Merui paskųstas konservatorių lyderis: „Su vagimis ir sukčiais būtent taip bendrauju”

Politika, Svarbu

Dviprasmiškų vertinimų sulaukę Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininko Aido Kaveckio bei Klaipėdos vicemero Arūno Barbšio klausimai ir pareiškimai, adresuoti viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovui, jau turi ir tęsinį. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas penktadienį sulaukė prašymo ištirti A. Kaveckio ir A. Barbšio elgesį.

Aidas Kaveckis. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klapėda“ jau rašė, jog Finansų ir ekonomikos komiteto posėdis, kuriame jo pirmininkas A. Kaveckis bei komiteto narys, vicemeras A. Barbšys kvotė „Klaipėdos švenčių“ direktorių Romandą Žiubrį, buvo kelias dienas aptarinėjamas. Komiteto nariai Arvydas Vaitkus, Saulius Budinas prisipažino, kad jautėsi nejaukiai, lyg būtų tardymo izoliatoriuje ar kitoje panašioje vietoje. Komiteto narys Rimantas Taraškevičius vienos iš posėdžio dalyvės net atsiprašė už galimai nekorektišką pirmininko elgesį.

Kai iš konservatorių, kuriems ir priklauso A. Kaveckis bei A. Barbšys, įvairūs svarstymai apie tariamai neskaidrią „Klaipėdos švenčių“ veiklą pasipylė ir miesto tarybos posėdyje, politikė Alina Velykienė kolegoms mestelėjo mintį, jog vicemerui reikia inicijuoti interpeliaciją, o A. Kaveckį komiteto pirmininko poste pakeisti kitu asmeniu.

„Šiaip yra labai baisu, ką dabar konservatoriai daro“, – teigė A. Velykienė.

Todėl penktadienį ji raštu kreipėsi į Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską. A. Velykienė prašo nedelsiant pradėti tyrimą dėl A. Kaveckio ir A. Barbšio elgesio.

„Manau, jog Etikos komisija turėtų išsiaiškinti, ar šie politikai nepažeidė politinės veiklos etikos principų, kurie yra privalomi visiems valstybės politikams, taip pat ir išrinktiems savivaldybių tarybų nariams. Kiek aš suprantu, tai jie tuos etikos principus pažeidė“, – teigė A. Velykienė.

Pats A. Kaveckis įsitikinęs, kad savo elgesiu tikrai nieko nepažeidė.

„O kas galėjo būti blogai tame posėdyje? Mes išklausėme informaciją, kilo klausimai, juos uždavėme. Gal kiek ir tirščiau buvo, bet kai jaučiu, kad yra kažkas nešvaru, negerai ir matau, kad gali būti visokių korupcinių apraiškų… Gal per daug emocijų buvo, bet su vagimis ir sukčiais būtent taip aš bendrauju. Apgailestauju, kad gal per griežtai buvo, bet jau buvo pribrendęs tas klausimas ir aš norėjau viską išsiaiškinti. Manau, kad aiškiai viskas buvo pasakyta ir aiškiai paklausta. Ateityje galbūt ir švelninsiu toną, taip nebekalbėsiu, bet jei matysiu, kad gudraujama, tikrai neleisiu vedžioti už nosies“, – „Atvirai Klaipėdai“ kalbėjo A. Kaveckis.

Paklaustas, kodėl būtent dabar R. Žiubriui buvo užduoti tie klausimai, kai situacija, dėl kurios klausta, egzistuoja nuo 2013 metų, politikas tvirtino, jog anksčiau šia sritimi nesidomėjo.

„Aš tik metai su trupučiu esu politikoje. Anksčiau nesidomėjau, dabar tapau politiku ir man yra aktualu, kas dedasi Klaipėdoje, tik dabar pamačiau tą situaciją. Tikrai nieko neturiu prieš tą asmenį, tik tegul savo vadovaujamoje įstaigoje susitvarko, nebedaro tų šeimyninių rangų, paralelinių įstaigų. Jei išspręs šiuos klausimus, tegul ir dirba toliau. Niekam nekertu galvų, man nereikia kitų žmonių, tegul dirba tvarkingai ir švariai“, – aiškino A. Kaveckis.

Pastebėjus, jog pastaruoju metu išsiskiria konservatorių ir valdančiosios daugumos, kuriai jie priklauso, pozicijos, ypač dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės veiklos ir „Klaipėdos švenčių“ ir paklausus, ar tai nereiškia, jog valdančiosios daugumos pamatai ėmė klibėti, A. Kaveckis tikino, kad ji yra stipri kaip niekada.

