Skulptūrų parke – ir rekonstrukcija, ir nauja statyba (papildyta)

Miestas, Svarbu

Skulptūrų parke esantys teniso kortai bus rekonstruojami, o prie jų pastatytas naujas poilsio paskirties pastatas – paviešinti tokio projekto projektiniai pasiūlymai.

Juos parengė UAB „A 405“ (projekto vadovas – Gintaras Čičiurka), o projekto užsakovas yra statytojas yra UAB „Ferteksos transportas“.

Teniso kortai Skulptūrų parke. Martyno Vainoriaus nuotr.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog K. Donelaičio g. 6A sklype, kurio plotas siekia 0,8837 ha, darbai vyks dviem etapais: pirmuoju bus rekonstruojamas jau esamas administracinis pastatas, o antruoju – rekonstruojamos esamos teniso aikštelės, įrengiant keturias dirbtinio molio aikštele, bei statomas naujas poilsio paskirties pastatas. Rytinėje sklypo dalyje, šalia teniso aikštelių, taip pat numatyta įrengti treniruočių aikštelę su sienele.

Administracinis pastatas bus rekonstruojamas su visais gerbūvio elementais, takais aikštelėmis. Antruoju etapu planuojamas poilsio paskirties pastatas bus nauja statyba. Jis bus skirtas tik besitreniruojantiesiems. Pavyzdžiui, vaikų grupės galės atvažiuoti treniruotis ir apsistoti. Tame pastate bus galimybė pailsėti, bet tik besitreniruojantiems. Tikrai nebus taip, kad atvažiuoji prie jūros atostogauti ir čia gali išsinuomoti kambarį“, – aiškino G. Čičiurka.

Šiame poilsio paskirties pastate bus įrengti ir tualetai, kuriais galės naudotis visi, kuriuos Skulptūrų parke prispirs reikalas.

„Teritorija nebus nei užtverta, nei kitaip apribota. Ją bus galima laisvai praeiti ir pravažiuoti, todėl ir bus miestiečiams atviri tualetai“, – teigė G. Čičiurka.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog trumpalaikio poilsio pastato centrinėje dalyje numatyta administracinė patalpa, trenerių poilsio patalpos, tualetai, dušinės vyrams ir moterims.

„Besitreniruojantiems suprojektuoti du po keturias vietas poilsio kambariai/numeriai skirti apsistoti ilgesniam laikui. Tiek atvykusiems treniruotis ilgesniam laikui, tiek vienai treniruotei suprojektuoti atskiri vyrams ir moterims poilsio kambariai su dušinėmis ir tualetais“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Projektuojant pastatą nemažai dėmesio skirta jo architektūrai.

Poilsio paskirties pastato tūrinis sprendimas tai vieno aukšto 3 m aukščio statinys su dalimi apželdintu stogu, primenantis žalią kalvą ir dalimi eksploatuojamu stogu. Idėja – sukurti „žaliąjį“ parko statinių architektūrinį kompleksą, kuris betarpiškai įsilietų į parko teritoriją, ją papildytų ir taptų parko dalimi. Gamtinės aplinkos apsuptyje projektuojamų pastatų architektūra nuosaiki, dominuojančio stiklo plokštumos imituoja istorinių oranžerijos/šiltnamių pastatų charakterį, o aklinos plokštumos su vertikaliu želdinimu primena „pergolės“ elementus. Poilsio paskirties arkinės formos su apželdintu stogu pastato architektūra imituoja žalią kalvą, po kuria suprojektuotos poilsio patalpos besitreniruojantiems ir pagalbinės patalpos sportuojantiems bei lankytojams. Pastato sienos aptaisomos analogiškais lakštais kaip administraciniame pastate. Aklinas sienas taip pat numatyta želdinti vertikaliais augalais. Dalis eksploatuojamo laiptuotos formos stogo gali būti pritaikoma poilsiui, bei treniruočių stebėjimui“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Juose nurodoma, jog esamos teniso aikštelės rekonstruojamos, įrengiant naujas keturias molio dangos teniso aikšteles, kurios aptveriamos 4 m aukščio pinto teniso tinklo tvora su varteliais.

Įvažiavimas į sklypą, esantį K. Donelaičio g. 6A, bus iš K. Donelaičio ir Liepų gatvių – kaip numatyta patvirtintame detaliajame plane. Sklypo vakarinėje dalyje projektuojamas raudonos spalvos betoninių trinkelių 1,5 m pločio dviračių takas, kuris susijungs su esamu Skulptūrų parko dviračių taku.

