Padidintas bekontakčių atsiskaitymų kortele limitas galios ir po karantino

Verslas

Lietuvos bankų asociacija (LBA) informuoja, jog dėl COVID-19 situacijos iki 50 eurų padidintas atsiskaitymų bekontaktėmis mokėjimo kortelėmis limitas galios ir toliau: atsižvelgę į klientų patirtį, dėl to sutarė bei apie sprendimą didžiąsias kortelių mokėjimo sistemas VISA ir „Mastercard“ informavo šalyje veikiantys bankai.

Nuo kovo pabaigos viešose apsipirkimo vietose, nerenkant PIN kodo, galima atsiskaityti už 50 eurų vertės pirkinį. Anksčiau bekontakčiu būdu galima buvo pirkti už 25 eurus. Palmiros Mart nuotr.

Nuo kovo pabaigos viešose apsipirkimo vietose, nerenkant PIN kodo, galima atsiskaityti už 50 eurų vertės pirkinį. Anksčiau bekontakčiu būdu galima buvo pirkti už 25 eurus.

LBA duomenimis, mokėjimai iki 25 eurų šiuo metu sudaro apie 85 proc. visų atsiskaitymų bekontaktėmis kortelėmis, tuo metu iki 50 eurų – net 95 proc. LBA vertinimu, padidinus bekontakčių atsiskaitymų limitą, atvejų, kai reikia įvesti PIN kodą mokant kortele, sumažėjo iki 20 proc.

„Ši sėkminga patirtis paskatino rinkos dalyvius apsvarstyti neterminuotą bekontakčių atsiskaitymų limito padidinimą. Galimybė susimokėti už prekes bei paslaugas bekontakčiu būdu ne tik padeda sutaupyti laiko, bet ir toliau pravers kaip viena iš priemonių stabdyti koronaviruso plitimą“,  – pranešime cituojamas laikinasis LBA prezidentas Aidas Budrys.

Limito padidinimas ir toliau bus taikomas tik fiziniams pardavimo taškams. Jam galioja įprasti papildomo saugumo sprendimai, pavyzdžiui, kartais mokant limitą atitinkančią sumą gali būti paprašyta įvesti savo PIN kodą. Limito padidinimas netaikomas kortelėms, išduotoms ne Lietuvoje.

Memorandumą dėl limito padidinimo šių metų kovą pasirašė „Luminor Bank AS“ Lietuvos skyrius, AB SEB bankas, „Swedbank“, AB, AS „Citadele banka“ Lietuvos filialas, AB Šiaulių bankas ir UAB „Revolut Payments“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Bankrutavo praeityje žinomas verslininkas

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai leido bankrutuoti anksčiau mėsos perdirbimo srities verslininku buvusiam Augenijui Gudžiūnui, prieš keletą metų užsidirbusiam ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

Официально началась реанимация сердца Клайпеды

По прошествии более чем полугода после того, как компания «Stemma Group» начала снос части старых зданий бывшего судоремонтного предприятия «Лайвите» ...
2023-10-24
Skaityti daugiau

ELTA

Mokyklinio amžiaus vaikus auginančių tėvų laukia brangesnis rugsėjis

Šį rugsėjį išleisti pirmoką į mokyklą gali vidutiniškai kainuoti 375 eurus. Tai maždaug 7 proc. brangiau nei praėjusiais metais, rodo ...
2023-08-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This