Pajūrio regione – šešių savivaldybių pažintinis kelias

Regionas

Viktorija Sakavičiūtė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2020-06-22

Komentarų: 0

Pirmadienį uostamiestyje, prie šiaurinio molo, šešių savivaldybių – Klaipėdos, Palangos, Šilutės, Klaipėdos, Skuodo bei Kretingos rajonų – atstovai pristatė prieš pora metų gimusią ir pandemijos paskatintą greičiau įgyvendinti idėją – pažintinį kelią po pajūrį.

Nors programoje kiekviena savivaldybė pristato tik po tris lankytinus objektus, jų atstovai akcentuoja, jog atvykus vertėtų pamatyti kuo daugiau ir susipažinti su Klaipėdos regionu plačiau.

Šilutė kviečia aplankyti vėlyvojo klasicizmo bei istorizmo laikų architektūros Hugo Šojaus dvarą. Palmiros Mart nuotr.

Klaipėdoje siūloma aplankyti molą – uosto vartus, Laikrodžių muziejų bei Skulptūrų parką.

Palanga vilioja Birutės parku, Tiškevičių alėja bei kopomis, siūlo nepamiršti ir ties Šventosios uosto vartais pastatytos skulptūrinės kompozicijos „Žvejo dukros”.

Šilutė kviečia aplankyti vėlyvojo klasicizmo bei istorizmo laikų architektūros Hugo Šojaus dvarą bei šalia jo įkurtą angliško tipo parką su pasivaikščiojimo takais. Taip pat turistai raginami atvykti į Ventės ragą bei Švėkšnos dvaro parką su nuo 1880 metų iki šių dienų išlikusia vila, centriniais bei sodo vartais.

Klaipėdos rajonas ragina pasidžiaugti tiek vandeniu, tiek sausuma. Tad siūloma užsukti ne tik į Olando kepurę ar Drevernos mažųjų laivų uostą ir apžvalgos bokštą, keliauti žuvies keliu ar pasidžiaugti veikiančiomis vandens paslaugomis, bet aplankyti ir Kalniškės piliakalnį, atveriantį nuostabią panoramą.

Skuodo rajonas turistus žada prisikviesti atnaujintu Skuodo krašto muziejumi, žymiuoju Mosėdžio Vaclovo Into akmenų ekspozicija po atviru dangumi ir parku, netoli Mosėdžio esančiu vadinamuoju Šilalės kūliu bei šalia plytinčia Šauklių tundra.

O Kretinga, kurią kai kas vadina mažuoju Lietuvos Vatikanu, siūlo apsilankyti naujame Jauryklos upės parke, Kretingos dvaro parke, užlipti į Kartenos piliakalnį, nuo kurio atsiveria įspūdinga panorama į apačioje vingiuojančią Miniją, bei nepamiršti net penkių Kretingoje esančių vienuolynų, Žiemos sodo, patirti bičių „relaksaciją”.

Prie minėtų savivaldybių neprisidėjo Neringa. Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, norėta, jog maršrutas tiestųsi žemyninėje dalyje, be to, šiuo metu Neringoje vyksta nemažai tvarkymosi ir gražinimosi darbų.

Turistai, apsilankę trijose nurodytose vietose, jose nusifotografavę ir užsukę į turizmo informacijos centrą, gaus po karoliuką pažinimo apyrankei kurti. Kadangi projekte dalyvauja šešios savivaldybės, tad apsilankius kiekvienos iš jų trijose vietose, galima bus surinkti visą apyrankę iš 18-os karoliukų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politikų tribūna

Per žiemos šventes Klaipėdoje svečiams - nė vieno renginio?

Jau gruodis ne už kalnų, o su juo artėja ir gražiausios metų šventės. Tad visi savo miestuose laukiame šventinės nuotaikos, ...
2023-11-20
Skaityti daugiau

Regionas

Talkininkai nepabūgo smarkaus vėjo

Trečius metus rengiama didžiausia kopų tvarkymo talka „Kopoms reikia tavęs“ nepaisant audringo vėjo šeštadienį sutraukė per du šimtus savanorių. Bendros ...
2023-10-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This