „Obelėlė” ir „Pingvinukas” teritorijose. Iš viso juose bus po tris vaikų grupes (kiekviename po vieną lopšelio). Čia bus ugdomi vaikai iš numatomo rekonstruoti Liepų gatvėje esančio darželio „Svirpliukas”. „Obelėlė” yra įsikūrusi Valstiečių gatvėje, o „Pingvinukas” – Sausio 15-osios.

„Svirpliuko” grupių „Pelėdžiukai” ir „Žiogeliai” auklėtinių tėvai, sužinoję, kad jų vaikai nepateks į tokius laikinuosius darželius, o bus perkeliami į šalia Gilijos mokyklos esančias patalpas, savo pasipiktinimą dėl tokio sprendimo išguldė ir rašte įstaigos administracijai.

Tėvai tikina, kad apie tokį variantą nebuvo niekada informuoti, nes nuo pat rekonstrukcijos planavimo pradžios esą buvo minimos tik dvi galimos naujos vietos – darželiai „Obelėlė” ir „Pingvinukas”.

„Kasdienis vaiko vežimas į darželį kitame miesto gale, grįžimas į darbą centre, nuvažiavimas pasiimti vaiko ir grįžimas namo, per metus sudarys papildomai vidutiniškai apie: 7 000 kilometrų; 700 litrų degalų kiekvienai šeimai; kurie vienai šeimai kainuos kartu su automobilio amortizacija papildomai apie 800 eurų; miestui kainuos papildomą taršą (vidutiniškai 1 050 000 g C02 automobiliui metams) ir indėlį į kamščius gatvėse; tai kainuos dar ir 320 valandų į metus brangaus laiko beprasmiams vežiojimams, stovėjimui kamščiuose”, – rašoma tėvų rašte.

Tėvai tikina negalėję iš anksto planuoti ar imtis veiksmų siekiant surasti kitą tinkamą vietą savo vaikų ugdymui, o tai dabar daryti esą yra per vėlu.

„Sprendimus priimantys asmenys pasielgė neatsakingai ir aplaidžiai, ne tik nepasivargino surasti visiems vaikams ir jų tėvams lygiavertes ir tinkamas sąlygas, bet ir pranešė apie tai paskutinę minutę. Šeimos jaučiasi apgautos, nes buvo patikintos, kad vaikai bus įkurdinti centrinėje miesto dalyje”, – rašo tėvai.

Vidinis kiemas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jiems taip pat nesuprantama, kodėl  3-4 metų vaikai turi atsidurti mokyklos patalpose, o 6-7 metų vaikai likti darželyje.

Rašto autorių nuomone, siūlomos patalpos yra netinkamos, nes teritorija nėra aptverta, ten gali laisvai patekti bet koks praeivis, po pievą bėgioja palaidi šunys, ne tik keliantys pavojų, bet ir teršiantys, ji nepritaikyta vaikams ugdyti.

„Atsižvelgiant į nurodytas aplinkybes prašome apsvarstyti iš naujo galimybę sutalpinti visas perkeliamas vaikų grupes „Obelėlėje” ir „Pingvinuke” arba konsultuojantis su tėvų atstovais rasti kitą visoms šalims priimtiną sprendimą – surasti vietą centrinėje miesto dalyje esančioje ikimokyklinio ugdymo įstaigoje, tinkamoje mažamečių vaikų ugdymui. <…> Negavę atsakymo per įstatymo nustatytą terminą kreipsimės j institucijas, turinčias teisę spręsti rašte nurodytus klausimus”, – rašo tėvai, sukūrė ir videofilmuką.

Kai kurie tėvai teigia, jog atsidurs tokioje padėtyje, jog du savo vaikus, dabar lankančius „Svirpliuką”, turės vežti į skirtingas įstaigas.

„Neturime kitos išeities”

Švietimo skyriaus vedėja L. Prižgintienė teigia, jog buvo išsinuomoti tik šeši moduliai laikiniems darželiams, nes kitiems nerasta vietos.

