Po senamiesčio gatvių rekonstrukcijų teks važiuoti lėčiau

Transportas

Klaipėdos savivaldybei ruošiantis rekonstruoti septynias Klaipėdos senamiesčio gatves, Saugaus eismo komisija ketvirtadienį priėmė sprendimą ir dėl būsimo leistino greičio jose.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ jau nekart buvo rašiusi, jog numatoma rekonstruoti Žvejų g. (ruožas nuo Tiltų iki Pilies gatvės), Teatro g., Sukilėlių g., Daržų g. (nuo Pilies iki Aukštosios gatvės), Aukštąją g. (nuo Daržų iki Didžiosios Vandens gatvės), Didžiojo Vandens (nuo Aukštosios iki Tiltų gatvės) ir Vežėjų gatves (nuo Turgaus iki Daržų gatvės). Šių gatvių dangai numatoma naudoti tašytus akmenis, jais pakeisti dabar esančius lauko riedulius, o šaligatvius suformuoti iš granito plokščių.

Pasak Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, pagal teisės aktus tokios kategorijos gatvėse leistinas greitis turi būti ribojamas iki 20 km/h. O dabar šiose gatvėse galima važiuoti 10 km/h greičiau.

Komisija vienbalsiai sutiko, kad projektuotojai numatytų tokį naują apribojimą – sumažinti leistiną greitį nuo 30 iki 20 km/h.

4 Comments

  1. Tonis

    Štai ir bus akmenų pilies bokštui ar ir vėl dings .

    Reply
  2. Tralala

    Senamiestyje išvis turėtų uždrausti automobilių eismą visuose gatvėse išskyrus Turgaus, Sukilėlių ir Teatro gatves. Šiaip keista, Klaipėdos medžių ir (ne) užteršto oro gynėjai neapsiima to.

    Reply
  3. .

    Ką gi, Klaipėdoje kas 10-15 metų objektai rekonstruojami iš naujo. Betono ir panašių medžiagų apyvarta Klaipėdoje klesti. O kur dar nauji projektavimo darbai. Juk turtingi esma, Zauerveinas ar kitas tūlas lietuvininkas pasakytų.

    Reply
    • Klp

      Tai, kad gatvės ir reikia rekonstruoti kas 10 metų. Ar gatvės galima rekonstruoti tik tada kai gatvėje tokios duobės jog juose maudytis galima?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Spyglys

Už terlių Kaziuką mokėsime visi?*

Išanalizavęs investicijų pritraukimu į miestą turinčios besirūpinti agentūros „Klaipėda ID“ ir pigią šilumą teoriškai turinčios tiekti „Klaipėdos energijos“ kadrų politiką ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This