Jūros šventė – paskutinį liepos savaitgalį

Miestas

Po ilgų svarstymų, spėlionių ir abejonių pagaliau oficialiai paskelbta, jog svarbiausia uostamiesčio vasaros šventė – Jūros šventė – šiemet vyks. Ją, nenusižengiant tradicijai, numatoma surengti paskutinį liepos savaitgalį, 24-26 dienomis.  

Šventės kodas – „Pasimatymai su vėju“

Uostamiesčio vadovai ir Jūros šventės organizatoriai – viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ komanda – neslepia, jog šiemet laukia didelis iššūkis – suburti bendruomenę į tradicijos vertybėmis grįstą, bet kartu ir saugų renginį.

„Atsisakyti laikinosios prekybos negalime – tai pajamos, kurios leidžia miestui organizuoti šventę”, – sako Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis. Palmiros Mart nuotr.

Pranešama, jog šiųmetės Jūros šventės moto bus vasariškai romantiškas – „Pasimatymai su vėju“. Kultūrinė programa, anot organizatorių, taip pat atitiks judrią ir nenustygstančią pajūrio vėjų dvasią. Beje, vėjams teks užtikrinti ir pavyzdingą uostamiesčio erdvių vėdinimą.

Muzikinis, teatrinis bei šokio vyksmas liepos 24-26-ąją pasklis po visą senamiestį, numatyti pasirodymai neturės aiškiai fiksuotų ir programoje nurodytų vietų bei laiko žymų. Muzikantai, aktoriai, šokėjai (didžioji kultūrinės programos dalis remsis būtent Klaipėdoje dirbančių ir kuriančių menininkų potencialu) auditoriją „gaudys“ pačiose netikėčiausiose vietose: sudomins, privers stabtelėti, pasidžiaugti ir paleis ieškoti naujų staigmenų.

„Šiemetinės Jūros šventės programą juokais pakrikštijome kultūrine – partizanine. Renginių iš anksto nereklamuosime, neskelbsime tikslių jų vietų. Jie patys susiras publiką ir truks tik tiek, kiek rekomenduoja specialistai – po 15 minučių. Joms ištiksėjus, programos dalyviai stabdys veiksmą, o po kiek laiko jau atsiras kitoje erdvėje“, – pranešime cituojama „Klaipėdos švenčių“ projektų vadovė Rūta Steponavičienė.

Tokia pat taktika bus pritaikyta ir šventės programos žvaigždėms, kurios įprastinėmis sąlygomis būtų karaliavusios didžiosiose scenose – šiemet visi vakariniai koncertai migruos iš vietos į vietą ir neviršys rekomenduojamų saugių laiko limitų.

Organizatoriai teigia programoje išsaugosiantys visas pagarbos jūrai ir jos žmonėms ceremonijas – tai šios šventės išskirtinumas ir vertybė.

Svarbiu renginio akcentu turėtų tapti Dangės upė, kurioje planuojama tradicinė istorinių laivų ekspozicija „Dangės flotilė“, azartiškos vandens sporto varžybos bei muzikiniai pasirodymai laiveliuose. Kruizinių laivų terminalo krantines ir šiemet turėtų papuošti 6 istoriniai burlaiviai, Klaipėdą ir Jūros šventę atradę tarptautinio projekto „Baltic Sail“ dėka.

Šventės rengėjai taip pat planuoja naujovę tiems, kam priimtinas koronaviruso realijų atneštas nuotolinio bendravimo būdas – svarbiausius įvykius, renginius į virtualią erdvę perkels Jūros šventės televizija.

Bus ir medinių šaukštų…

Šventės metu nebus atsisakyta ir tradicinės mugės, prekybą planuojama organizuoti iš laikinų įrenginių. Dėl padidintų reikalavimų žmonių saugai planuojamas perpus mažesnis laikinųjų prekybos vietų skaičius, prekiautojų palapinės pasklis didesnėje teritorijoje – tarp palapinių suplanuoti erdvūs tarpai, taip mažinant srautų susibūrimo riziką. Neabejojama, jog su prekybininkais pavyks susitarti ir dėl saugaus klientų aptarnavimo principų.

„Atsisakyti laikinosios prekybos negalime – tai pajamos, kurios leidžia miestui organizuoti šventę. Tuo pat metu tai  didelė pagalba nuo karantininio režimo nukentėjusiems kūrėjams bei smulkiajam verslui. Geroji žinia, jog šiemet išparduodant prekybos vietas bus taikomi mažesni rinkliavos tarifai. Tai dar viena Klaipėdos miesto paskata sunkmetį išgyvenančiam smulkiajam verslui“, – teigia Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

VšĮ „Klaipėdos šventės“ norinčiųjų prekiauti Jūros šventėje paraiškų registraciją planuoja pradėti jau birželio 16-ąją. Visa su šia veikla susijusi informacija bus skelbiama tinklapyje www.jurossvente.lt

Jūros šventės tradiciją Klaipėda puoselėja jau 86-tus metus.

2 Comments

  1. Be mugės

    Liks Žiubrys be priedų…

    Reply
  2. TRAUKŪNAS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… ..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This