Klaipėdoje pagerbti žuvę Prancūzijos karo belaisviai

Uostas ir jūra

Antradienį Klaipėdoje pagerbti žuvę Prancūzijos karo belaisviai.

Pagerbimo ceremonijoje dalyvavo Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Claire Lignieres-Counathe, Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Matthias Sonn, Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų vadas flotilės  admirolas Arūnas Mockus ir uostamiesčio vicemeras Arvydas Cesiulis. KJP nuotr.

Prie paminklo, skirto prancūzų karo belaisviams, žuvusiems kasant Vilhelmo kanalą 1871–1873 m., atminti surengta ceremonija, kurioje dalyvavo Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Claire Lignieres-Counathe, Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Matthias Sonn, Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų (KJP) vadas flotilės admirolas Arūnas Mockus, uostamiesčio vicemeras Arvydas Cesiulis ir kt.

Ceremonija vyko netoli Klaipėdos kanalo žiočių, kur stovi žuvusių prancūzų karių atminimui skirtas paminklas. Žuvusieji buvo pagerbti tylos minute, prie paminklo padėti vainikai. Renginio organizatoriai padėkojo atvykusiems svečiams ir pabrėžė, kad šiuo metu šie skaudūs istorijos įvykiai atrodo tolimi, o šalys nužengė kitu – bendradarbiavimo keliu.

1863–1873 m. iškastas Vilhelmo kanalas tiesiogiai sujungė Klaipėdos uostą ir Miniją, o per ją ir su Nemunu. Kanalo ilgis 25–27 km, plotis 28–30 m, o vidutinis gylis – 1,7 m. Kanalas pavadintas tuometinio Vokietijos kaizerio Vilhelmo I vardu. Šiandien šis kanalas vadinamas Klaipėdos kanalu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atvėrė kelią atkurti senamiesčio gatvės atkarpą

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas buvo nepritaręs mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos valdžia kanalizavo paplūdimių kokybės ženklą*

„Man buvo įdomu stebėti, kaip du buvę merai, kurių laikais ta Mėlynoji vėliava buvo iškelta, balsuojant susilaikė: įdomi pozicija”, – ...
2024-02-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This