Švęsti Joninių – traukiniu ir dviračiais

Regionas

„Joninės yra viena mėgstamiausių lietuvių švenčių ne veltui. Tai trumpiausia metų naktis – savotiška pergalė prieš tamsą, šaltį ir negandas, o  taip pat – žmogaus ryšį su gamta žyminti data, apipinta daugybės papročių. Šiemet norime lietuviams parodyti, kad tradicijos gali įgyti ir naują, modernų pavidalą, tad dainas kviečiame pakeisti į elektroninės muzikos vakarą, paparčio žiedo paieškas – į orientavimosi sportą, o vieną naktį – į keturias dienas ant jūros kranto trunkantį festivalį. Ir, žinoma – keliauti, patirti, atrasti“, – teigia „Keliauk Lietuvoje“ produktų ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

„Lietuvos geležinkelių“ bendrovės „LG Keleiviams“ generalinis direktorius Linas Baužys atkreipia dėmesį, kad kelionė traukiniu yra gamtai draugiškiausias būdas atrasti naujas vietoves ir patirtis jose.

„Dieną, kai atsigręžiame į gamtą, skatiname paminėti, pirmiausia, saugant ją ir renkantis keliones traukiniu. Juose patogiai galėsite vežtis ir dviračius, kuriais kelionę pratęsite iki galutinio tikslo“, – sako jis.

Siekiant, kad Joninės suteiktų išskirtinių patirčių, o kelionė iki šventės vietos kuo mažiau kenktų gamtai, „LG Keleiviams“ kartu su „Keliauk Lietuvoje“ siūlo Vakarų krytimi švęsti Joninių vykti traukiniu.

Rasos basos Baltų mitologijos parke

Sausdravuose, Darbėnų seniūnijoje esantis Baltų mitologijos parkas jau nuo vidurdienio kvies svečius ruoštis pačių kuriamai šventei: kartu pjaustyti žolę, statyti stulpą vainikų mėtymui, ręsti laužą ir pinti vainikus. Vakarop bus užkurtas aukuras ir prasidės magiškos Rasų apeigos, burtai, vyks  orientaciniai žaidimai. Drąsiausieji galės pabėgioti žarijomis, o sulaukę ankstaus ryto – išsimaudyti Lazdininkų tvenkinyje.

Daugiau apie renginį – čia. 

Nuvykti į jį galima traukiniais, važiuojančiais per Kretingą maršrutais „Vilnius–Klaipėda“ ir „Radviliškis–Klaipėda“. Atstumui nuo Kretingos iki Sausdravų įveikti „LG Keleiviams“ rekomenduoja rinktis dviratį, nes atstumas – kiek ilgesnis. Dviratį galima atsivežti traukiniu.

 Folkloro festivalis Neringoje

Festivalis „Tek saulužė ant maračių“ Neringoje vyks nuo birželio 20 iki 23 dienos. Visos keturios jo dienos suksis apie lietuvių kultūros papročius, amatus, ryšį su gamta ir įspūdingą mitologiją. Galima bus leistis į žygį kopomis, užsiimti rankdarbiais, stebėti spektaklių pasirodymus, mėgautis muzika ir kulinarinio paveldo atradimais. Birželio 23-ąją, Joninių išvakares, pasitiksite sveikindami saulę, vėliau – žoliuosite, pinsite vainikus ir mesite burtus.

Daugiau apie renginį –  čia. 

Nuvykti į jį savaitgalį galima jungtiniais „Pajūrio ekspreso“ traukinių ir autobusų maršrutais, kursuojančiais iš Vilniaus; darbo dienomis – traukiniais, į Klaipėdą vykstančiais iš Vilniaus ir Radviliškio.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Didieji prekybos tinklai mažina „Vičiūnų“ gaminių kiekį lentynose

Didieji Lietuvos prekybos tinklai tikina rimtai žvelgiantys į tai, kad dėl galimo sankcijų pažeidimo „Vičiūnų“ grupei priklausanti įmonė atsidūrė teisėsaugos ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

ELTA

Kainų lygintojai: pigiausio prekybos tinklo nėra, yra tik geri pasiūlymai

Didieji prekybos tinklai neretai įsitraukia į kovas dėl pigiausio kainų krepšelio, kuriose nevengia pasitelkti ir kainų palyginimo platformų duomenis. Tačiau ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

ELTA

Parduotuvėse nebelieka nemokamų plastikinių maišelių

Nuo liepos 1 dienos Lietuvos parduotuvėse nebeliks nemokamų plonų plastikinių maišelių – jie taps prekėmis ir bus apmokestinti. Tokiu būdu ...
2023-07-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This