„Mes gyvename demokratinėje šalyje ir būtų labai keista, jei mūsų nuomonės neišsiskirtų. Mes diskutuojame, randame sprendimus ir viskas yra normaliai. Mūsų koalicija yra tvirta kaip niekada, nes būtent tokie iššūkiai ir parodo koalicijos tvirtumą, o balsavimas vienaip ar kitaip yra tiesiog nuomonės išsakymas. Nematau jokių skilimo ar byrėjimo apraiškų. Gal kažkas to ir nori, tie, kas neteko galimybės prisiliesti ir valdyti miestą. Mes esame tvirti, stiprūs ir dirbsime iki kadencijos pabaigos. Koalicija tikrai nesubyrės“, – ryžtingas buvo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos miesto taryboje vadovas A. Kaveckis.

44 Comments

  1. Opimistas

    Matosi,kad daug kam iš liberalų siaubą kelia tokio masto valymas.Žinant p.Aidą, jis išvalys dešimtmečius gyvavusias korupcines schemas.Gal tonas ir aštrokas,bet matosi veiksmingas.Sėkmės tau Aidai! Lauksim tavęs 2023 Mero pozicijoje.Tik tu gali prikelti Klaipėdą iš liūno.Tavo darbai,šneka už tave.Ačiū…

    Reply
  2. Lensas

    Viva la comedia. Žmogui kilo itarimai, kad kazkas kazka vagia, tai dabar matai reikia tirti ar tinkamu tonu uzdave klausimus? Teisingai sako, su vagimis kitaip kalbeti ir negalima.

    Reply
  3. Nojus

    Turbūt visų nacionalinių kultūros įstaigų vadovų svajonė būtų gauti Žiubrio atlygį už darbus, kurie, sutikime, menkaverčiai. Jau nekalbu apie garsius šalies kūrėjus, kurie per pusmetį tiek tegauna. Ką ten apie mokytojus bekalbėti… Naikinti tas lesyklas, kartu ir visas ID, ir nedelsiant.

    Reply
  4. Komentaras

    Kaveckis irgi teistas, o sėdi sau pirmininkas

    Reply
  5. jau

    Kaveckis su Barbšiu tai konservatorių elitas 🙂 Su tuo ir sveikiname.

    Reply
  6. Jonas D.

    Nustokit tie kai kurie Kaveskio puldinėtojai šaukti ar tiesiog loti —,,teistas ,teistas”‘… Nežinot ir nesusigaudot kame reikalas . Kai Kaveckis kažkada pričiupo vieną darbuotoją savo įmonėje vagiliaujant tai , kai pagavo tą vagį ir užmetė tam vagišiui per sprandą . Ir teisingai padarė . Ar ne taip pat pasielgtum tie rėkiantieji … o gal esat irgi liberalai.

    Reply
    • dzin

      Nesutinku. Dzin man, ar liberalas, ar komunistas. Pirmiausia turi būti kultūringu žmogumi, mokančiu civilizuotai bendrauti su visais. Ir teisi Alina Velykienė, kad nusprendė Kaveckį pamokyti. Jo tonas net viešuose Tarybos posėdžiuose jau ne pirmą kartą kaip gatvės bandito.

  7. Se

    Šiuo atveju vagys ir sukčiai yra abi pusės – tiek kritikuojantys, tiek kritikuojamieji.

    Reply
  8. A

    Pažiūrėjau video, klausimai buvo kieti, nes situacija irgi nepaprasta. Galbūt nieko nebesuprantu, tačiau matomai prieš rinkimus ir karantinui į pabaigą, jautrumas pasiekė aukštumas.

    Reply
  9. Nusivylusi

    Nesigilinant į tai, kas ten sukčius, okas vagis, tai įrodyti gali spec. tarnybos. Bet man Jūros šventė ir šviesos festivalis pastaruoju metu buvo tikrai baisūs – kičiniai vartai ir fontanai su trankia muzika, plastiko palmės, klaikios karuselės purvyne prie kruizinių laivų terminalo ir neįdomūs koncertai. Žmonių srautai nesureguliuoti, pilna girtų budulių. Geriau už tuos milijonus mieste įrengtų nuolat veikiančius fontanus ir gražiai apšviestų pastatus, medžius. Ir pavyzdžiui, organizuotų mažesnius renginius kas savaitgalį. Pavyzdžiui jaukus festivalis „Šermukšnis” tikriausiai už žymiai mažiau pinigų organizuojamas.

    Reply
    • Elena

      Ir aš taip norėčiau .