„Norėjome daugiau, svarstėme įvairias teritorijas, bet yra aibė įvairių reikalavimų, normatyvų dėl kurių kitos alternatyvos netiko – ir dėl inžinerinių tinklų, ir dėl želdinių, ir dėl turinčios likti laisvos teritorijos. Svarstėme ir mokyklų teritorijas. Todėl liko tik „Obelėlės” ir „Pingvinuko” variantai su šešiais moduliais”, – sakė L. Prižgintienė.

Pasak jos, tokia pati situacija yra ir dėl patalpų, į kurias galima iškelti dvi liekančias grupes. Esą jos yra tik šalia „Gilijos” pradinės mokyklos, kur dabar laikinai ugdomi „Klevelio” vaikučiai dėl jų įstaigos renovacijos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Jų ten dabar yra daug daugiau ir sąlygos atitinka visas higienos normas, yra įrengtos, paruoštos. Tas filmukas yra labai šališkas, filmuojamas sandėlis. Erdvės ten tikrai yra geros – mokosi ir Gilijos, ir Vydūno gimnazijos vaikai, veikia jūrų kadetai, privažiavimas taip pat yra. Juk dabar vienus tėvus tai tenkina, ir kai yra kur kas daugiau vaikų, o čia bus tik dvi grupės”, – sakė vedėja.

Pasak jos, jei tėvų labai netenkina pasiūlytasis variantas, ketverių metų vaikams gali būti vietos kitose įstaigas – ir kai kurie „Klevelio” vaikų tėvai rinkosi kitas įstaigas.

„Tačiau nemanau, kad centrinėje miesto dalyje būtų labai daug laisvų vietų. Pasibaigs priėmimas ir matysis, kur jų yra. Iš esmės mes galėtume tik uždaryti įstaigą renovacijai ir nesirūpinti, bet geranoriškai ieškojome įvairių variantų. Ateityje tikriausiai kitų įstaigų renovacijų metu čia irgi kelsime jų vaikus”, – sakė L. Prižgintienė.

Pasak jos, sprendimas, kurios grupės bus iškeliamos į modulinius darželius, o kurios į patalpas šalia Gilijos mokyklos, buvo priimtas po pasitarimų.

„Dvejus metus vyks statybos, kad nebūtų blaškymosi, perkėlinėjimo kasmet, buvo nutarta iškelti ketverių metų vaikus. Yra ir darbo organizavimo klausimai. Nekėlėme priešmokyklinukų, nes jiems jau yra privalomas ugdymas, skirtingai nei mažesniems vaikams ir mes jiems garantuojame arčiau dėl patogumo tėvų ir vaikų”, – sakė tarnautoja.

Kartu ji akcentavo, kad situacija nuolat kito ir dėl rekonstrukcijos projekto strigimo, ir dėl modulinių darželių konkurso bei derinimų.

„Jei būtų reikėję iškelti pernai, priešmokyklinukus būtume kėlę į Vytauto Didžiojo gimnaziją, bet tada to neprireikė ir ten atsidūrė dvi pirmokų klases. Situacija nuolat keičiasi. Kitąmet tikriausiai būtų buvusi dar kitokia situacija”, – sakė pašnekovė.

29 Comments

  1. Mama

    Pati daabr vedu savo priesmokyklinuka, tai labai keista skaityti, kad priesmokyklinukam tos patalpos netinkamos… be to ir ne dviem metam musu vaikus ten igrudo, kenciam, tylim, nes zadejo neilgai mus ten laikyti.

