Kodėl su vaikais naudinga išbandyti eksperimentus?

Konsultacijos

Vaikai nuo pat gimimo ypatingai smalsūs – jie noriai tyrinėja, kasdien atranda ir išbando naujus dalykus, stebi, eksperimentuoja su aplinkoje esančiais daiktais, siekia pažinti juos supančią aplinką. Kaupdami patirtį vaikai patiria įvairių emocijų, išgyvenimų ir ugdo pažinimo bei mokėjimo mokytis kompetenciją.

Tyrinėjimų bei eksperimentavimo dėka vaikai lavina pagrindinius pojūčius: regą, lytėjimą, klausą bei uoslę. Tokiu būdu mokomasi dėmesio koncentracijos, kyla diskusijos, samprotaujama bei ugdomas kritinis mąstymas ir gebėjimas spręsti problemas.

,,Tyrinėjimams, eksperimentams tinkamos visos priemonės, svarbu atkreipti dėmesį į vaiko amžių. Kartu su vaiku galite eksperimentams pasitelkti vandenį, smėlį, įvairią gamtinę medžiagą bei kitas aplinkos priemones. Svarbiausia, kad leistumėte procese veikti pačiam vaikui, kad jam būtų įdomu ir nesudėtinga”, – įžvalgomis dalijasi ,,Family Lab Academy” mokytoja Indrė Neimantė.

Klaipėdoje veiklą pradedančios ,,Family Lab Academy” mokytojų komanda kviečia kartu su vaiku atlikti paprastą eksperimentą – pasigaminti „Dramblio dantų pastą“ (angl. Elephant Toothpaste).

Jums reikės:

● Vandenilio peroksido (~30%) (½ stiklinės).

● Šilto vandens (2 v. š.).

● Sausų mielių (1 v. š.).

● Indų ploviklio.

● Maistinių dažų.

● Kolbos arba tuščio buteliuko.

● Šaukštelio.

● Vienkartinių pirštinių.

Eiga:

1. Pirmiausia, į pasirinktą talpą supilame vandenilio peroksidą.

2. Tuomet pilame indų ploviklį ir maistinius dažus.

3. Sumaišome sausas mieles su šiltu vandeniu.

4. Supilame mielių ir vandens mišinį į talpą.

1 Comment

  1. Mama

    Labai mėgstame eksperimentus, išbandysime ir šį, nes atrodo įspūdingai, tik gal pavadinimo nesakysiu, nes pas mus įprasta dantų pasta ir jei negauname pirkti, būna stresas. Tad dažniausiai pasirūpinu iš anksto. Juk dantis prižiūrėti labai svarbu ir būtina. Bet labai įdomu kodėl šio eksperimento pavadinimas būtent dantų pasta?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Senelių ir anūkų ryšys: kaip stiprinti tarpusavio santykius?

„Family Lab Academy” pedagogė Indrė Neimantė ir psichologė Aušra Jančauskaitė, organizuojančios senelių ir anūkų rytmečius Klaipėdoje, sako, kad senelių ir anūkų ...
2020-10-13
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Mokymasis gamtoje ir iš gamtos. Kodėl tai svarbu?

,,Pastaruoju metu šiuolaikiniai vaikai daugiau laiko praleidžia prie ekranų negu žaisdami lauke. Tačiau mokslininkai ir vaikų ugdymo specialistai teigia, kad ...
2020-06-27
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje duris atvers visuminio ugdymosi šeimai studija

Birželio 1 d. Klaipėdoje atsidarys visuminio ugdymosi šeimai studija „Family Lab Academy”. Teigiama, kad joje vyks „kūrybiškos ir inovatyvios veiklos visai šeimai, ...
2020-05-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This