Bronislavą Vyšniauską diskvalifikavo 10 metų

Sportas, Svarbu

Lietuvos antidopingo agentūra antradienį savo socialiniame tinkle pranešė dešimčiai metų diskvalifikavusi Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentą ir žinomą trenerį klaipėdietį 72 metų Bronislavą Vyšniauską.

Jis diskvalifikuotas už tai, kad pažeidė taisyklių 2.8 punktą, t.y. paskyrė sportininkams draudžiamąjį metodą. Diskvalifikacijos pabaiga nurodoma 2030 m. sausio 15 d.

Ne vieną garsų sunkiaatletį išugdęs žinomas treneris šių metų sausio pradžioje patyrė ir teisėsaugos kirtį – Klaipėdos apylinkės teismas už neteisėtą disponavimą tam tikromis dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti, jį pripažino kaltu ir skyrė 5000 eurų baudą.

B. Vyšniauskas nuteistas už tai, kad neteisėtai gabeno daugiau kaip 1000 vienetų įvairių tablečių, kapsulių, gelių ir medžiagų, kurios priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei bei šiuos preparatus laikė savo bute, kur per kratą draudžiamas medžiagas surado policijos pareigūnai.

Ramūnas Vyšniauskas ir Bronislavas Vyšniauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Toje pačioje byloje kaltintas jo sūnus, praeityje žinomas sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas buvo išteisintas.

Su minėto teismo sprendimu nesutiko nei prokuratūra, nei nuteistasis ir nuosprendį apskundė Klaipėdos apygardos teismui.

Prokuratūra prašo griežtesnių bausmių ir B. Vyšniauskui, ir toje pačioje byloje nuteistam Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneriui A. Jakimavičiui, o lengvaatlečių treneris tikisi visiško išteisinimo – savo kaltės jis niekada nepripažino, teigdamas, jog minėtus preparatus naudojo savo reikmėms.

Minėtus skundus po karantino šį ketvirtadienį yra numatęs nagrinėti Klaipėdos apygardos teismas.

R. Vyšniauskas už dopingo vartojimą praeityje buvo diskvalifikuotas du kartus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

Medalių lietumi pažymėjo sunkiosios atletikos šimtmetį

Klaipėdoje vykusiame šventiniame Baltijos taurės turnyre, skirtame Lietuvos sunkiosios atletikos sporto šimtmečiui paminėti, buvo visko – ir sportinio azarto, ir ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje bus atidaryta e-sporto arena

Ramūnas Vyšniauskas plečia savo verslą gimtojoje Klaipėdoje ir rugpjūčio 11 d., penktadienį, 11 val., vietoje uostamiestyje pagarsėjusio naktinio klubo „Piteris“ ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Nuteistam treneriui - papildomos išlaidos

Visose teismų instancijose tą patį apkaltinamąjį nuosprendį dėl neteisėto dopingo medžiagų gabenimo ir laikymo, turint tikslą jas platinti, išgirdusiam klaipėdiečiui ...
2021-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This