Juodkrantės kurorto dienos – per „mindaugines”

Regionas

Pranešama, kad Juodkrantės kurorto dienos vyks ir šiemet, ilgąjį savaitgalis liepos 3-6 dienomis.

Šventėje suplanuoti Lino Adomaičio, Nedos ir Olego Ditkovskio, Stepo Januškos ir kitų atlikėjų pasirodymai, įvairūs performansai, mados ir šokio vakarai, ekskursijos bei daugybė kitų veiklų.

„Praėjusią vasarą prisilietėme prie turtingos šio kurorto aukso amžiaus istorijos, kurią tęsiame ir šiais metais Juodkrantė buvo vienas iš populiariausių 19-ojo ir 20-ojo amžių sandūros Europos kurortų, turėjusių savo specifinę dvasią, savitą poilsio ritmą, kurį siekiame atkurti kurorto dienų renginiuose“, – pranešime spaudai cituojami organizatoriai.

Pasak jų, nors sąlygos ir švelnėja, tačiau labai daug galvojama apie tai, kaip užtikrinti saugumo reikalavimų laikymąsi ir pagal tai formuojama renginių programa, parenkamos jų vietos ir pan.

„Dabartinė situacija nori nenori priverčia ieškoti naujų formų ir būdų realizuoti renginius, ir dabar jau matome, kad tai išeis tik į naudą, nes paskatins atrasti naujas veiklas, dar neatrastas Juodkrantės vietas. Laikantis saugių atstumų, renginiai bus išmėtyti skirtingose vietose platesnėje kurorto teritorijoje, koncertai bus labiau kameriniai, jaukesni, kas būtent ir atitinka tą istorinę Juodkrantės kurorto dvasią“, – teigia vienas renginio organizatorių Marius Tumšys.

Šių metų Juodkrantės kurorto dienų moto – Miško pasaka. Vienas iš jos akcentų – sertifikuotos miškų gidės Milos Monk rengiamos „maudynės“ magiškuose Neringos miškuose.

Kadangi šiais metais ypač daug kalbama apie sveikatą, ilgąjį savaitgalį Juodkrantėje svečiuosis Tai či, Zumbos mankštų instruktoriai, juoko, Hatha, šeimų jogos, Poi, balansavimo lyno, NIA šokių terapijos sveikatinimo specialistai ir natūralios medicinos žinovai, kurie pasidalins savo žiniomis bei produktais. Nuraminti mintis ir pabūti su savimi bus galima ne tik gamtoje, bet ir dvasinėse praktikose bei terapijose.

Juodkrantės miškų tylą ir žalius Kuršių marių vandenis visas keturias ilgojo „mindauginių“ savaitgalio dienas virpins jaukūs muzikiniai pasirodymai: Lino Adomaičio ir muzikantų grupės akustinė programa „Vandenynai”, Stepo Januškos, Nedos ir Olego Ditkovskio akustiniai muzikiniai pasakojimai, o saulėlydžius „iliustruos“ Lino Švirino atliekama gongų muzika.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Neringa kviečia į šventinį miškasodį

Neringa savo gyventojus ir svečius pavasarį jau antrąjį kartą kviečia sutikti prasmingai – dalyvauti šventiniame miškasodyje ir taip prisidėti prie ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Žvejų rūmuose - kitoks Nedos Malūnavičiūtės koncertas

Kovo 28 d. 18.30 val. Klaipėdos Žvejų rūmai kviečia praleisti vakarą su Neda Malūnavičiūte (vokalas, fleita) ir Richardu Baniu (fortepijonas). ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Vasario 16-oji tarpukario Klaipėdoje: nuo alučio iki apspjaudomų trispalvių

Klaipėdos kraštas, 1923-iaisiais tapęs Lietuvos dalimi, praturtėjo nauja švente – Vasario 16-osios minėjimais. Iš tarpukario Klaipėdos spaudos matyti, kad neatsiejama ...
2024-02-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This