„Atidaryta/Open“: meno kūriniai iš Edmundo Kolakausko kolekcijos

Kultūra

Šį ketvirtadienį, birželio 18 d., 17.30 val., Klaipėdos galerijoje (Bažnyčių g. 6, II aukštas) po ilgiau nei metus trukusios renovacijos ir įsiterpusios karantino pauzės atidaroma paroda „Atidaryta/Open“, suformuota iš meno kolekcininko Edmundo Kolakausko sukaupto tapybos darbų lobyno.

„Kolekcionavimas – liga ir ji nepagydoma“, – sako Palangoje gyvenantis ir visoje Lietuvoje žinomas meno kolekcininkas, per 40 metų savo namuose surinkęs didžiulę paveikslų kolekciją, kurioje per 800 kūrinių. Dailininko A. Taurinsko pamokytas kolekcininkas rinko tik tapybą.

„Tapyba yra gyvenimo spalva“, – sakydavo jam menininkas.

Šioje parodoje pristatomi garsių Klaipėdos dailininkų Angelo Gabrielaičio, Eduardo Malinausko, Algirdo Taurinsko, Petro Lukošiaus, Vladimiro Blogatyriovo, Algimanto Ramanausko, Virginijaus Viningo, Vido  Pinkevičiaus, Juozo Vosyliaus, Angelinos Banytės, Liudviko Natalevičiaus, Dano Andriulionio, Ernesto Žvaigždino, Arūnos Mėčiaus, Arvydo Karvelio ir kt. kūriniai.

Didžiąją dalį šių žmonių Edmundas pažinojo ar pažįsta asmeniškai. Visi jie prisidėjo prie jo tapybos suvokimo, skatino vis labiau ja domėtis, padėjo auginti kolekciją. Kai kurie iš jų jau yra išėję iš šio gyvenimo, tačiau jų menas vis dar gyvena kolekcijoje ir parodų salėse.

Už nuopelnus ir indėlį garsinant lietuvių dailininkų tapybą E. Kolakauskui yra suteiktas Lietuvos dailininkų sąjungos garbės nario vardas.

Atidarymo metu grieš violončelininkas Justas Kulikauskas muziką.

Parodą rengia Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius, ji veiks iki liepos  11 d.

1 Comment

  1. Kūrėja

    SVEIKINIMAI! KAD VAKARŲ LIETUVOJE TURIME TOKĮ MECENATĄ, DAILININKŲ KŪRYBOS PALAIKYTOJĄ, VIEŠINANTĮ KŪRĖJUS.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kas pageidauja tapti naujosios kultūros darbo grupės nariais?

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kurie miesto kultūros sektoriaus atstovai norėtų dalyvauti naujosios valdžios kuriamoje kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupėje. Mero ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Taikos prospekto atkarpą atvers sunkiasvoriam transportui?

Taikos prospekto 157-ajame sklype šiemet pradėjusios veikti naujos „Jozita” degalinės savininkas pageidauja, kad iki jos galėtų atvažiuoti ir sunkiasvoriai vilkikai. ...
2023-10-20
Skaityti daugiau

Regionas

Atnaujins sveikatingumo taką nuo Juodkrantės iki jūros

Neringos savivaldybė paskelbė ieškanti rangovų sveikatingumo takui Juodkrantėje suremontuoti. Šis pėsčiųjų ir dviratininkų takas, nuo jūros per aukštą kalną vedantis ...
2023-09-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This