„Grigeo Klaipėda“ darbuotojų kreipimasis į visuomenę

Mums rašo

Asta Tumaitienė, AB „Grigeo Klaipėda“ darbuotojų profsąjungos pirmininkė
2020-06-05

Komentarų: 46

Prieš 5 mėnesius, t.y. sausio 7 d., mūsų įmonę AB „Grigeo Klaipėda“ sudrebino aplinkosaugos skandalas, kuris sukėlė didelę nuostabą, paniką ir sumaištį darbuotojų kasdienybėje bei mintyse. Po pareigūnų apsilankymo įmonėje liko slogi nuotaika ir daug klausimų. Greitu metu sulaukėme vadovybės bendro susirinkimo, kuriame buvo išaiškinta, kas įvyko ir kaip toliau dirbsime. Tapo kiek aiškiau, bet kolegų veiduose atsispindėjo nerimas ir nežinomybė.

Sutinkame, kad žala gamtai negali būti pateisinama, o klaidos privalo būti ištaisytos. Tačiau šie klausimai skirti teisėsaugai ir atitinkamoms institucijoms. Labiausiai apmaudu, kad visoje šioje virtinėje su AB „Grigeo Klaipėda“ turi dalyvauti 165 dirbantys šios įmonės darbuotojai. Pripažinsime, kad skaitydami skaudžius ir piktus gyventojų komentarus ar girdėdami visuomenės veikėjų pasisakymus, esame skaudinami, tapatinami su blogiečiais, savu laiku vykdžiusiais blogus darbus.

Už nutikusį įvykį nėra atsakingi visi įmonės darbuotojai. Dirbome ir vis dar dirbame, tikėdami šia įmone ir jos vertybėmis. Turime daug gerų specialistų, teisingai ir nuoširdžiai atliekame savo darbą, bet esame suvokiami kaip aplinkosaugos skandalo visuma. Šį klausimą turėtų spręsti teisėsauga ir jis liečia tik kelis atsakingus asmenis. Visi likusieji nenusipelnė kaltinimų, kurie skaudina ne tik juos, bet ir jų šeimos narius. Darbo vieta kiekvienam iš mūsų yra labai svarbi. Turime savo įsipareigojimus, išlaikome šeimas ir tikime savo darbu. O formuojamas vaizdas, kad visuomenininkai, politikai ir kitos institucijos kaltina visus darbuotojus, dar baisiau, prašo uždaryti įmonę ir viską piešia juodomis spalvomis.

Prašome visuomenės pagarbos ir supratingumo. Kai kas laidosi kaltinimais dėl savo asmeninių interesų, tikisi taip atkreipti į save dėmesį, o iš tikrųjų skaudina niekuo dėtus darbuotojus. Mes nepritariame žalos gamtai darymui, tačiau negalime atsakyti už kitų asmenų klaidas, todėl viliamės ir toliau turėti galimybę dirbti.

46 Comments

  1. Dirbantis

    Mums neleidžia nieko rašyti, nes galime būti išmesti iš darbo ….

    Reply
    • Anonimas

      Vargsiukas… Pasakyk kas tave riboja

  2. nieko nezinojo

    Nuo 1999–ųjų porą metų G.Pangonis buvo „Bitės GSM“ generaliniu direktoriumi. Oficialiai skelbta, kad jis atsistatydino šalių susitarimu nesutapus pozicijoms dėl tolesnės bendrovės strategijos.
    Vis dėlto, 2000 09 14 „Verslo žiniose“ rašyta, jog „Bitės GSM“ akcininkas Danijos telekomas „Tele Danmark“ iš bendrovės generalinio direktoriaus pareigų G.Pangonį atleido dėl bendrovės turto švaistymo – buvo kalbama, jog G.Pangonis iš „Bitės GSM“ patalpų buvo išlydėtas su apsauga.
    VŽ žiniomis, jo atleidimo priežastis buvo įtartinos įvairių pirkimų sutartys. „Bitės“ akcininkams įtarimų kėlė įmonės pastatus statančių ar rekonstruojančių statybos bendrovių parinkimas, automobilių pirkimas, telekomunikacijų ryšių bokštų statybos.
    Kai kurie VŽ šaltiniai teigia, jog už panašius nusižengimus G.Pangonis buvo priverstas pasitraukti ir iš „Lietuvos telekomo“.

