Klaipėdos antrokams – skriauda dėl karantino

Svarbu, Švietimas

Karantinas nuskriaudė ir Klaipėdos antrokus, nes iš jų nuo kovo vidurio buvo atimta galimybė nemokamai mokytis plaukti.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė neslėpė, jog plaukimo pamokos, kurių šiemet nuo kovo 16 dienos dėl karantino antrokai nebegalėjo lankyti, į kitus mokslo metus nebus perkeltos.

Kasmet plaukti išmoksta apie 2 tūkst. Klaipėdos antrokų. Klaipėdos savivaldybės nuotr.

„Kitais mokslo metais jau mokysime plaukti kitus antrokus. Klaipėdoje nėra tokių galimybių, kad galėtume iškart mokyti plaukti ir antrokus, ir trečiokus. Baseine rytais nėra tiek takelių, neturime sutarčių tokia vaikų skaičiui ir panašiai“, – aiškino L. Prižgintienė.

Tačiau ji vylėsi, kad ir nelankę dalies pamokų, antrokai vis tiek išmoko plaukti.

„Anksčiau antrokams per metus buvo skiriama po 18 pamokų mokytis plaukti, o jau kelerius metus skiriamos 36 pamokos – kartą per savaitę visus mokslo metus. Tad tenka konstatuoti, jog šiais mokslo metais visa programa dėl karantino nebuvo baigta, tačiau antrokai tikrai gavo daugiau nei 18 pamokų ir turėjo išmokti plaukti“, – vylėsi Švietimo skyriaus vedėja.

Uostamiesčio antrokai mokosi plaukti Klaipėdos baseine. Už jį bei pavėžėjimą iš mokyklos į baseiną ir atgal sumokama iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto. Kasmet plaukti mokosi apie 2000 antros klasės moksleivių, šiam tikslui skiriama apie 200 tūkst. eurų.

Unikali Lietuvoje mokymo plaukti programa visiems antrųjų klasių mokiniams Klaipėdoje startavo 2016 metais. Vaikai tuomet buvo mokomi plaukti „Gintaro“ baseine.

L. Prižgintienė vardijo jog dėl karantino šiais mokslo metais yra nuskriausti ne tik antrokai, bet ir abiturientai, kuriems nenuskambėjo įprastas paskutinis skambutis, nerimą kelia egzaminų organizavimo tvarka.

„Visų klasių moksleiviai patyrė įvairių nepatogumų, bet turime realiai priimti situaciją tokią, kokia ji yra“, – teigė L. Prižgintienė.

Paklausta, ar jau tikrai aišku, kad nuo rugsėjo 1-osios nauji mokslo metai prasidės ir vyks įprastu ritmu, Švietimo skyriaus vedėja to negalėjo patvirtinti.

„Mes labai tikimės, kad taip bus. Bet tai priklauso nuo Vyriausybės sprendimų. Mes neprognozuojame, o kaip ir visi gyventojai stebime situaciją ir prie jos taikomės pagal teisės aktų reikalavimus“, – pabrėžė L. Prižgintienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Verslas

Po teismo sprendimo tikimasi rasti sprendimus, kaip pašalinti likusius baseino defektus

Klaipėdos baseinas teigia, jog džiaugiasi teismo sprendimu, priimtu po beveik penkerius metus trukusio bylinėjimosi dėl šiame pastate statybų rangovo palikto ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This