Sklypo vidaus pėsčiųjų takai 1,5 m pločio klinkerio trinkelių molio spalvos suprojektuoti taip, kad besitreniruojantys ir miesto gyventojai galėtu nevaržomai patekti į teniso aikštelių teritoriją tiek iš K. Donelaičio bei Liepų gatvių, tiek iš Skulptūrų parko esamo pėsčiųjų tako“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Juose taip pat atskleidžiama, jog rekonstruojamas administracinis pastatas iš trijų pusių bus aptvertas ažūrine 1,8 m aukščio plienine tvora – tokiu būdu suformuojamas darbuotojams skirtas uždaras poilsio skveras, kuriame numatyti vejos takai, gėlynai bei vieta dekoratyviniam fontanui.

Sklype projektuojamos 36 automobilių stovėjimo vietos, nors teisės aktuose nurodytais reikalavimais jų turėtų būti gerokai mažiau.

Sklypo apželdinimo plotas numatomas 40 proc. nuo viso žemės sklypo ploto – tai yra 3535 kv. m.

Teniso aikštelių rekonstravimo ir poilsio paskirties pastato statybos projektas atitinka statytojo parengtą ir patvirtintą Techninę užduotį, techninių sąlygų reikalavimus, galiojančius įstatymus ir normatyvinius statybos techninius dokumentus, nepažeidžia trečiųjų asmenų interesų“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Papildyta:

Paklaustas, kodėl bendrovė, nors jos pagrindinė veikla nėra nei administracinių patalpų nuoma, nei poilsio ar sporto paslaugos, ėmėsi šio projekto, „Ferteksos transporto“ generalinis direktorius Viktor Gagač aiškino, jog projektas turi kelis tikslus. „Vienas jų – sporto komplekso, esančio Mažvydo skulptūrų parke, „gelbėjimas“. Prieš keletą metų mes atsitiktinai sužinojome, jog parke jau prasidėjo daugiabučio gyvenamojo komplekso, kuris delikačiai buvo pavadintas „poilsio namais“, statybos. Pavyko susitarti su projekto savininku ir labai brangiai įsigyti projektą. Mes visiškai pakeitėme jį, jokių butų parke nebus. Mes radikaliai padidinome sporto zonos mastą – be pačių kortų atsiras teniso stadionas su pagrindiniu kortu, didele tribūna, plačia infrastruktūra treneriams, sportininkams ir žiūrovams, atsiras poilsio zonos, pasivaikščiojimo takeliai, kortų naktinis apšvietimas ir poilsio zonų parko apšvietimas, bus labai gražu ir patogu, kortai aukščiausio pasaulinio lygio“, – teigė V. Gagač.

Rekonstruotas administracinis pastatas, anot jo, bus naudojamas bendrovės reikmėms:„UAB „Ferteksos transportas“ – pagrindinė įmonių grupės kompanija, todėl būsimajame ofise bus įsikūrę dar kelių mūsų įmonių padaliniai“.

V. Gagač apgailestavo, jog darbai šiuo metu jau galėjo vykti, tačiau dabar jų dar teks palaukti. „Jeigu ne Seimo narės A. Bilotaitės veiksmai, kuri, pasinaudojusi formaliu pretekstu, sustabdė projektą, jau būtumėte pamatę dirbančią statybos techniką, o kitų metų pavasarį – veikiantį aukščiausio europinio lygio teniso stadioną. Dabar teks palaukti. Projekto skirstymas į etapus yra natūralus – dėl įgyvendinimo laiko. Pirmąjį etapą – komunikacijų ir sporto komplekso statybą – buvo planuota užbaigti 2021 m. gegužės 1 d., t.y. iki naujojo teniso sezono pradžios, tačiau dėl statybos leidimo panaikinimo dabar, tikriausiai, nepavyks. Antrasis etapas – administracinio pastato statyba. Šį etapą buvo numatyta pradėti šiek tiek vėliau, užbaigus komunikacijų statybas, ir realizuoti ilgiau – iki 2022 metų vidurio, dėl statybos ir apdailos darbų didelės apimties. Pradėti statybas buvo planuojama jau šį mėnesį. Tačiau dėl statybos leidimo panaikinimo statybos pradžios terminai atidedami neapibrėžtam laikotarpiui. Bendra investicijų apimtis vertinama apie 5 mln. eurų, iš šios sumos daugiau nei 1 mln. eurų yra skirta sporto daliai“, – informavo V. Gagač.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki birželio 23 d. Bijūnų g. 8, Klaipėdoje, darbo dienomis 9-17 val.; tel. (8 687) 84612 arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt

Pasiūlymus teikti galima birželio 23 d. raštu adresu UAB „A 405“, Bijūnų g. 8, 91204 Klaipėda; el. p. gintaras@a405.lt , arba įteikiant tiesiogiai viešo susirinkimo metu.

Viešas susirinkimas vyks birželio 23 d. 15 val. adresu Liepų g. 11, 137 kab., Klaipėdoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

J. L. Vynerio gimtadienio proga - ekskursijos

Juliaus Liudviko Vynerio fondas, švenčiantis 20 metų jubiliejų, kartu su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi šeštadienį, balandžio 6 d., kviečia klaipėdiečius ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This