    Reply
  3. Baisu

    Kartonk bendrovė „Grigeo“ net kelerius metus nuotekomis teršė gamtą. Paaiškėjo, kad iš bendrovės naktimis sklinda baisi smarvė, o nevalytos nuotekos patenka tiesiai į Kuršių marias. LNK žinių tarnybai situaciją pakomentavo pats „Grigeo“ prezidentas Gintautas Pangonis.
    „Kiek aš žinau, įvyko gedimas. Kiek aš žinau, gedimas buvo turbūt vienkartinis. Jį perjungė į „Klaipėdos vandenis“, tad šiuo metu jau niekas nevyksta. Bandoma ištaisyti tuos gedimus“, – LNK žinioms sakė G.Pangonis. Tai taip išeina, kad visi meluoja? Pradedant nuo paprasto darbininko iki Pangonio.

    Reply
  4. Tikrosios Grigeo vertybės

    Jei su tokiom vertybėm (nematau, negirdžiu, tyliu, tik leiskit dirbti), tai galite ir nesiguosti.
    Ne profesinė sąjungos darbas įmonės savininkų ir vadovų veiksmus pateisint. Ir ne Pangonio ar Eikino rankomis šitiek metų naktimis sukinėdavote sklendes.

    Reply
  5. Kuršių Marios

    Visa bėda su jumis yrs ta, jog visi jūs esate bailiai!!! Sėdite savo posteliuose gaunata tas purvinas kapeikas ir bijote žodelį pralement… jūsų miestą teršia, vandenį teršia, o jum tik skatikai rūpi!darbuotojų kreipimasis? Ar nors vieną tą darbuotoją apklausėte? Ar nuomonių jų išklsusėte? Šikat čia dabar į kelnes o tam kas labiau turėtų šikt ant jusų yra nusispjaut!

    Reply
  6. Karolis

    Tramvajų studijai išleidžia 0,5 mln o tyrimams dėl galimybes įrodyti kalte ir gaut 60 mln ( kaip skelbė viešai ) tik 15 tuk. !!!! Absurdas 🙂 ar jau žino kad nieko neįrodys ir neverta pinigu leist

    Reply
  7. Nerija

    Juk niekas nesako, kad visi darbuotojai kalti. Manau galimai kalti yra tie, kuriems yra pareikšti įtarimai. Tai jūsų vadovai. Bet jie jums toliau formuoja vertybes, kaip sakote “Dirbome ir vis dar dirbame, tikėdami šia įmone ir jos vertybėmis”. Kaip galima tikėti jais, jeigu Jie ir toliau dirba pas jus.

    Reply
    • Karolis

      Tai kad ir nedirba! Su skandalu atleisti praeitais metais, o dabar teisiamųjų suole sėdi nes aferas dare įmonėje. Apie tai viešai irgi kalbėti nepatogu kai kam

    • To Karolis

      Tu ir vėl meluoji. Kartoną gaminančios įmonės „Grigeo Klaipėda“ vadovas Tomas Eikinas penktadienį patvirtino, kad teisėsauga jam yra pareiškusi įtarimus. Dėl Kuršių marių taršos nevalytomis atliekomis bendrovėje „Grigeo Klaipėda“ prokurorai trečiadienį pareiškė įtarimus kartono, higieninio popieriaus ir medžio plaušo plokščių gamybos grupės „Grigeo“ didžiausiam akcininkui ir vadovui Gintautui Pangoniui. Šią informaciją „Grigeo“ išplatino per „Nasdaq“ Vilniaus biržą.Pasak jos, įtariamieji, tarp kurių yra buvęs direktorius, operatorius bei asmuo, vadovavęs nuotekų valykloje, parodymų nedavė, bet neatmetė galimybės juos duoti ateityje.Iki dabartinio „Grigeo Klaipėda” vadovo Tomo Eikino šias pareigas apie pusmetį ėjo Robertas Krutikovas (dabar UAB „Grigeo investicijų valdymas“ generalinis direktorius).

