Klaipėdoje ir Kretingoje – po naują COVID-19 atvejį

Koronavirusas, Svarbu

Po keleto dienų pertraukos Klaipėdos savivaldybė vėl pranešė apie naują susirgimą koronavirusu. Šiuo metu infekcijos dar neišsigydė 35 klaipėdiečiai.

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius pranešė, kad po trijų savaičių pertraukos šioje savivaldybėje vėl užfiksuotas COVID-19 infekcijos atvejis.

„Vakar vakare koronavirusas nustatytas senyvo amžiaus Kretingos ligoninės pacientei. Moteriai per pusantro mėnesio iš viso buvo atlikti 6 testai ir visi jie, išskyrus atliktą vakar, buvo neigiami. Anksčiau ji buvo slaugoma Kartenos slaugos ligoninėje, balandį tapusioje koronaviruso židiniu. Tačiau tąkart moteris buvo viena iš 6 sveikų pacientų, kuriems tyrimai buvo neigiami bei jie buvo atskirti nuo kitų slaugytų ligonių. Gegužės pradžioje, pablogėjus sveikatos būklei, moteris buvo pervežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę, o po savaitės – į Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninę. Birželio 4 dieną moteris tyrimams buvo atvežta į Klaipėdos jūrininkų ligoninę, o po paros – pervežta į Kretingos ligoninę. Čia ji pirmiausiai buvo paguldyta į izoliacinę palatą, kur paimtas ir koronaviruso testas. Tąkart jis buvo neigiamas, tad pacientė perkelta į Vidaus ligų skyrių. Vakar jau atlikus dar vieną testą, vakare gautas patvirtinimas, kad moteriai nustatytas koronavirusas. Ji vakar vakare buvo išvežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę”, – savo „Facebook” paskyroje rašo A. Kalnius.

Anot jo, nuo antradienio vakaro Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai drauge su Kretingos ligoninės darbuotojais intensyviai dirba nustatinėdami visus pacientės turėtus kontaktus, spręsdami dėl jų izoliacijos, kitų ligonių perkėlimu į izoliacines patalpas bei kt.

„Taip pat į Kretingos ligoninę vakar vakare jau atgabenti koronaviruso testų mėginėliai, skirti įstaigos darbuotojų ir pacientų patikrinimui. Profilaktiškai bus patikrinti ir Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojai bei pacientai. Beje, tiek Kretingos ligoninės, tiek Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės medicinos personalas praėjusią savaitę buvo tikrinti profilaktiškai. Visų testų rezultatai tąkart buvo neigiami”, – informavo meras.

Šalyje antradienį patvirtinti nauji šeši susirgimo atvejai. Šiuo metu serga 280 žmonių. Pasveikusiais nuo infekcijos laikomi 1369 asmenys – per parą pasveiko 31 žmogus. Penki iš jų yra klaipėdiečiai.

Klaipėdos universitetinė ligoninės laboratorija antradienį fiksavo du teigiamus mėginius su virusu, tačiau laboratorijos teikia bendrus duomenis, į kuriuos įeina ir pakartotiniai sergančiųjų tyrimai, siekiant nustatyti, ar jie pasveiko.

Mirusiais nuo infekcijos laikomi 74 žmonės – per parą nuo koronaviruso mirė trys asmenys. Dar dešimt laikomi mirusiais nuo kitų priežasčių, bet jie kartu turėjo ir šią infekciją.

3 Comments

  1. Fui

    O kaip kitaip uzkres jei Nevėžios ?! Juk čia ir durnam aišku kas vyksta! Pirma tampo po Lietuvą per visas gydymo ystaiga, o po to kalba kad užsikrėtė. Įdomu kaip neuzsikresti, jei taip tampomas esi!

    Reply
  2. Romalda

    Kodėl ta moteris buvo vežiojama iš vienos ligoninės į kitą,ar tam kad pasigautų tą problemą? Ar yra tokių kas gali atsakyti,?

    Reply
    • Anonimas

      Dėl statistikos

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This