Į Girulius bus galima pėdinti ir šią vasarą

Kultūra

Birželio 17-ąją, trečiadienį, 18 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia į Girulių padalinyje (Šlaito g. 10A) vyksiantį vasaros kultūrinių renginių ciklo „Pėdink į Girulius“ atidarymą – koncertą „Laisvės dainos džiaze“, skirtą Gedulo ir vilties dienai.

Jo metu skambės džiazo atlikėjų Indrės Dirgėlaitės ir Vytauto Labučio muzikos improvizacijos laisvės tema. Istorikas, profesorius dr. Vygantas Vareikis primins tremtimi paženklintą istorijos laikotarpį.

„Parengę išskirtinę programą jau vienuoliktąją vasarą kviečiame jus pėdinti į Girulius. Šie metai mums ypatingi – pasitinkame bibliotekos šimtmetį, todėl didžioji renginių dalis bus skirta šiai neeilinei sukakčiai paminėti. Be abejo, prisiminsime ir kitas Lietuvos istorijai bei kultūrai svarbias datas. Šią vasarą dauguma renginių vyks lauke – Girulių bibliotekos kiemelyje. Stengsimės priimti visus ir, vadovaudamiesi Vyriausybės nurodymais arba rekomendacijomis, atsakingai saugosime vieni kitų sveikatą”, – teigia bibliotekos vadovė Bronislava Lauciuvienė.

Ciklo metu vyks 11 kultūrinių renginių, kurių metu bus prisimintos ir iškilios, prieš 100 metų savo gyvenimo kelią pradėjusios asmenybės: poetas, žurnalistas Paulius Širvys (1920–1979); poetas, literatūros ir meno kritikas, vertėjas Henrikas Nagys (1920– 1996); lietuviškų šaknų turintis popiežius, šventasis Jonas Paulius II (1920–2005).

Birželio 24 d. Giruliuose bus švenčiamos Joninės. Folkloro ansamblis „Kuršių ainiai“ padovanos koncertą „Rasotos dainos: kupoliavimo ir Mažosios Lietuvos dainų pynė“.

Liepą vyks aktorės Virginijos Kochanskytės ir saksofonininko Laimono Urbiko literatūrinė-muzikinė programa, dedikuota poetui Henrikui Radauskui; kiek vėliau lauks aktoriaus Andriaus Bialobžeskio vakaras, skirtas Pauliaus Širvio ir Henriko Nagio poezijai; taip pat aktorės Aldonos Vilutytės ir Andriaus Zalieskos-Zalos (grupės „Arbata“ lyderio) muzikinė-literatūrinė programa „Pasinesusikalbėjimai“ bei Lietuvos rašytojų sąjungos „Poezijos pavasario“ staigmena.

Rugpjūtį numatyta aktorės Reginos Šaltenytės ir pianisto Sauliaus Šiaučiulio muzikinė-literatūrinė kompozicija primins Pero Giunto laiškus Solveigai; Klaipėdos muzikinio teatro programa; „Teatro svetainėje“ viešės kino ir teatro aktorius Darius Meškauskas, o aktorė Eglė Jackaitė ir Lietuvos džiazo žvaigžde vadinamas saksofonininkas Vytautas Labutis užbaigs vasaros renginių programą „Jausmų džiazu“.

„Atvykę į Girulių biblioteką galėsite ne tik dalyvauti renginiuose, bet ir pasigrožėti tapytojų – Daivos Dašenkovienės, Rimos Mazalaitės, fotomenininko Andriaus Lamausko parodomis”, – rašoma bibliotekos pranešime.

2 Comments

  1. Lankytojas

    Puiki iniciatyva, tik reikės įdėti pastangų ieškant takelio- žolės iki pilvo slepia klaipėdiečių ir Klaipėdos svečių kultūrinį traukos centrą. Gal užteks tik muzikos, estetika nesvarbu… Vaikų dienos stovyklos irgi jau įsibėgėjusios…

    Reply
  2. Lankytojas

    Puiki iniciatyva, tik reikės įdėti pastangų ieškant takelio- žolės iki pilvo slepia klaipėdiečių ir Klaipėdos svečių kultūrinį traukos centrą. Gal užteks tik muzikos, estetika nesvarbu… Vaikų dienos stovyklos irgi jau įsibėgėjusios…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą, atgaivinančią tarpukario Klaipėdos kasdienybę 

Trečiadienį, balandžio 17-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) klaipėdietis žurnalistas Martynas Vainorius pristatys ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This