  8. Aistė

    Grigeo Dumpiu kompleksas sustabdytas ir uzplombuotas nuo sausio 8 🙂 net neduoda leidimo jiems viena vamzdi prasikast. Tai tegul dabar ieško kitu smirdaliu

    Reply
    • Virgis

      Aiste, jus nori ne viena vamzdį kaip Jūs sakote prasikasti, jus norite pradėti naudoti areštuos valymo įrenginius ir toliau smardinti miestą. O gal ten dar kokių yra paslėptų vamzdžių, per kuriuos butų galima išleisti nevalytas nuotekas. Juk pasirašėte sutartį su Klaipėdos vandenys, tai dirbkite ramiai.

    • Julius

      Tai ir dirbtų jei Klaipėdos vandenys nešokdinktu 🙂 o tai šiandien leidžiam dirbt rytoj nebe, kaip dėdes pasako taip ir daro.

  9. Meska

    Nustatėme, kad įmonė žinodama, kad leidžia nevalytas nuotekas, imituoja veiklą, jog jie kontroliuoja šių nuotekų kokybę. Jie ima švaraus vandens mėginius ir tokiu būdu klastoja laboratorinius tyrimus“, – komentuoja G. Skersinskytė Kas gali paneigti, kad taip nebus daroma ir dabar.

    Reply
    • Juliuz

      Niekas. O kas gali patvirtint? Niekas.

  10. Tomas

    baisi įmonė ir jos politika….

    Reply
  11. PPP

    Manau, tie, kurie bent šiek tiek įsigilinę į pačią situaciją, suvokia, jog 90% šio skandalo išpūsta žurnalistų. Reikia būti labai jau neišprususiam, kad pasimauti ant šios piaro bangos. Visi pamiršta kokią naudą šis fabrikas darė ir daro regionui ir Lietuvai. Aš tikiu teisine sistema ir nekaltumo prezumpcija!

    Reply
    • Elena

      Prokurorai vamdžio nerado ? Labai tikiuosi , kad bauda už Lietuvos gamtos teršimą bus tokio dydžio jog teršėjas bankrutuos . Aš taip pat pasitikiu teisėsauga .

    • Jonas

      Elena, paklauskit teisėsaugos, ką jie nuveikė

    • Elena

      Klausiau 🙂 Vyriausybė , prokuratūros prašymu , skyrė ar ne 15 tūkstančių eurų nepriklausomiems tyrimams atlikti. Baigsis karantinas ir ….Pasaulinė pandemija turi suvaržymus , bet jie baigsis . Teršėjai turi būti nubausti .

    • Jonas

      15… Koks specialistas už tiek atliks kompetentingą darbą…

    • Jonui

      Na taip , čia ne tramvajaus studijos už 0,5 milijono 🙂

    • To PPP

      Kokia nauda daro šis fabrikas? Kad nuotekas nevalytas leido į kuršių marias nuo 2004 metu ar net anksčiau!!! Kad nenori bendradarbiauti su prokuratūra ir greičiau bandyti padengti padaryta žalą. Kad toliau meluoja ,kad miesto centre planuoja valyti nuotekas. Tai ką gero tas fabrikas?

    • To to ppp

      Blogai butu jei nebendradarbiautu, bet buvo straipsniai, kad bendradarbiauja

    • Robertas

      Jeigu vyktu bendradarbiavimas, tai jau būtų paskaičiuota ir pradėta dengti bauda, nes tokiu atveju yrapripažįstama ir atskleidžiama visa tiesa, kiek metų ir kokios srutos buvo pilamos į marias. O dabar taip nėra. Tai reiškia, kad nėra bendradarbiavimo su prokuratūra.

    • Klaipėdietis

      Gi reikia drįsti dar taip nusišnekėti. Visi Jūs supuvę iš vidaus. Miesto gyventojai neturėjo kuom kvėpuoti, kaltų nerasta. PPP matyt negyveni rajuonuose kur smirda? Geda turėtu būti taip kalbėti.

  12. Na nieko sau ....

    Paskaičiau iki sakinio ….tikime šios įmonės vertybėmis ….. Žinote , eikite gatvių šluoti daugiau turėtumėte mano pagarbos . Teršėjai turi bankrutuoti .