  10. Nusivylimas

    Tuo pačiu dėkui „Atvirai Klaipėdai”. Bent šiai dienai Kkapėdoje tai objektyviausias informavimo šaltinis. Gauna strėlių visi. Bet skaitytojams daug maž pateikiama visų pusių nuomonės. Yra galimybė kritiškiau pamąstyti. Žinoma tai tiems, kurie tą nori daryti.

    Reply
  11. Nusivylimas

    Niekada nebalsuodavau už konservatorius, nes jų cinizmas ir susireikšminimas budavo atstumiantis. Rinkimai vėl artėja. Reikės rinktis. Nemeluosiu, tikrai kėliau klausimą, gal tas įspūdis klaidingas, susidaręs dėl kelių asmenybių. Bet ilgai blaškytis nereikėjo . Pastarąjį laikotarpį šios partijos veikimas Seime, kitose savivaldybėse tik patvirtino netoleruotinus veikimo būdus. Taškus sudėlioja tokie pižoniški veikėjai, kuriam čia liejasi padėkos. O Finasų komiteto posėdis – įrodymas, kiek toli Klaipėdoje iki tikros politikos, tai labiau panašu į pitbulių susibėgimą.
    Mieli,
    konservatoriai, manau vienas iš pirmų jūsų žingsnių turėtų būti iš jūsų darinio pavadinimo išbraukti žodį „krikščionių” – jūsų elgesys ir veikla neturi nieko bendro su šiuo žodžiu. Vien dėl to jūs jau apgaudinėjat rinkėjus.

    Reply
    • Gattuso

      Bravo…

  12. paprasta

    Romandas matyt nė karto nesamdė Kaveckio restorano „Friedricho pasažas” savo organizuojamų renginių aptarnavimui. Tai va dabar ir gavo pamoką 🙂 Matau čia aiškų konservatorių „lyderio” interesų konfliktą, bet ar kam tai įdomu…

    Reply
  13. Gyventojas

    Šiaip labai keista „Atviros Klaipėdos” pozicija šiuo atveju. Jūs akivaizdžiai gina viską, kas vyksta VšĮ „Klaipėdos šventėse”. Nors už tuos pačius nepotizmo, neaiškių pirkimų, algų dydžius neseniai su išsamiais tyrimais viešinote kas darosi „Gatvių apšvietime”, Klaipėdos vandenyse” ir t.t. Tai atlikite ir čia išsamų tyrimą kas su kuo susijęs, kodėl Grubliauskui patapus valdžios atstovų monopoliškai vien Žiubrio įmonės organizuoja viską, kaip ir per ką vyksta pirkimai, kodėl tik jie laimi užsakymus, kaip valdomas ir kur laikomas kilnojamas turtas ir pan. O dabar labai šališki straipsniai. Nejaugi Žiubrio kompanijai viskas galima? Toli gražu nesu žmogus, kuris žavisi konservatoriais, bet šiuo atveju gerai, kad neliečiamuosius užkabino.

    Reply
    • Neskubėkime daryti išvadų

      O jūs nekėlėte klausimo, gal būtent R.Žiubrio vadovaujama įmonė profesionaliausiai viską atlikdavo. Suorganizuoti renginiai nenuvildavo nei žmonių, nei savivaldybės. Gal patikėdama didelių projektų organizavimą savivaldybė galėjo būti rami, kad nepaves ir nesklandumų nebus? Na tikrai nemanau, kad būtų tvirtinama didelė alga už nieką. Juk visi šitie projektai reprezentavo, garsino Klaipėdą ne tik LT, bet ir Europoje. Kad patekti į Klaipėdą užsikišdavo įvažiavimai, nes renginiai sukviesdavo šimtus tūkstančių svečių ir dalyvių, kurie ir pačiam miestui ir verslui palikdavo pinigų. Juk tai ne penkiadešimtemetį suorganizuoti 🙂 Bet visi mato tik tai, ką nori matyti.

  14. stebėtoja

    Suprantu, kad visi konservatoriai rašo komentarus kur tik begali, šlovindami savo tarybos narius, bet koks siaubas yra, kai pamatėme kaip jie dirba, jie net nedirba, jie yra žemiausio cinizmo prisisėmę ir save aukštinančios personos. Labai viliuosi, kad apie tai pradės visi kalbėti, nes tokio žemo lygio Klaipėdos politikoje dar nebuvo per visą nepriklausomybės istoriją. Kalbėdami, spausdami skambučiais balsuoti vienaip ar kitaip, jie patys daro tokį mobingą, kad baisu. Nina Puteikienė pareikšdama, kad jai skambino ir darė spaudimą kaip ji turibalsuoti taip pat galėtų kreiptis į etikos komisiją, nes čia jau viršūnė. Gal žurnalistais nepastebėjo, bet reikia visa tai viešinti. Toks nusikaltėlių veikimo būdai. Ir dar jie veržiasi į seimą. Kaveckis – yra protu nesuvokiamos žemiausio lygio kultūros žmogus, kuris tikrai aiškinasi „paniatkėmis”.

