Jau galima registruotis į iš dalies finansuojamas vasaros stovyklas

Vasara

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija informuoja, kad mokinių tėvai, vaikai jau gali rinktis vaikų vasaros stovyklas, kurios yra iš dalies finansuojamos europinėmis lėšomis.

Šiemet Švietimo mainų paramos fondo administruojamo TAPK2 projekto lėšomis organizuojama 18 stacionarių stovyklų, kurių dalis yra ir Klaipėdos apskrityje.

MSchottlander1 (commons.wikimedia.org) nuotr.

Stovyklos vyks keliomis pamainomis.

Tikimasi, kad 7–10 dienų trukmės edukacinėse programose šiemet dalyvaus apie 2,2 tūkst. vaikų. Europos socialinio fondo lėšomis apmokama 30 proc. stovyklos kainos. Socialiai remiamų šeimų vaikams dengiama 95 proc. stovyklos kainos. Neįgaliems, gausių šeimynų ir imigrantų vaikams (jie sudaro apie 5 proc. stovyklautojų) taip pat bus apmokama 95 proc. stovyklos kainos.

Tėvai, norintys rezervuoti vietą stovykloje, turėtų kreiptis tiesiogiai į stovyklų organizatorius kontaktais, nurodytais stovyklų aprašymuose. Stovyklų organizatoriai pateiks detalesnę informaciją apie programas, pamainas, kainą ir kt. Stovyklų aprašymai ir kontaktai skelbiami TAPK2 projekto svetainėje.

Kadangi šiemet dėl pandemijos atšaukta vasarą turėjusi vykti Moksleivių dainų šventė, sutaupytos 2,5 mln. eurų lėšos švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus įsakymu skirtos vaikų vasaros stovykloms ir kitoms neformaliojo vaikų švietimo veikloms. Pinigai bus paskirstyti savivaldybėms pagal vaikų skaičių. Savivaldybės gautas lėšas paskirstys stovykloms ir kitoms neformaliojo vaikų švietimo veikloms finansuoti. Ministerija rekomenduoja prioritetą skirti mokiniams, turintiems didelių ir labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių, gaunantiems socialinę paramą, taip pat tiems švietimo teikėjams, kurių savininko teises ir pareigas įgyvendina ne savivaldybė ir ne valstybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Vasara

Bibliotekoje - vaikų vasaros poilsio programos

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia 7-12 metų vaikus dalyvauti organizuojamoje vaikų vasaros poilsio programoje „Žalioji biblioteka“. Šiemet ...
2021-06-07
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Nesėkmingos kaltųjų paieškos dėl pražiopsotos galimybės

Šiemet be galimybės dalyvauti Klaipėdos savivaldybės remiamų vaikų vasaros poilsio programų konkurse likę miestiečiai atkreipia dėmesį į tai, kad paraiškų ...
2021-05-13
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos baseine - dienos stovyklos vaikams

Klaipėdos baseinas praneša, jog vasarą organizuoja dienos stovyklas vaikams. „Siekiame, kad vasarą mažieji stovyklautojai išmoktų plaukti, jaustųsi saugiai ir užtikrintai bet ...
2020-06-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This