Iš socialinių darbuotojų – priekaištai dėl premijų

Miestas, Svarbu

Klaipėdos socialiniai darbuotojai jau beveik du mėnesius laukia jiems pažadėtų premijų už darbą karantino metu. Ir nors pinigų yra, darbuotojus jie pasieks tik liepą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija dar balandžio pabaigoje pranešė, jog šalies savivaldybėms paskirstė 3 mln. eurų, kurie yra skirti socialinių darbuotojų premijoms už darbą per karantiną. Socialiniai darbuotojus nuspręsta paskatinti, nes jie, kaip ir medikai, teikė gyvybiškai svarbias paslaugas – padėjo senoliams, negalią turintiems žmonėms, socialines rizikas patiriančioms šeimoms.

Socialiniai darbuotojai ir per karantiną lankė savo klientus.

Pasidžiaugę, jog gaus premijas, uostamiesčio socialiniai darbuotojai pastaruoju metu sukruto, jog pinigai jų dar nepasiekė. Esą pinigus Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Klaipėdos savivaldybei pervedė, o pinigai guli jos sąskaitoje nejudinami, nes esą niekas nesiskubina dirbti.

Klaipėdos savivaldybės Planavimo ir analizės skyriaus vyriausioji specialistė Skaistė Kliaubienė patikino, jog tikrai niekas specialiai nevilkina pinigų pervedimo socialiniams darbuotojams, tiesiog formalios procedūros užtrunka.

Tam, kad pinigai, gauti iš ministerijos, būtų paskirstyti Klaipėdos socialinėms įstaigoms, o jų vadovai galėtų skirti priedus savo darbuotojams, reikia miesto tarybos sprendimo. Jo projektas miesto tarybai bus pateiktas šį mėnesį, berods, birželio 25 dieną. Kai bus tarybos sprendimas, toliau reikės pakoreguoti strateginį veiklos planą, metinį veiklos planą. Žodžiu, bus tvarkomi visi dokumentai, išleisti įsakymai ir pinigai socialinius darbuotojus pasieks liepą“, – teigė S. Kliaubienė.

Ji neneigė, jog Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pinigus paskirstė balandžio pabaigoje. Kodėl Klaipėdos miesto tarybai sprendimo projektas dėl pinigų paskirstymo nebuvo pateiktas gegužę, kai vyko net du posėdžiai?

„Nebuvo galimybės taip greitai tinkamai paruošti sprendimo projektą, nes reikia išlaikyti procedūras, gauti specialistų vertinimus ir panašiai“, – aiškino S. Kliaubienė.

Klaipėdos socialiniams darbuotojams už darbą karantino metu bus išmokėta 187,9 tūkst. eurų – tiek pervedė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Klaipėdos savivaldybės specialistai buvo paskaičiavę, jog paskatinti ir atsidėkoti visiems socialiniams darbuotojams, kurie dirbo ir per karantiną, reikia 288 tūkst. eurų, tad ministerija pervedė 65 proc. prašomos sumos. Teigiama, jog premijas gaus 340 uostamiesčio darbuotojų. Premijos dydį lems pareiginės algos dydis.

Keista, jog premijų mokėjimui reikia miesto tarybos sprendimo. Bet jei reikia, tai reikia. Tiesiog labai trūksta informacijos – komunikavimas iš savivaldybės galėtų būti geresnis. O kai informacijos trūksta, tada ir atsiranda jos nuotrupų interpretavimas“, – teigė Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociacijos vadovas Saulius Liekis.

7 Comments

  1. šnipštas

    Nebejuokinga….

    Reply
  2. Na

    „Nebuvo galimybės taip greitai tinkamai paruošti sprendimo projektą, nes reikia išlaikyti procedūras, gauti specialistų vertinimus ir panašiai“, – aiškino S. Kliaubienė.
    Ir ką čia reikia tinkamai paruošti? Kokios procedūros? Kokie specialistų vertinimai? Du mėnesiai? Už ką gaunat atlyginimą,ponia? Darbuotojams skirti priedai už sunkų darbą karantino sąlygom. Jau tą patį balandį turėjote viską sutvarkyti. Supercinizmas.

    Reply
  3. Darbuotoja

    O kodel Klaipedos lakstutes jau antra karta gauna,o biudzetine istaiga veluoja,tai neiti dirbt tada kol nebus priedai sumoketi ur viskas

    Reply
  4. XXX

    Priedu negauna ir Alytaus VSI Soc. paslaugu centro darbuotojai

    Reply
  5. Arnas

    Šendiena kreipėmės į Aidą Kaveckį, gavom pažadą,kad pajudins atsakingus asmenis ir išspres šitą klausimą.
    Išanksto dėkojam ir tikim jumis.Sėkmės jums!

    Reply
    • Ne aidas

      Tai jis jau sprendžiamas tarybos posėdžio ne pagreitins nebent Aidas K. sugebės pakeisti tarybos posėdžio data… ?

  6. ....

    Pinigus vyriausybė pervedė ? Stabdis Klaipėdos savivaldybė ? Čia tie kurie ” myli ” miestiečius ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis paliatyviosios pagalbos vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Milijonierius skėlė pamokslą apie darbą*

„Sauliau, skubi kažkur, jo? Algą dabar gauni beveik 1000 eurų”, – tokį pamokslą skėlė turtingiausias Klaipėdos miesto savivaldybė narys ir ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žvejybos uosto rajone degintos ir plėšytos trispalvės (atnaujinta)

Penktadienį vienoje aktyvioje socialinio tinklo grupėje pasirodė pranešimų apie tai, jog Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, keliose vietose rasta sudegintų bei ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This