Skirs 40 stipendijų IT studijų pirmakursiams

Švietimas

Nuolatos augantis kvalifikuotų inžinerijos ir informacinių technologijų specialistų poreikis aiškiai diktuoja studijų tendencijas bei sritis, kurioms reikia teikti ypatingą dėmesį.

VšĮ „Klaipėda ID“, siekdama skatinti šių studijų programų augimą Klaipėdos aukštosiose mokyklose, praneša inicijavusi stipendijų projektą. Jau nuo šio rudens Klaipėdos miesto savivaldybė finansuos 40 stipendijų pirmakursiams, pasirinkusiems informatikos pakraipos studijas Klaipėdos aukštosiose mokyklose.

Ekspertų komisijos atrinkti studentai 10 mėnesių gaus 100 eurų vertės stipendijas kas mėnesį. Konkurse dalyvauti galės Klaipėdos aukštųjų mokyklų pirmakursiai studentai pasirinkę informatiką arba informatikos inžineriją Klaipėdos universitete bei Klaipėdos Valstybinėje kolegijoje, skaitmeninio dizaino technologijas arba taikomąją informatiką ir programavimą Lietuvos verslo kolegijoje, kompiuterinius žaidimus ir animaciją arba programavimą ir multimediją Socialinių mokslų kolegijoje, o taip pat – laivybos ir logistikos informacijos sistemas Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje.

„Informatikos studijų krypčių stipendijų skyrimas yra tik viena iš priemonių, skirta auginti vieną perspektyviausių IRT industrijos ekosistemų Klaipėdoje. Ši sritis yra itin svarbi  investuotojams, kurie planuoja steigti naujas, aukštą pridėtinę vertę kuriančias darbo vietas mūsų mieste”, – pranešime cituojamas „Klaipėda ID” Investicijų ir investicinės aplinkos skyriaus vadovas Kazys Pupinis.

Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų (IRT) asociacijos „Infobalt“ duomenimis, IRT sektoriuje trūksta 20 tūkstančių specialistų ir šis skaičius ateityje tik augs. Karjera informacijos ir ryšių technologijų sektoriuje taip pat yra viena patraukliausių dėl savo tarptautiškumo, dinamiškumo, karjeros galimybių ir, be abejo, motyvuojančio atlyginimo. Tikimasi, jog būtent šie faktoriai paskatins jaunimą rinktis IRT studijas, o stipendijos suteiks papildomos motyvacijos šias studijas pasirinkti būtent Klaipėdoje.

INFORMACIJA

Šiais metais „Klaipėda ID” jau inicijavo ir vykdė ne vieną sėkmingą švietimo projektą, prisidedantį prie Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos įgyvendinimo. Kartu su VšĮ „Investuok Lietuvoje“ yra peržiūrimos tikslinės studijų programos, patvirtintas ir sėkmingai įgyvendintas pilotinis pradinės „Gilijos“ mokyklos projektas su technologijų programos pakraipa, ruošiamasi programos „Teachers Lead Tech” startui Klaipėdoje, rudenį planuojama atnaujinti dar vieną sėkmingą iniciatyvą – „Ateities inžinieriai“, į Klaipėdą kviečiami nauji dėstytojai, stiprinamas bendradarbiavimas su IT įmonėmis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ištikimųjų, aušrininkų, socdemų ir valstiečių pasiekimai: priartėjome prie Visagino*

„Nesibaigiančių galimybių miestas ant jūros kranto. Klaipėda – perspektyvus miestas, pasirengęs sparčiai plėstis, atviras įvairiems investiciniams projektams“, – vis dar ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Skyrė stipendijas LAJM studentams

Lietuvos laivybos kompanija UAB ,,Baltnautic Shipping Ltd“ skyrė skatinamąsias stipendijas trims Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentams. Stipendijas Kiril Bachlin, Nikita ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdai sukūrė naują reklamą

Šiaurietiškos nuotaikos kupinas miestas prie jūros, kuriame gera gyventi ir kurti. Tokią žinutę siunčia VšĮ „Klaipėda ID“ naujai pristatytas reklaminis ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This