Prie Vasaros estrados – neišsprendžiama problema?

Transportas

Eglė Puidokaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2020-06-10

Komentarų: 1

Klaipėdietis Vilius teigia jau dvejus metus bandantis atkreipti policijos dėmesį į padėtį prie Vasaros estrados, kur vairuotojai nepaiso kelio ženklų, tačiau situacija esą nesikeičia.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininko Mindaugo Džermeikos teigimu, pareigūnai visada reaguoja į pranešimus, bet problema čia turėtų būti sprendžiama iš esmės. Savivaldybės atstovai savo ruožtu teigia, jog iniciatyvą turi rodyti čia kartingų veikla užsiimantis verslas.

Skaitytojo nuotr.

„Čia yra draudžiamas įvažiavimas, tačiau niekas to draudimo nepaiso ir važiuoja bei stato automobilius, vietomis jau net nebeliko žalios vejos. Kartą iškvietus bei sulaukus pareigūnų iš paties pareigūno gavau atsakymą: „O tu man parodyk, kur čia yra žalia veja? Čia gi vien juoda žemė”. Tai va, pasirodo, ant juodos žemės statyti galima. Man tikrai pikta, nes žmonės, jei galėtų, su mašina įvažiuotų į mišką pasivažinėtų. Norisi, kad išlaikytume tai, ką turime savo mieste ir jei norime į mišką, gamtą tai eikime ar važiuokime dviračiu, o ne su automobiliais. Dabar situacija ten tikrai tragiška ir net pavojinga, nes automobiliai važinėja ten kur jiems nepriklauso“, – „Atvirai Klaipėdai” rašė Vilius.

M. Džermeika teigė, jog ši vieta pareigūnams yra gerai žinoma. Pasak viršininko, visais atvejais, kai buvo kreiptasi į policiją, pareigūnai reagavo, užfiksavo pažeidimus bei surašė atitinkamas nuobaudas neleistinoje vietoje pastatytų automobilių savininkams. Jis priminė ir apie galimybę apie pažeidimus informuoti per portalą epolicija.lt. Tačiau, jo nuomone, problemą iš esmės turėtų spręsti savivaldybė.

„Šiuo metu mes tik galime kovoti su pasekmėmis, tačiau iš tiesų reikėtų spręsti ir šių problemų priežastis, bet tai yra jau ne mūsų galioje, o savivaldybės“, – teigė pareigūnas.

Jo nuomone, turėtų būti ieškoma, kaip sukurti papildomų vietų automobiliams statyti.

„Nežinia, ar automobiliais atvykę asmenys toje vietoje stato automobilius, nes eina į mišką, ar į toje vietoje įsikūrusius kartingus. Tačiau panašu, kad savivaldybė, išduodama leidimą toje vietoje įsikūrusiems kartingams, neatsižvelgė į kitus aspektus, kaip kad automobilių statymo aikštelė kartingų lankytojams, o pasekmes matome dabar”, – sakė M. Džermeika.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus teigimu, jeigu toje vietoje veiklą vykdantys asmenys mato mašinoms skirtų vietų trūkumą, jie turėtų kreiptis į savivaldybę dėl jų įrengimo ar praplėtimo ir tada jau būtų nagrinėjamos galimybės tai padaryti.

1 Comment

  1. Viešasis interesas

    Vyručiai, ten kabo eismą draudžiantis ženklas! Tai Klaipėdoje prie estrados eismo taisyklės ir kelio ženklai negalioja?! Policija ten baudų gali pririnkti po penkis kartus per dieną, nes stovi ant žolės/išvažinėtos žemės ir po 20, ir po 30 mašinų.
    O kartingai vis pučiasi per visą dar tais laikais piltą visiems priklausantį asfaltą: paliko pėsčiuosius be takų ir praėjimų į mišką, tenka brautis tarp atvirų šulinių išmintais per žolę laukiniais takais. Zulcai, kada savo versliuką prie estrados baigsi? Vėl niekas nieko nemato, baudžia tik kai praneša. Vėl tas pats kaip visur: policija žino, bet užsimerkia ir už kelio ženklo pažeidimą nebaudžia, savivaldybė nieko su estrada šitiek metų nesugalvoja, bet teritorijos nuoma kartingų bizniui tik padeda.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Po dar vienos žūties avaringiausioje sankryžoje - draudimai

Vasario pabaigoje žuvus vairuotojai, o praėjusią savaitę avarijoje sužeidus nepilnametę, Eismo saugumo komisija Sausio 15-osios ir Rumpiškių gatvių sankryžoje rekomenduoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vandens autobusai - projektas su keturiomis jį „valdančiomis rankomis”

„Jeigu būtų taip paprasta, tokie laivai plaukiotų ir Vilniuje, ir Panevėžyje ir kituose miestuose, – kalbėjo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Avaringiausioms uostamiesčio vietoms nustatyti - dar 50 tūkst. eurų

Savivaldybė praėjusių metų pabaigoje sudarė 50 457 eurų vertės sutartį dėl avaringiausių Klaipėdos miesto vietų vadinamųjų juodųjų dėmių nustatymo ir ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This