Sutvarkytas dar vienas pietinės Klaipėdos kampelis

Miestas, Svarbu

Nors pastaruoju metu žiniasklaida dažniausiai yra priversta pranešti apie vėluojančius, nuo numatytų terminų gerokai atsiliekančius įvairių viešųjų miesto erdvių sutvarkymo darbus, pasirodo, būna ir malonių išimčių.

Šiaurinės – rytų pusės šlaitas sutvirtintas stambia skalda. Palmiros Mart nuotr.

Pietinėje uostamiesčio dalyje, netoli vadinamojo Simonaitytės kalno, Žardininkų, Smiltelės g. ir Statybininkų pr. trikampio žaliojoje zonoje buvusi benamių apšnerkšta, krūmynais apaugusi vieta vos per pusmetį pasikeitė neatpažįstamai. Pašalinus beverčius krūmus, išvalius šiukšlynus čia, kaip ir planuota, suformuotas naujas tvenkinys, kuris organiškai įsiliejo į senojo Žardės tvenkinio peizažą.

Dar praėjusių metų gruodžio vidury klaipėdietis Algis piktinosi, kad šalia jo namų dirba sunkioji technika ir esą be reikalo kertami medžiai, o trečiadienio vakarą prie neatpažįstamai pasikeitusios vietos jau poilsiavo keli klaipėdiečiai. Pietinė tvenkinio šlaitų dalis apželdinta, o šiaurinės – rytų pusės šlaitas sutvirtintas stambios skaldos danga.

Gruodžio mėnesį Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovai buvo minėję, jog baigti šios teritorijos tvarkymą žadama šių metų birželio pabaigoje.

Tad tuo smagiau pranešti, kad darbai, regis, baigti net anksčiau. Tiesa, pagal tvarkybos projektą čia dar turėtų atsirasti suoliukai ir baigta tvarkyti aplinka.

Trečiadienio vakarą prie neatpažįstamai pasikeitusios vietos jau poilsiavo keli klaipėdiečiai. Palmiros Mart nuotr.

Darbus atliko UAB „Hidrum“. Savivaldybės atstovai gruodį buvo minėję, kad jie gali atsieiti apie 158 tūkst. eurų.

7 Comments

  1. Ligita

    Po straipsnio susigundem su sunum nueiti, deja, dar nesutvarkyta arba kaip visad nedadaryta. Pabraidyt negalima, molis pakrasciuose, nera tiesaus pavirsiaus, visur tarsi slaitas, nepatogu salia vaiksciot, nebent is virsaus stebet. Nusivyliau

    Reply
  2. Anonimas

    Pats vadinasi irgi daug dirbi kad turi dienu dienas laiko stebeti.

    Reply
  3. Anonimas

    Tu pats vadinasi irgi daug dirbi kad gali dienu dienas stebeti.

    Reply
  4. Zydra

    Žurnalistei derėtų tikrinti info, nes tiek nekainavo.Sutaupyta apie 47000,nes nereikėjo išvežti žemių ir pinigai bus panaudoti kitiems geriems darbams….

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Tiek buvo savivaldybės atstovai pasakę, mes patys skaičių iš lubų nerašome… ? O kad sutaupė – puiku! ? Bet dėkui už pastebėjimą, informaciją patikslinau.

  5. Rajono gyventojai

    Siaubas, už ką tokia suma, už žemės sustumdymą??? Toks jausmas, kad niekas nemato kaip, kiek ir kokie darbai buvo atliekami…

    Reply
    • Pajebat

      Tai žmonės oi kaip ten dirbo. Mačiau pats savo akimis kaip technika stovėdavo dienų dienas

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Veidai

Žardės bendruomenę ir rajoną įamžino nuotraukose ir filme

Apniukusią šeštadienio popietę neįprastoje Klaipėdos vietoje – viename iš vadinamųjų miegamųjų mikrorajonų – surengta fotografiją paroda bei filmas pradžiugino nemažą ...
2022-05-07
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Mogiliovo gatvės pervadinimas: Kalbos komisija nepritarė, bet procesas juda toliau

Valstybinės lietuvių kalbos komisija palaimino Žardės gatvės pavadinimą, tačiau pataria nekeisti Mogiliovo gatvės pavadinimo, tik naudoti teiktinesnę šio vietovardžio formą ...
2022-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Mogiliovo gatvei gali tekti Žardės pavadinimas

Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija, prieš savaitę vienbalsiai pritarusi iniciatyvai keisti Mogiliovo ...
2022-03-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This