    Reply
  15. Ekspertas

    Reikia mest lauk nusenusi ir korumpuota mera. Aidas nauja viltis ir naujas meras!!! Nesustok…

    Reply
  16. Jonas

    Aidas,ateidamas į politiką sakė:Nekenčiu vagių ir sukčių ir nesvarbu ar jie gatvėje ar savivaldybėje.Žmogus nieko nemelavo ir nesigyrė kaip nekurie.Pradėjo valyti liberalų sukurtas korumpuotas įstaigas ir staiga libams nepatiko.Patys negali prasimanyti pinigų kitaip,tai maitinasi iš savo sukurtų lesyklėlių.Visa partija korumpuota.Masiulis,parodė kokia pas liberalus moralė ir suprotis apie politika.Sėkmės Kavecki!

    Reply
  17. Meda

    Ačiū Aidui Kaveckiui!Nesustokite!
    Romandą Žiubrį seniai laikas deportuoti iš Klaipėdos! Į Kretingą!
    Taraškevičiui seniai laikas nutilti, į poilsį, pas anūkus, jo laikas seniau baigtas!

    Reply
  18. Rinkėjas

    „Su vagimis ir sukčiais būtent taip bendrauju” – o čia tai pareiškimai. Čia jau vieši kaltinimai. Kas jis toks, teisėjas? Ar susireikšminęs teistas konservatorius? Ką turi ši partija, kad traukia tik chamus? Liūdesys, ne dėl didelės įstaigos vadovo algos, o kad taryboje sėdi numoralėję, neadekvatūs, nesivaldantys personažai.

    Reply
  19. Teistas

    ne teistas, kas gyvenime neklysta? Į kabinetą išsikvietęs prie stalo moralą rėžti ir iškolioti kožnas durnius gali, bet va, daugiau nei metus trinasi toje taryboje , bet ką sukūrė miestui? Naują programą, įdėją įgyvendina, naują kryptį , kad ir pavyzdžiui jau daug metų aktualia darželių tema. Ko ten taip veržeisi į tą tarybą tarnauti miestiečiams jei tik velnių išrašinėti darmajedams moki? Kožnas prarabas tai moka ir nuo ryto iki vakaro daro. Be šlipso tik. Dabar šitas visokių aferinių kaimietiškų švenčių dirikas su šimtatūkstantinėm išlaidom itališkos geležies kalnui, ateis kitas, o kas pasikeis? O dar aiškina, koalicija stipri kaip niekad. Kokiam tikslui stipri? Koktu nuo to jūsų stiprumo.

    Reply
  20. Pinigai

    Net ne algoj esmė, o kaip gali dirbti pas direktorių žmona ir švogeris?????!!!! Grubliauskai tu girdi? Ar tu visai nusenai??! Nors ko norėt jo žmona ner savo Všį džęzas vagia pinigus. Kavecki – AČIŪ! Ačiū! AČIŪ! Tu miesto viltis.

    Reply
  21. Korupcijai ne

    Liberalai – didžiausi schemų organizatoriai ! Priviso jų valdymo laikotarpiu tokių parazitinių įmonių. Apvaginėjamas mūsų miestas. Kyšininkai ir brudai. Nenoriu būti nusikaltimo bendrininku. Palaikau Aidą! Lauk tokius iš miesto ir iš valstybės ! Parazitai !

    Reply
  22. neringa

    dirbdama savivaldybėje Velykiene savo vaikus į nemokamas stovyklas nepasiturintiems vaikams siuntė. Tai matyt ir kitur pritaria nešvariai veiklai, todėl jai nepatinka, kai grubiai ir tiesiai pasakoma. Nuvylė Alina, tikrai galėtų savo energija miesto labui nukreipti.

    Reply
    • Anonimas

      tai ji ir kreipia, kai nauda jai grįžta. Kada liberalizmas kitaip mastė? Ar budinas kitoks?