    Reply
  2. Kitu kampu

    čia man užstrigo vienas komentaras, kad vidus gražiai išdažytas spalvingas. Teko lankytis ne viename darželyje, man tai jie visi baisūs, baisi beskonybė ir kaip tokioje aplinkoje tie vaikai auginami. Ir ne po vienerius metus. Man atrodo, kad kvailystė kišti pinigus į tą sienų, triūbų ir langų modernizavimą jei iš esmės nesprendžiama planinė patalpų struktūra, nekuriamos naujos bendros erdvės vaikams. Kaip prieš 50 metų koridorių labirintais nuvedami vaikai ir įkišami į kažkokią patalpą dienai. Darant renovaciją tiek nedaug trūksta ir galėtų būti visiškai naujos kokybės pastatai – vidaus erdvės vaikams. Kiekvienam darželiui architektūriniai konkursai , o ne už pigiausią kainą renovacijos projektinė dokumentacija. Vilniaus Dailės Akademija yra paruošusi net metodinius nurodymus kaip ir ką daryti. Tokio tipo pastatams privalomai turėtų būti kuriamas ir interjeras. Na kas čia per problema miestui pastatyti 2-3 modulinius manevrinius kokybiškus darželius. Tokius , kad visi norėtų ten pabūti nors metus – aistros dėl kelionių problemos atkris. Jums sakys, kad pinigų nėra, netikėkit, jų nesugeba įsisavinti miestas ir tik pajėgia apie 30 proc. ( čia visa Lietuva). Ne pinigų nėra, smegenų! Susivienykite tėveliai ir paimkite už geros vietos švietimo ir kultūros komiteto pirmininką Ceciulį. Kai gerai paspausite smegenų gal ir neatsiras, bet gal pradės ieškoti kas jų turi? Ką ten iš tos Laimos…Valdantieji kliedi apie visokius pilių bokštus, sakūrų parkus, bastijonų tiltus ir t.t. , o 20-30 vaikų laiko kamorose su viena auklėtoja kaip prieš 60 metų. Niekas nepasikeitė darželyje. Tada nors smėlį keisdavo kasmet. Šventė būdavo-naujas smėlis.

    Reply
  3. ar tik nekyso kokios ausys?

    „Dvejus metus vyks statybos, kad nebūtų blaškymosi, perkėlinėjimo kasmet, buvo nutarta iškelti ketverių metų vaikus. Yra ir darbo organizavimo klausimai. Nekėlėme priešmokyklinukų, nes jiems jau yra privalomas ugdymas, skirtingai nei mažesniems vaikams” cia yra du momentai: 1. aiski deklaracija, kad jie tingi dirbti, nes “yra ir darbo organizavimo klausimai”, taip yra, ir cia yra jusu, gerb. vedeja, skyriaus tiesioginis darbas! 2. pagal pradini plana jus ir planavote butent priesmokyklinukas kelti ne i modulius (tada zadejot jiems patalpas VDG), tada blaskymasis negasdino? kas pasikeite? jei tos grupes negavo patalpu kodel ne jas ir kelt kitur? ar tik nekyso kokios ausys cia?
    ai ir dar, jei ten nera salygu priesmokyklinukam, tai kaip jos atsiras kai sitie vaikai taps priesmokyklinukai?

    Reply
  4. Vaida

    Nieko naujo, švietimo sistema niekada nėra pasiruošusi ir jiems visai neįdomūs vaikai, o tuo labiau jų tėvai… Turbūt šiose grupėse nėra Klaipėdos savivaldybės politikų vaikų ar anūkų. Apgailėtina….

    Reply
  5. Agnė

    Ar jūs suprantate, kad buvo žadėta ir kalbėta visai ne taip, kaip padarė. Tėvai rinkosi darželį, kad būtų kuo patogiau, nes maždaug toje vietoje namai, darbai ir visi kiti reikalai! Prieš renkantis darželį visi buvome perspėti, kad vyks renovacija ir patikinti, kad niekur kitur mūsų labai toli neiškėls. Bet, o tačiau įvyko, kaip įvyko, atsidūrėme miesto gale.Ir net niekas apie perkėlimą į kitą miesto galą nesiteikė tėvams pranešti! Čia galima rašyti ir rašyti, bet mus šiuo atveju tikrai apgavo!!!

    Reply
  6. Super

    Šiuolaikinių super tėvelių bėdos… Kiti, beje, šaukia kaip blogai, kad tuos laikinuosius darželius pastatys jų vaikų darželių teritorijoje…

    Reply
    • Anonimas

      svietimo skyriaus vedeja du metus zada vienaip, po to padaro visai priesingai, bet tevai palieka super. labai pilietiskas poziuris!

