Klaipėdos dramos teatras vasaros su „Mažuoju Princu“

Kultūra

Birželio 1-ąją, Vaikų gynimo dieną, Klaipėdos dramos teatrо kūrybinė grupė paruošė dovaną vaikams ir tėvams – prancūzų literatūros klasiko Antoine de Saint Exupéry pasakos „Mažasis Princas“ garso įrašą.

Kūrinį iš prancūzų kalbos į lietuvių kalbą išvertė Pranas Bieliauskas. Šio sumanymo kūrybinė grupė – garso režisierius ir kompozitorius Edvinas Vasiljevas ir režisierius Marius Pažereckas; pasakotojas – aktorius Mikalojus Urbonas, skaito Klaipėdos dramos teatro aktoriai: Karolis Maiskis, Renata Idzelytė, Karolina Kontenytė, Kazimieras Žvinklys, Mantvydas Poškus, Eglė Barauskaitė, Justina Vanžodytė, Liudas Vyšniauskas, Linas Lukošius ir kiti.

Nuo birželio 1-osios kiekvieną vasaros pirmadienį iki pat rugsėjo klausytojai gali išgirsti pasakos įrašus (vieno įrašo trukmė – apie 10–15 minučių).

Pasakos atmosferą kuria įvairiausių muzikos instrumentų garsai, muzika, garso efektai. Anot kūrėjų, kai nematyti vaizdo, o įspūdis kuriamas vien garsais, puikiai žadinama klausytojų vaizduotė.

Garso režisierius ir muzikos kūrėjas Edvinas Vasiljevas sako, kad toks garso pasakos žanras jam artimas ir įdomus – su tokiomis pasakomis augo vaikystėje, o galimybė garsais perteikti pasakos įvykius skatina vaizduotę ir atveria įvairių galimybių bendrai kūrybai.

Pasakos veikėjas – nuostabus berniukas Mažasis princas kalbasi su sutiktu Lakūnu, keliauja po įvairias planetas ir sužino daugybę dalykų apie žmogaus gyvenimą. Sutinka keisčiausių pašnekovų: nuo kaminkrėčio ir milijonieriaus iki rožės ar paslaptingosios lapės. Iš jų semiasi išminties, kurią mažiesiems bus įdomu atrasti, o tėvams – prisiminti aforizmais tapusias tiesas apie žmogaus likimą, pasirinkimus, jausmus. Ši pasaka – tai literatūros klasika, dažnai minima tarp vertingiausių knygų vaikams ir labai jų mėgstama (pirmąsyk išleista 1943 metais).

Pasakos įrašo Klaipėdos dramos teatro feisbuko paskyroje bus galima klausytis kiekvieną pirmadienį nuo birželio 1 d. iki pat rugsėjo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kultūra

Ruošiantis spektakliui -nardymo pamokos ir konsultacijos su kaskadininku 

Spektaklį „Fragmentas“ Klaipėdos dramos teatre jau sukūręs režisierius Dmitrijus Krymovas į pajūrį grįžo ir antram darbui. Po pirmojo repeticijų etapo ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This