Švarūs Palangos paplūdimiai laukia poilsiautojų

Vasara

Ankstyvą darbo dienos rytą, kuomet dauguma poilsiautojų dar miega, Palangos paplūdimiai būna dar beveik tušti – čia galima sutikti tik vieną kitą sportininką ar aktyviai dieną pradėti mėgstantį palangiškį ar kurorto svečią. Ir nuo ankstyvo ryto paplūdimyje triūsiančius Palangos komunalininkus.

Būtent „Palangos komunalinio ūkio“ darbuotojai kasdien rūpinasi, kad gražios bei švarios būtų visos kurorto viešosios erdvės, taip pat – kad išpuoselėtuose paplūdimiuose palangiškiai iš kurorto svečiai kasdien jaustųsi jaukiai ir patogiai.

Darbą pajūryje miesto tvarkytojai pradeda labai anksti – vos prašvitus. Apie 5 val. ryto kurorto paplūdimiuose jau triūsia apie 30 komunalininkų. Palangos savivaldybės nuotr.

Darbą pajūryje miesto tvarkytojai pradeda labai anksti – vos prašvitus. Apie 5 val. ryto kurorto paplūdimiuose jau triūsia apie 30 komunalininkų.

Pirmiausia rankiniu būdu surenkamos visos stambesnės atliekos iš paplūdimių, kopų, priekopyje esančių miškelių. Jos sukraunamos į paplūdimiuose esančius atliekų konteinerius, o tuomet technika juos ištuština. Iš viso kurorto paplūdimiuose yra įrengta 900 konteinerių, kurie ištuštinami kiekvieną rytą.

Surinkus stambesnes atliekas, į paplūdimius išvažiuoja smėlio valymo mašina. Ji ne tik surenka smulkias smėlyje pasislėpusias atliekas, bet ir išpurena, aeruoja smėlį, kad jis būtų švarus bei patogus poilsiautojams.

Pasak „UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Gedimino Valinevičiaus, jau ne pirmus metus pastebima tendencija, kad Palangos ir Šventosios paplūdimiuose besiilsintys poilsiautojai yra tvarkingi.

„Tiek praėjusiais metais, tiek ir šiemet matome, kad mažėja bet kur, ne tam skirtuose konteineriuose paliktų atliekų. Žmonės yra sąmoningi bei kultūringi, rūpinasi  aplinka bei po savęs stengiasi nepalikti besimėtančių atliekų“, – Palangos savivaldybės pranešime cituojamas G. Valinevičius.

Poilsiautojų patogumui paplūdimiuose įrengtos ne tik persirengimo kabinos, bet ir konteineriniai tualetai – jų iš viso yra 7. Komunalininkai rūpinasi, kad čia visuomet būtų reikiamų higienos priemonių – dezinfekcinio skysčio, muilo. Taip pat kas 2 ar 3 valandas dezinfekuojamos patalpos.

„Ir nors karantino režimas šalyje baigėsi, poilsiaujantieji paplūdimiuose raginami išlikti budrūs bei sąmoningi – laikytis saugaus atstumo nuo kitų poilsiautojų, dezinfekuoti rankas bei laikytis kitų saugumo reikalavimų”, – raginama savivaldybės pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangos paplūdimiuose – moderni smėlio valymo technika

Palangos paplūdimiuose triūsia nauja ir moderni smėlio valymo mašina „BeachTech Marina“. Ekonomiškai ir tyliai dirbanti savaeigė technika kol kas neturi ...
2019-08-14
Skaityti daugiau

Regionas

"Palangos komunalinio ūkio" vadovas pažeidė įstatymą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį vienbalsiai nusprendė, kad buvęs Palangos miesto savivaldybės tarybos narys, dabar UAB „Palangos komunalinis ūkis“ vadovaujantis ...
2018-11-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This