    • J

      Kai renovuos visus pingvinukus, traukinukus ir kitas boružėles, didelė tikimybė, kad jie glausis jau tada blizgančio Svirpliuko teritorijoje, tad truputis solidarumo čia nepamaišytų.

  7. Monika

    Mano vaikas lanko šį laikiną darželį. Taip filmukas tikrai šališkas.. Viduje ugdymo vieta, atsižvelgiant į esamą laikiną situaciją, tikrai yra tinkama. Sąlygos ten yra geros: šilta, jauku, spalvinga, tinkamos higienos sąlygos, atskiri miegamieji, persirengimo kambariukai, o vaikai ypač džiaugiasi ir esamu dideliu kamuoliukų baseinu bendroje erdvėje. Priekaištų neturiu ir džiaugiuosi jog neteko ieškoti išeičių patiems ir mokėti pinigus už privatų darželį. Taip sutinku lauke sąlygos ne pačios tinkamiausios, bet šaltuoju metų laiku vaikai praleidžia lauke tik mažą dienos laiko dalį. Išpūstas burbulas……..

    Reply
    • Gaputis

      Žinokit ten virš filmuko dar teksto buvo apie kitas problemas, o filmuke dronas po patalpas neskraidė, dar ir dėl to, kad niekas iki šiol mūsų ten neleidžia.

    • To Monika

      Jūs sakote išpūstas burbulas, o aš tai vadinčiau socialiai atsakinga veikla, ypač jei šio barako prieigos ir lauko teritorija kažkada bus panaši į tinkamą mažamečiams.

  8. Klevelio renovacija is dangaus nukrito per 3dienas

    Mūsų pačius mažiausius lopselinukus 1-2m 10 vaiku grupę sujunge su 2-3m 15 vaikų iškėlė į Čiauškutės sporto salę KURIOJE BUVO 2 TUOLETAI IR VIENA KRIAUKLĖ. Lygiai taip pat nieko nesitare, praneše apie viska paskutine minutę, kiek panenu ketvirtadienį kad nuo pirmadienio sujungia grupes o poto po nauju metu ta sujungta grupe perkėlė i kitas patalpas, vaikai turėjo 3 adaptavcijas per 4men ko pasekoje prasudejo vaiku sirgimai nes lopselinukai miegojo ir zaide ten pat. Triuksmas didžiulis, o patalpos netitiko higienos normų. Buvo rašyta ir i švietimo skyrių ir VSC tik po ju vizito sąlygos buvo pagerintos pristatyta ale praustuviu ir atsirado. Bet visos problemos toli grazu nebuvi isprdstos. Nukrenta renovacijos is dangaus kaip matau Klaipedoje. Be jokio pasiruošimo. Vedejos atsakymai buvo tokie ale mes kokie geri galim nesirupinti bet va pasirupinome, bet jei nrtinka galit nevest! Ieskokit kito darželio, ai bet vietų nėra gi. Tai kaip ir neturi tėvai pasirinkimo. Nors jie yra atsakinginuz savo vaikų gerovę. Bet tokie valdininkiukai įsivaizduoja, kad tai jų vaikai ir daro ka nori. Įdomu jei jų vaikus taip tasytu irgi ramus būtų? Debilizmas.

    Reply
    • Raimundas

      Kaip suprantu nebuvot patenkinti tokiu sprendimu ir elgesiu, bet švietimo skyriaus vedėja leidžia suprasti, kad tik dabar kovojantys tėvai mato problemas, kad kitiem tiko. O pasirodo ŠVIETIMO SKYRIAUS VEDĖJAI atrodo normalu lopšelinukus perkelti į SPORTO SALĘ. Metų klaipėdietė.. kuo toliau, tuo baisiau darosi sužinant žmogaus, atsakingo už miesto švietimą, požiūrį į vaikus ir sąlygas jiems…

