Baroti galerija į renovuotas patalpas grįžta su A. Gražio „Ne[pa]kartojama“

Kultūra

Tapytojas Audrius Gražys vėl grįžta į savo gimtąjį miestą Klaipėdą su dar niekur neeksponuota paroda „Ne[pa]kartojama“.

Nors jau kelis dešimtmečius Audrius gyvena ir tapo Vilniuje, jo sąsajos su Klaipėda niekuomet nebuvo nutrūkę. Jis ne tik rengė personalines parodas, bet ir pristatė ne vieną tarptautinį projektą. Bene ryškiausias jų – „Bitės meno erdvės“ (kartu su Vilmantu Marcinkevičiumi), kuomet atvirose miesto aikštėse tapytojai iš Lietuvos, Italijos, JAV, Farerų salų viešai kūrė didelio formato darbus. Prieš dvejus metus dailininkas tarptautiniu projektu paminėjo pirmojo Lietuvos civilinės aviacijos skrydžio Palanga – Klaipėda  80-metį .

A. Gražys ne tik tapo, bet ir kuria instaliacijas, scenografiją bei videomeną. Yra surengęs daugiau nei 60 personalinių parodų. 2017 metais įvertintas aukščiausiuoju Lietuvos dailininkų sąjungos apdovanojimu „Auksiniu ženkleliu“ už meninės kūrybos įvairiapusiškumą ir refleksyvumą.

Autorius apie naująją parodą „Ne[pa]kartojama”sako: „Žmogus, judėdamas laiko spirale ir periodiškai grįždamas prie pradžios su jau esama patirtimi, keičia ir pradžios formą, jos nebeatkartodamas. Atsirado poreikis grįžti prie klasikinės lietuvių tapybos, pastozinio (tiršto) potėpio, kolorito tradicijos. Naujausiuose mano darbuose laisvas potėpis iš verbų motyvo virsta moters siluetais, vietomis griežtėdamas iki apčiuopiamesnės formos ir vėl  minkštai išsilydydamas drobėje“.

Ko gero,  taikliausiai apie Audriaus Gražio tapybą yra atsiliepęs klaipėdietis Leonidas Donskis: „Nieko nėra nereikšmingo šiame tėkmės ir nenutrūkstamos kaitos pasaulyje. Įdėmiai pažvelk į save kiekvienoje laiko atkarpoje, nes rytoj būsi ją praradęs – tai žinia, kurią siunčia gilus, refleksyvus, bet sykiu spontaniškai įvairiapusis ir nenuspėjamas Audriaus Gražio menas“.

Renovuotose Baroti galerijos patalpose (Aukštoji g. 1/Didžioji vandens g. 2) „Ne[pa]kartojama“ lankytojų lauks birželio 12 d., penktadienį, 18 val. pirmojo aukšto  ekspozicinėje erdvėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Audriaus ir Broniaus Gražių paroda „Užšalęs atsitiktinumas arba DNR“

Spalio 20 d., penktadienį, 18 val., Klaipėdos parodų rūmuose atidaroma jungtinė Audriaus Gražio ir Broniaus Gražio darbų paroda „Užšalęs atsitiktinumas ...
2023-10-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Baroti galerijoje atidaroma personalinė Monikos Gedrimaitės paroda

Spalio 28 d., penktadienį, Baroti galerijoje atidaroma personalinė Monikos Gedrimaitės paroda „Kiek trunka kūryba“. Tai pirmas kartas, kai naujausia autorės ...
2022-10-26
Skaityti daugiau

Mums rašo

Penktadienio parodos: grožis ar profesionalumas?

Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje atidaryta Silvos Banaitienės (Benekeraitytės) tapybos paroda „Ieškojimai“. Ji profesionali dizainerė, kuri vėl panorėjo ...
2020-08-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This