Klaipėdos savivaldybėje – ypatingų darbuotojų paieška

Politika, Svarbu

Naujų valdininkų, kurie užims dvi laisvas Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiųjų patarėjų pareigas, paieškos užtruks, nes būsimiems darbuotojams keliami itin dideli reikalavimai.

Aštuonios vyriausiųjų patarėjų pareigybės Klaipėdos savivaldybės administracijoje atsirado nuo šių metų balandžio 1-osios. Tokie etatai įsteigti, nes panaikinti visi šeši departamentai ir jų direktorių pareigybės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Iki tokios reformos pradžios jau buvo atsisveikinta su Miesto ūkio departamento direktoriumi Liudviku Dūda, nes jis nebebūtų galėjęs dirbti valstybės tarnyboje, mat sulaukė pensinio amžiaus.

Kitiems penkiems departamentų direktoriams pasiūlyta tapti vyriausiais patarėjais, atsakingais už konkrečius projektus. Tačiau Ugdymo ir kultūros reikalų departamento direktorė Nijolė Laužikienė atsisakė tokio pasiūlymo ir savo noru pasitraukė iš darbo savivaldybėje.

„Jei kalbame apie amžių, tai ji tikrai dar galėjo dirbti. Bet, matyt, turėjo kitų planų. Tai yra jos pasirinkimas, o mes gerbiame visus sprendimus. Ji labai kompetetinga ir tikrai dar būtų šauniai dirbusi ir daug padariusi“, – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė.

Likę keturi departamentų direktoriai – Ričardas Zulcas, Kastytis Macijauskas, Aldona Špučienė ir Deividas Petrolevičius tapo vyriausiais patarėjais. Prie jų dar prisijungė ir Projektų priežiūros poskyrio vedėjas Gintaras Dovidaitis bei Socialinės infrastruktūros skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

„Iki šiol yra laisvos dvi vyriausiųjų patarėjų pareigybės – ugdymo, kultūros ir sporto bei išmaniųjų technologijų diegimo, procesų valdymo ir skaitmeninimo sričiai. Pirmoji atsilaisvino, kai atsisakė N. Laužikienė. O išmaniųjų technologijų sritis yra nauja ir labai norisi ją stiprinti, juk dabar tokios tendencijos, kad be inovacijų neapeisime. Ir darbo rinkoje tokių specialistų yra mažai“, – teigė I. Gelžinyt-Litinskienė.

Anot jos, ieškoti darbuotojų šiuo metu, kaip ir visiems, trukdo dabartinė situacija, nes sudėtinga vykdyti suplanuotus darbus.

„Tačiau manome, kad rugsėjį pavyks paskelbti konkursą užimti šias pareigas. Bet neatmetame galimybės ieškoti darbuotojų ir tarnybinio kaitumo būdu tarp kitų įstaigų. Kol kas neturime kandidatų, bet gal tokiu būdu ir atsiras žmogus. Ieškome tikrai kompetentingų, sumanių ir aktyvių patarėjų. Lūkesčiai žmonėms užimti šias pareigas yra labai dideli, iš jų labai daug tikimės“, – neslėpė Personalo skyriaus vedėja.

Ji pabrėžė, jog rasti darbuotoją tarnybinio kaitumo būdu nebus lengva, nes pereinant dirbti iš vienos valdiškos įstaigos į kitą pareigos turi būti lygiavertės, o vyriausiojo patarėjo pozicija yra labai aukšta.

„Kol kas mums procedūra, kaip rasti žmones, nėra labai svarbi. Svarbiau yra ne kaip, o kas ateis, nes pozicija yra aukšta ir atsakinga“, – pabrėžė I. Gelžinytė-Litinskienė.

6 Comments

  1. Kubienės neturi kompitencijos

    Kokie pažintis ir gimynės prastumė Kubilaitė .ji manau ne tik neturi kompetencijos bet ir supratimo juokio

    Reply
  2. .........marius

    Jėzau Litinskiene.Ar tau neatrodo kad tu šneki taip kaip tau liepia kalbėti. Ir tai yra personalo vadovė, neturinti savo nuomonės!

    Reply
  3. TRAUKŪNAS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
  4. Vilija

    Atlaisvinkit pagaliau vietas jauniems .

    Reply
  5. Tomas

    Protingi iš ten bėga, dirba arba laukdami pensijos arba niekur darbo neradę. Nes buksuojantys ir dvigubai brangstantys projektai, parodo šių užsisedejusių valdinkų kompetencija.

    Reply
  6. Niekaip nesuprantu kam?

    Gal užteks steigt tuos etatus ir valdininkų grubliausko balsuotojų armiją plėst?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Spyglys

Paaiškėjo Arūno Tumos išminties šaltinis*

Klaipėdos miesto tarybos narys, net merą gebantis pastatyti į jam priderančią tarnautojo vietą, Spyglio mylimas Arūnas Tuma pastaruoju metu demonstruoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This