  9. Robertas

    Jei filmukas saliskas tai kodel svietimo skyrius nepadaro nesalisko? nuvaziuojat, padarot video, paskelbiat ir viskas. bet gal nera ko gero parodyt?
    Juk pati sakot, kad ir ateityje naudosit patalpas, taip is esmes pripazistat, kad jau ne laikinas reikalas cia.
    Dar labai idomu kodel tevai nebuvo i pasitarimus itraukti, gal nenorejot nepatogiu klausimu?
    Ir kas per ugdymas turi buti vyresniems, kad jis neimanomas tose patalpose? lentos nera ar popieriaus?
    jus nenorit kelti vyresniu, nes po metu kitus reiks ikelt ir tai vadinat blaskymusi; bet kas dien 2kartus, 2 metus vaziuoti 2-4 km toliau nei buvot zadejusi, daznu atveju per visa centra piko metu – jau taip nevadinat, sakot ne taip ir toli, ne taip ir baisiai. taip pat sakot ir nieko baisaus vaikus per skirtingas istaigas vezti, kiek ten tarp ju tera – 2km.. arba keisti vaiko grupe nes jie greit pripranta.. jums viskas atrodo paprasta, lengva, isskyrus kai kalba pasisuka apie darba jusu skyriui. tada jau blaskymusi vadinat grupes perkelima po metu laiko!

    Reply
    • Mama

      Jūs tikrai, tėveliai, manot, kad miesto valdziai rūpi miesto taršos klausimai? Nejuokaukit:) Jei rūpėtu, pakeistu ta nesamoninga I darzelius priemimo tvarka, kai visiskai neatsizvelgiama I vaiko gyvenama vieta. Turim darzeli kieme, I ji suvezami vaikai is viso miesto, kamsciai ryte nuo masinu gatvej prie darzelio, bet gatveles vaikai darzelio negauna, juos tevai veza automobiliais I kitus darzelius. Kur logika? Kokia valdžia, tokia ir logika, tokie ir sprendimai…

  10. APGAVOTE MUS, LAIMA!

    „Tačiau nemanau, kad centrinėje miesto dalyje būtų labai daug laisvų vietų….”
    Taip, ponia Laima, mes Svirpliuko laukėme 2 metus, per 2-3 mėn tikrai neatsiras vietų 26 šeimų vaikams centre. Ačiū Jums, kad garantavote prieš 1,5 metus, kad įkurdinsite VISUS artimame atstume nuo Svirpliuko!

    „Juk dabar vienus tėvus tai tenkina, ir kai yra kur kas daugiau vaikų, o čia bus tik dvi grupės”, – sakė vedėja.
    Vedėja, ar tik ne dėl to vienus tėvus tenkina, kad šios patalpos yra Taikos pr. 68, o Klevelio renovuojamos patalpos yra Taikos pr. 53? OK, Jūs ne klaipėdiškė, gal nežinojote.

    Pasak jos, sprendimas, kurios grupės bus iškeliamos į modulinius darželius, o kurios į patalpas šalia Gilijos mokyklos, buvo priimtas po pasitarimų.
    Gal ir tarėtės, bet tikrai ne su darželio bendruomene.

    „Nekėlėme priešmokyklinukų, nes jiems jau yra privalomas ugdymas, skirtingai nei mažesniems vaikams”, – sakė tarnautoja.
    Kokio ugdymo priešmokykliniams negalite užtikrinti mokyklos teritorijoje, o galite darželio teritorijoje?

    „Iš esmės mes galėtume tik uždaryti įstaigą renovacijai ir nesirūpinti, bet geranoriškai ieškojome įvairių variantų. ..”, – sakė L. Prižgintienė.
    Ar tikrai galite nesirūpinti? Gal dar kartą perskaitykite Švietimo skyriaus nuostatus.

    Reply
    • Hm.

      Džiaugiuosi, kad pas mus yra keliančių klausimus tėvų! Tikrai, kaip sako, kad yra ir patenkintų, tai tokių nėra, nebent dar ne visi informuoti. Daug tėvų po karantino neparvedė vaikų į grupes dar ir apie sprendimą, kad vaikai kažkur perkeliami atsigirdo tik iš kitų grupių tėvų – atsigirdo! Čia tokia darželio administracijos komunikacija su tėvais – kad vaikai bus perkeliami greitu metu tėvai turi atsigirsti ar perskaityti straipsnyje? Ar ne absurdas.. ? Komunikuojame su kitų darželių tėvais, drąsiai sakau – tokios neveiksnios, nebendraujančios, nesidominčios vidaus gyvenimu administracijos kaip Svirpliuke dar reikia paieškoti.

