Klaipėdos universitetas skleis „mėlynosios” ekonomikos žinias

Švietimas

Eglė Puidokaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2020-06-17

Komentarų: 0

Klaipėdos universitete (KU) rugsėjį startuos tarptautinė 10 mėnesių trunkanti programa „Blue Growth Leaders Academy“, kuri suburs tarptautiniu mastu vertinamus lektorius iš užsienio. Anot idėjos autorių, ji suteiks „mėlynosios” ekonomikos žinių, padėsiančių verslui įgyti konkurencinio pranašumo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos mokslo ir technologijų parko plėtros vadovo Andriaus Sutniko teigimu, jog Baltijos jūros regionas turi didelį potencialą auginti jūrinę ekonomiką. Klaipėda – taip pat.

„Norėdami sutelkti jūrinio verslo, mokslo ir kitų sektorių lyderius tam, kad prisidėtume ir įgyvendintume Klaipėdos mėlynojo augimo strategiją mes ir sukūrėme „Blue Growth Leaders Academy“, – teigė A. Sutnikas.

Prie „Blue Growth Leaders Academy“ iniciatyvos taip pat prisijungė ir ekonominės plėtros agentūra „Klaipėda ID“ bei Klaipėdos mokslo ir technologijų parko koordinuojamas Jūrinis klasteris.

Naujoji programa yra skirta ne tik verslo organizacijų vadovams, bet ir įvairių sferų specialistams, gabiems studentams. Programos lektoriais tapo specialiai atrinkta ekspertų komanda iš Vokietijos, Danijos bei Švedijos, kurių paskaitų temos apims uostą ir laivybą, mėlynąsias biotechnologijas, laivų statybą, akvakultūrą, priekrantės energetiką ir jūros ir pakrančių turizmą.

„Blue Growth Leaders Academy“ dalyvauti ir teikti paraiškas galės verslo ir kitų organizacijų atstovai iš visos Lietuvos, įvairių sričių specialistai, kurie dirba ar ketina plėtoti veiklą šioje srityje. Taip pat ši iniciatyva kviečia prisijungti ir KU baigiamųjų kursų bakalauro, magistro studentus, doktorantus, kurie domisi tokia tematika.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This