Pristatytos pirmosios dvi jaunimo veiklų platformos

Miestas

Viktorija Sakavičiūtė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2020-06-09

Komentarų: 0

Pirmadienio vakare Klaipėdos apskrities viešojoje Ievos Simonaitytės bibliotekoje vykusio projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021” renginyje buvo pristatytos dviejų iš devynių platformų planuojamos veiklos.

Mato Mačiulskio nuotr.

Klaipėdos siekis tapti Europos jaunimo sostine 2021 metais, pirmąja tokia sostine Šiaurės Europos ir Baltijos jūros regione, sulaukė palaikymo – imta bendradarbiauti bei vystyti ilgalaikes partnerystes su daugiau nei 30 jaunimo bei su jaunimu dirbančių vietos, regiono, nacionalinių bei tarptautinių organizacijų

Į #chooseklaipeda iniciatyvas įsitraukęs Klaipėdos miesto jaunimas dalijosi mintimis apie didžiausias miesto problemas: gyventojų mažėjimą, silpną bendraamžių pilietinį aktyvumą, prarastą identitetą, miesto nepatrauklumą, nuobodumą.

Kalbėta, kaip minėtas problemas reiktų spręsti, gerinant miesto gyvenimą bei pristatyti Klaipėdą tarptautiniame lygmenyje ir pritraukti Europos jaunimo dėmesį.

Mato Mačiulskio nuotr.

Pirmadienio pavakarę buvo aptartos pirmosios dvi iš devynių būsiančių platformų –„Dialogai”, kurios įgyvendintojai yra Klaipėdos universitetas, bei „Solidarumas”, įgyvendinamą Asmenybės ugdymo ir kultūros (AUK) centro.

Pasak platformų koordinatorių, per šiuos bei ateinančius metus planuojama rengti festivalius, organizuoti debatus, stovyklas, forumus, skatinant jaunimą domėtis bei įsitraukti į savanorystę, politinį bei viešąjį gyvenimą, didinti politinį išprusimą, gerinti viešojo kalbėjimo įgūdžius. Į veiklas įsitraukti bus kviečiami ne tik Klaipėdos, bet ir visos Europos šalių jaunimas, taip pat ir socialinę atskirtį patiriantys asmenys.

Diskusiją moderuojant Ingai Kulikauskei, dalyvavusieji ne tik galėjo išklausyti būsimas planuojamas veiklas, bet ir įsitraukti į pokalbį, klausti juos dominančių dalykų, buvo informuoti ir apie galimybes prisijungti prie minėtų platformų komandų.

Mato Mačiulskio nuotr.

Priminta, jog bet kuriuo metu fotografuojant Klaipėdą, įvairias Klaipėdoje vykstančias veiklas, būtų naudojama grotažymė #chooseklaipeda, tam, jog apie Klaipėdą būtų kalbama kuo daugiau bei plačiau ir taip kiekvienas miestietis patvirtintų, jog Klaipėda yra Europos jaunimo sostinė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Ukrainos palaikymo akcijos skatina pilietiškumą

Nuo pat pirmų karo Ukrainoje dienų Klaipėdos lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ bendruomenė į šiuos įvykius sureagavo labai jautriai. Nepaisant žiaurių įvykių supratome, ...
2022-05-10
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Klaipėdos vardą garsins Dunojumi plukdydami „Choose Klaipėda" vėliavą

Politiniai debatai, susitikimai su menininkais, kūrybinės dirbtuvės, užmirštų miesto erdvių atgaivinimas, The Roop, Ingajos, Sauliaus Petreikio ir kitų žinomų atlikėjų ...
2021-01-19
Skaityti daugiau

Miestas

Teatro aikštėje – pozityvios bangos

Rugsėjo 10-ąją minima Pasaulinė savižudybių prevencijos diena, kuomet viso pasaulio šalys atkreipia dėmesį į šią skaudžią problemą. Ta proga #chooseklaipeda ...
2020-09-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This