  11. Gaputis

    Tas filmukas yra labai šališkas, filmuojamas sandėlis – sakė vedėja. Matot, taip sutapo, kad tas sandėlis, kaip ir puiki žaidimo aikštelė su gatvės kovotojais ir asfalto jūra su automobiliais yra tiesiai priešais įėjimą į darželį ir vaikams gali tekti praleisti prie to sandėlio nemažai smagių akimirkų, nes kiemas kitoje pusėje priklauso mokyklai. Pagalvosiu, ką čia reiktu iš tos realybės iškirpti, kad vedėjai tiktų, bet panašu, kad reiks iškirpti viską ir nusifotografuoti darželio durų fone su šypsena rodant liuksus

    Reply
  12. Nesąmonė

    Darželiai buvo skirstyti pagal deklaruotą gyvenamą vietą. Visi šie žmonės gavo darželius, nes gyvena netoliese. Ką daryti, kai šeima turi vieną automobilį, vienas vaikas nuo 8:00 mokosi Verdenės progimnazijoje, mažylį vežt į kitą galą, kuriame priima nuo 7:30, o darbas nuo 8:00 centre? Kaip kamšcių metu šitą suderinti?

    Reply
  13. Aš

    Kad tik tokių nepakeliamų naštų gyvenime būtų.

    Reply
    • To Aš

      Naštos mažos kai ne asmeninės naštos..

    • Anonimas

      Na gal kažkiek ir asmeninės-jau beveik pusę metų į šitas patalpas vežiojame savo vieną vaiką ir į mokyklą kitą. Ir tikrai naštos nėra. Susitariat su auklėtoja,kad anksčiau grupes atidarytų ir viskas. Rytinis vaikų išvežiojimo po ugdymo įstaigas laikas kuo puikiausiai susidėlioja 😉

    • Nesutinku

      Jei jūs Klevelio vienas iš tėvų, tai jūsų situacija nėra analogiška, kuomet senasis darželis adresu taikos pr 53, o laikinos patalpos taikos pr 68. Mums našta gyvenant kitame gale brautis per spūstis ir sugaišti ne vieną valandą kelyje.

    • Anonimas 2

      Lanko mano vaikas Kleveli, bet issikraustem gyvent i miegamuosius rajonus, o dirbu siaurinej daly. Ir viskas gerai, viska speju. Maziau kelti sumo ten, kur jo nereikia. Susideliokit laikus, atsikelkit anksciau ir pan. Bedu rado… ne 2val iki darzo vaziuot

    • Anonimas

      o nematot skirtumo kad jus pats issikraustet, o musu vaikus, be diskusiju iskrausto, visai kitaip nei zadejo? kad broliai seses turi keist grupes, jei tevai nori, kad jie vienoj istaigoj butu? nesupraskit neteisingai, niekas nesako, kad pasaulio pabaiga, mes sakom kad taip elgtis negalima: keisti ir nesakyti sprendimu, neaptarti ju, nepristatyti, net mebandyti eiti i jokius kompromisus, kai du metus buvo zadeta kitaip.

    • To Aš

      Persikraustet ponas, tai buvo Jusu sprendimas. Mes kraustytis niekur nesiruosiam, todel nesijauciam kalti del kazko, kad 2 metus kenteti visa sita nesamone. Jei perkeltu 100m atstumu kaip pati, niekas nieko ir nesakytu, bet kai keliu km atstumu, kur miesto arterijos ryta/vakara uzkistos tai ka as zinau, gal apsikeiciam tada?

