Universitetas nori nerealios kainos?

Svarbu, Švietimas

Sausį neįvykus trijų Klaipėdos universitetui (KU) jau nebereikalingų stambių nekilnojamojo turto objektų aukcionui alma mater bandymas juos vėl pardavinėti už tokią pačia kainą neišdegė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Trečiadienį paaiškėjo, kad ir į šį aukcioną niekas neužsiregistravo.

KU bandė parduoti buvusį Socialinių mokslo fakulteto pastatų kompleksą Minijos g. 153. Už 1984 m. pastatytus du statinius, kurių bendras plotas siekia daugiau nei 5500 kv. m, norima gauti mažiausiai 2,5 mln. Eur.

Malūnininkų gatvėje esančio 1974 m. statybos 4890,77 kv. m. ploto bendrabučio ir jam priklausančio garažo pradinė kaina siekė 1,8 mln. Eur.

O už buvusio Tęstinių studijų instituto pastatą Sportininkų gatvėje, kuriame miesto savivaldybė svarstė įkurti Jūrų kadetų mokyklą, universitetas abu kartus tikėjosi gauti ne mažiau nei 2,4 mln. Eur. Šio 1954 m. statytos pastato plotas siekia 6496,57 kv. m.

Anot KU atstovų, dabar speciali komisija spręs, ar mažinti pradines pastatų kainas ir rengti kitą aukcioną. Ketvirtadienį jau buvo paskelbta, kad pradinė Minijos gatvėje esančių objektų kaina mažinama iki 1,932 mln. Eur. Malūnininkų g. bendrabutis su garažu nupigintas iki 1,505 mln. eurų, o Sportininkų g. pastato pradinė kaina nuleista iki 2,127 mln. eurų.

Kitas aukcionas numatytas birželio pabaigoje.

4 Comments

  1. A

    Reikėtų nurodyti – prie pastatų esančius sklypus ir jų rinkos vertę ( jei pastatai su žeme parduodami ) . Minijos g. 153. yra stadionas, jei jis priskiriamas pardavimui – tai didžiulis plotas , sporto salė statyta Jūrininkų mokyklai- vėliau tapusiai KU socialiniu fakultetu . Nuo krovos darbų ir nuo gatvės ten toks triukšmas – kad neidavo vasarą atidaryt langų .

    Reply
  2. Rokas

    Ten jei kas ir domintų, tai žemė. Visą kitą galit susikišt kur norit, juokdariai.

    Reply
  3. Startuolis

    Ne tie laikai tokiems „gargarams”, startuoliams jie nereikalingi…

    Reply
  4. Anonimas

    Jen dirba pertekliniai optimistai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Atnaujins dar dvi krepšinio aikšteles prie daugiabučių namų

Nors uostamiesčio daugiabučių namų kiemuose esama per 60 krepšinio aikštelių, savivaldybė pernai skyrė lėšų atsinaujinti tik dviem iš jų. Tiek pat ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This