  23. Pusys

    Teistas, kalba poniatkem, kas jis toks, barmenas, maistininkas, is zero nori buti hero
    Reikia panagrinet jo kapitalo kilme, gal cia jau reikes ji STT priduot, is paskos Petrosiu, duobiu facebooko karaliu
    Galimai juos sieja mistine idarbinimo gija.
    O desertui uzkoncervuoti Barbsi

    Reply
  24. Visos tos ataskaitos

    yra absurdas. Opozicija puola nes direktoriai ne jų, o koalicininkai ale „puola” dėl poltininės reklamos. Šlykštesnio dalyko už politiką nėra.

    Reply
  25. DUOKIT LIMONA SAKUROM ARBA RIDIKELIAMS PASODINT

    Nes conservdudoriu sadint nerak. Atlieka gaea darba.

    Reply
  26. Kaveckį į merus

    Pavarė Kaveckis, nuostabu, o tas radvila tai tik ir taikosi kur kokį valstybinį užsakymą nugvelbt, taraškėvič tai komunistas gina savo lesyklą, Budinas tai kas jį renka? Vaitkus ir Taraškevičius turėtų nusišalint nes susiję.

    Reply
    • Tadas

      Kaveckis teistas ir dar dėsto apie sąžinę ir moralę… super?

  27. Ooo

    Šaunuoliai! Užjudino liberalus. Taigi ten už tą “gatvių apšvietimą” balsavo visą liberalų sąjūdžio nariai. Ką čia bepridursi. Patys pasidarykite išvadas.

    Reply
  28. Stebėtojas iš šalies

    Žiūrėjau transliaciją, kur konservatoriai puolė įstaigos vadovą. Sutinku – atmosfera baisoka, etikos pritrūko, kaltinimai aštrūs. Bet kita vertus, vadovas turėtų išvadas pasidaryti ir nebedaryti tokių dalykų, kaip giminių įdarbinimas ir pan. Savivaldos sistemoje netinka taip elgtis, nors gal įstatymų nepažeidžia, bet atrodo „neskaniai”…

    Reply
  29. Apie Velykienę

    Ar neatrodo, kad džiaugiasi puodas, kad katilas juodas…

    Reply
  30. Jolita

    A. Velykienei, kaip moteriai, dar ir tarybos nariai, taip trūksta takto, dalykiškumo, politinės etikos ir apskritai teisingos komunikacijos! Sėkmės

    Reply
    • Geda konservatoriams

      Nurimk, Kaziuk. Vadoveliu paskaityk.

  31. Danė

    Ar pačiam Vaitkui ne gėda buvo, kai tardė Janušonį kaip mentas!? Gėda visiems, kas dangsto Žiubrį

    Reply
    • Jis

      p. Vaitkus ir yra mentas. Nes buvusių mentų nebūna. Metodai nepasimiršta. Charkove, buvusioje NKVD kalvėje, paruoštas.

  32. Konservus lauk

    Teistuma turintis Kaveckis su savo konservatoriais yra gedu geda! Kas jums dave teise kitus vagimis ir sukciais vadinti??? Mes gyvename teisineje valstybeje! Atsibuskit!

    Reply
  33. Ačiū Keveckiui

    Ačiū gerbiamam Kaveckiui, būkit geras mero paklauskit, kodėl tokią algą moka? Taip pat šitie giminių priėmimai į valdiškas įmones užkniso juodai.

    Reply
  34. Aleksas

    Velykienei ne baisu, o geda turetu buti. Tokia betvarke paliko budama miesto valdzioje.

    Reply
    • Emilis

      Visa pereita tarybos kadencija su Velikiene ir kt. veteranais priesaky, ka veikete anuomet, skaidruoliai liberalai ??ataskaitas „laiminote” tuo palaikydami tokiu sav. imoniu tolimesne veikla, kaip matome ir ne viena!

  35. klaipėdietė

    Taip ,p.Aidas Kaveckis yra pirmus metus miesto tarybos narys ,,BET p.Arūnas Barbšys kiek kadencijų dirba ?! Kad tapo vicemeru ,tai galima pasirodyti labai reikšmingu ?! Kokius darbus konservatoriai nuveikė miestiečių labui ,kai buvo opozicijoje ?! ,, Aukštas ” kultūros lygis ,bendraujant su žmonėmis ,tai ne naujas TS-LKD kai kurių narių bruožas .Šaunuolė p.Alina Velykienė ,kad kreipėsi į merą ,bet kaip meras sureaguos į tai , kitas klausimas . ,,Skaidrieji ” konservatoriai nepakenčia neskaidrumo ☺

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Spyglys

Aido Kaveckio pelėkautai naiviems piliečiams*

Šiam politikui per Finansų ir ekonomikos komiteto posėdį pasiūlius Trilapio gatvės pirties paslaugas teikti nemokamai, jo kolegos suskubo priimti, kad ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This