    Reply
    • Darbuotojas

      Kokie jūs pikti žmonės. Suprantate, kad tie žmonės nežinojo ir dirbo puoselėdami vertybes. Vertinate trumparegiskai ir taip kaip jums reikia.

    • Darbuotojui

      gal galite konkrečiai kokias vertybes puoselėjo nežinantys darbuotojai ?

    • Čiungačianga

      Komandiškumo, profesionalumo, atsakingumo verybes puoselėjo. O jei du iš daugiau nei 160 prisidirbo, kuo kalti šaltkalviai, elektrikai, administracijos specialistai? Leiskim dirbt, protingai

    • Darbuotojams

      Gerbiamieji , gaila nesate įmonės savininkai 🙂 Savininkas gaudavo apdovanojimus už ekologišką produkciją 🙂 Teršėjai turi būti nubausti , o tokie šaunūs darbuotojai darbo tikrai ras . Įmonės jūsų laukia . Manau , dabar kada jau žinote , turėsite savigarbos nedirbti tokiam darbdaviui ? Nes jūsų ,mano nuomone tų, kurie sukrovė turtus , taip pat nesaugojo ir nevertino . Ar savininkas galvojo kas bus Jums paaiškėjus kaip gaminama ” ekologiška produkcija ” ?

    • Darbuotojai

      Ne vienas savininkas, jų šimtai, net ir darbuotojai. Turtus krovėsi nesąžiningi darbuotojai, skaitykiye apie tai spaudoje.

  13. Jonas

    „leiskit dyrbt”

    Reply
    • Julius

      Dyrbkit

  14. Gogle

    Profsąjunga yra, nes akcine bendrove. nėjau žmones negali pasisakyti kaip jaučiasi. Puse miesto piarinasi, o darbuotojai turi tylėti?

    Reply
  15. Tadas

    Ar yra tokia AB „Grigeo Klaipėda“ darbuotojų profsąjunga, nes nėra jokių duomenų apie juos. Vėl kažkas yra kuriama iš grigeo pusės. Netikiu , nei vienu žodžiu, kad tik keli žmonės žinojo. 

    Reply
    • Vilius

      Yra, Klaipėdos kartono darbuotojų profesinė sąjunga

  16. Robocop

    Užuojauta. Ant šios temos kaikas sėkmingai išjos į Seimą, dar labiau dėl to apmaudu.

    Reply
    • .....

      Vamzdžio nebuvo , gyventojai smarvėje negyveno , prokuratūra ” nieko nerado ” , gamtos neteršė ? Tūkstantinė minia miestiečių šiaip sau buvo išėję į eiseną ?

    • Robocop

      Ir tris savaites žmonės nesiskundė smarve? Skundėsi, tik kažkodėl trynė iš fb pranešimus, nes nepatogu, kai niekas nepasikeitė kvapų klausimu, o fabrikas stovėjo. Akli jūs.
      Smirdėjo, smirdės, nes ne ten ieškot. Kodėl tos „avelės” Brandą pamiršo? Nes nepatogu.

    • ....

      Aš ten gyvenu . ” viešo tuliko ” smarvės apie mėnesį nebuvo . Man nereikia jokio FB .

    • Robocop

      Viešo tūliko kvapo nėra, nes vėjas iš kitos pusės, pažiūrėkit orų istoriją. Nesibarkim

    • Nesibaru :)

      Mano buto langai yra ” pavėjui ” iš kurios nori pusės . Smarvės nebuvo , nes rytais darau mankštą prie atviro lango .

    • Aistė

      Taip smirda kai karšta net miegot neeina. Į jūsų peikiamas Grigeo stovėjo. Tai ko visi tylėjo 🙂 nepatogu buvo rėkti

    • Robocop

      Aiste, supraskit, nepatogu pripažint, kad smirda ne grigeo, o įmonių kompleksas Dumpiuose 🙂 ir liūdna, ir juokinga

    • Tikrai taip

      Ir Grigeo smirdėjo, kol sukinėjant sklendžių už rankų nepagavo. Neatsiprausit nuo savo šūdo.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This