Startuos antrasis „Kelionių laiku“ sezonas

Kelionės laiku

Nuo šio savaitgalio „Atvira Klaipėda” pratęs 2019-aisiais pradėtą Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšomis iš dalies finansuojamo kultūros ar meno srities projektą „Kelionė laiku Klaipėdos gatvėmis”.

Kelionę laiku šį savaitgalį pratęsime Teatro aikštėje. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos (AdM archyvo) nuotr.

Padedant Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos valdomam unikaliam AdM archyvui pernai buvo galima išvysti, kaip pasikeitė senųjų Klaipėdos bažnyčių vietos, dabartinio Pilies tilto prieigos, Turgaus gatvė, pramoninės Dangės pakrantės, supažindinome ir su šių objektų bei vietų istorija.

Šį pusmetį ir vėl tęsime keliones, kurios atskleis, kaip per XX amžių pasikeitė kai kurios mūsų miesto vietos, o žurnalistai surinks informaciją apie tą kaitą ir jos priežastis.

AdM yra 1948 m. Vokietijoje įkurtos organizacijos Arbeitsgemeinschaft der Memellandkreise e.V. (AdM), vienijančios 1944 m. bei vėliau į Vakarus pasitraukusius Klaipėdos krašto gyventojus, archyvas, oficialiai dar vadinamas „Klaipėdos krašto darbo grupės archyvu“. Jis ilgą laiką buvo sunkiai arba beveik visai neprieinamas visuomenei, kol pagaliau buvo perduotas minėtajai bibliotekai. Labai svarbi šio archyvo dalis – itin retos Klaipėdos nuotraukos, kuriose užfiksuota ir daugelis jau neišlikusių pastatų, viešųjų Klaipėdos vietų.

Kelionę laiku šį savaitgalį pratęsime Teatro aikštėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Pagerbti originaliausių eglučių kūrėjai

Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje apdovanoti geriausiais pripažinti jau dešimtą kartą čia įkurdinto eglučių kiemelio dalyviai, sukūrę ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This