    • KS

      As atvirksciai du metus veziau viena vaika i mokykla per spustis i siaurine dali ir tada su maziuku grizdavau atgal i darzeli. Issukis pazadinti anksciau vaikus ir laiku iseiti 🙂 bet nieko…. tikrai kad tik tokie rupesciai gyvenime butu 🙂

    • Gaputis

      Žmogus, kuris važiuodamas iš miegamųjų rajonų, pakeliui į darbą šiaurinėje pusėje išleidžia vaiką, ir lygiai taip grįždamas namo pakeliui pasiima, keliauja tiesiai į logikos čempionato finalą. Nes gi tai tas pats, kaip kad žmonės dirba ir gyvena centre, pagal valdininko spragtelėjimą pirštais, turės porą kartų per dieną palakstyti į kitą miesto galą ¯\_(ツ)_/¯ Tiems, kurie bando įsikibti į žurnalisto frazę apie nepakeliamą naštą ir kad tik tokių būtų, galiu pratęs: Klasco tarša nepakeliama našta? Kad tik tokių nepakeliamų naštų gyvenime būtų. šiukšlių sąvartynas po langais nepakeliama našta? Kad tik tokių nepakeliamų naštų gyvenime būtų. Trečius matus išrausta gatvė nepakeliama našta? Kad tik tokių nepakeliamų naštų gyvenime būtų. Asocialūs alkoholikai kaimynai nepakeliama našta? Kad tik tokių nepakeliamų naštų gyvenime būtų. Eilės pas gydytojus nepakeliama našta? Kad tik tokių nepakeliamų naštų gyvenime būtų. Dideli mokesčiai nepakeliama našta? Kad tik tokių nepakeliamų naštų gyvenime būtų. Ir taip toliau, tik gyvenimas susideda ne iš vienos naštos ir kai užsileidi jų per daug, pasidaro nepakeliama ir tada va tokie filosofai pirmi rauda kaip sunku gyventi, valdžia kalta, dar niekad Lietuvoj taip blogai nebuvo, emigruosiu.

  14. Negaliu

    viešintis, nes greičiausiai nukentės artimieji. Bet, labai gera tema ir baisi problema. Profesionalus tėvelių požiūrio kampas ir į transporto problemas, kamščius, miesto taršą. Tai miesto planavimo ir investicinių planų problemos. Jau bene dešimtmetį juos lydi tik skandalai. Prieš ketvertą metų teko domėtis šia tema ir susidurti su šia neįveikiama problema. Tada N.Laužikienė, Laima Prižgintienė akis išputusios aiškino, kad tame NĖRA ir NEBUS jokios problemos mieste ir tuo metu susiklostė, tik „laikini nesklandumai”. Bet, tie „laikini” jau tęsiasi dešimtmečiais ir daug jaunimo negrįžta į Klaipėdą (ypač emigravę) tik dėl jos. Bendruomenėms teiraujantis kiek konkrečiai gyvena viename ar kitame rajone, kvartale vaikų, atkerta – mes tokios informacijos neturime. Apie prognozes neverta net kalbėti – mūsų savivaldybei tai nepažinta galaktika. Bet tada iš kur jūs ponios žinote, kad nėra „jokios problemos”? Valdžiai visiškai tai nerūpi, o ir miesto politikus domina tik rinkėjų skaičius. Tą tai jie už mūsų pinigus susiskaičiuoja ir puikiai žino. Net pagal amžių ir prognozuojamą balsavimą rinkimuose. Gal aš klystu? Gal miesto švietimo komiteto pirmininkas Arvydas Ceciulis pateiks nuorodas ar skaičius kaip ten iš tiesu?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Dėl situacijos „Obelėlėje“ – kreipimasis į policiją, atšaukiama direktorė

Tokios situacijos, kaip užfiksuota Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Obelėlė“, nebus toleruojamos, žada Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus. Žinia, kovo pabaigoje Valstybinės maisto ir ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Švietimas

Darželyje - gausybė pažeidimų organizuojant maitinimą

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informavo, kad jos Klaipėdos apygardos priežiūros skyriaus inspektoriai praėjusią savaitę atliko planinį patikrinimą Klaipėdos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungėlė" laukia kapitalinio remonto

Atnaujintame daugiabučių namų kvartale, tarp Paryžiaus komunos,  Rumpiškės, Sausio 15-osios gatvių ir Taikos prospekto dar 1963 metais pastatytas lopšelio darželio „Vėtrungėlė” ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This